Saznaj gde si
Nestle Light Wellness sladoled

Nestle Light Wellness sladoled

Price:
390,00 RSD

Reviewed by:
Rating:
4 Stars
On May 27, 2012
Last modified:June 17, 2012

Summary:

Sladoled s niskim mastima i sa previše ugljenih hidrata i prostih šećera. Predominantni, ali pristojni ukus jogurta smanjuje asocijaciju na sladoled. Jedina light verzija sladoleda na domaćem tržištu, ali ga nema na zvaničnom sajtu.

I, bingo! I u Srbijici se pojavio sladoled na kojem piše light. I još: wellness!

Onomad sam se bila mučila da napravim neku pristojnu kućnu varijantu sladoleda koji je totalno fit&friendly, uspelo mi je iz drugog pokušaja i uz dodatne izmene. Ipak, jako me je obradovalo kada mi je dragi stigao kući s pakovanjem na kojem sam videla LIGHT.

Odmah na početku da kažem: samo pažljivo! Jedino što je lajt u ovoj verziji, to su masti, ali ne i ugljeni hidrati.

Tekstura i ukus

Ipak, da vidimo. Ovo je jogurt verzija sladoleda. Osim što to i piše na kutiji, moram da kažem i da je na ukusu totalno jogurtast. Nakon prve kašike imala sam utisak da sam jela mnogo bolje light jogurte u životu. Međutim, postoji neka blagost i slast u svemu tome, tako da sam vedro pojela celih 100 grama.

Lično, volela bih da u njemu nije jagoda, jer jagodu volim samo kao JAGODU s pijace, a ni žitarice kojima je sladoled posut nisu ništa spektakularno, mekane su i nekako gumene, ali, hej, imamo li bolji light jogurt, pardon, sladoled u ponudi? Pa, izgleda da ne, ovo je jedini! Dodajte sveže jagode u njega, i dobićete sasvim prihvatljivo i ukusno osveženje.

Nutritivne vrednosti

Uzgred, prilično sam se  namučila da pročitam nutritivnu tabelu. Ne znam zašto je neophodno, na fontu veličine 3 ili 4, za srpsko tržište, još i pisati nazive na tri jezika, ali hajde.

Rekoh na početku – samo pažljivo sa ovim light proizvodom. Ako ste na režimu ishrane sa niskim unosom UH, onda (ni) ovo nije sladoled za vas, jer će vas na 100 gr zateći čak 29 grama ugljenih hidrata, od čega je čak 23 grama šećer! Ju-ju-ju, to je previše šećera! Elem, u Nestle Light Wellness sladoledu samo su masti light. Dobra vest je i da ima zaista malu količinu zasićenih masti za jednu industrijsku poslasticu.

Tip
Šta znači oznaka light na proizvodima? Uglavnom znači da ima bar polovinu manje masti nego “regularna” verzija sličnog proizvoda, ili da ima bar trećinu manje kalorija nego isti taj proizvod u svojoj “punoj” varijanti. U većini proizvoda dostupnih u Srbiji ne možete sedeti na obe light stolice, zato proverite na šta je proizvođač mislio kada je na omot stavio oznaku LIGHT.

Uporedna analiza nutritivnih vrednosti

Na 100 gr Aloma Light* Aloma Stracciatela
Energetska vrednost 158 kcal 211 kcal
Proteini 3 g 2.2 g
Ugljeni hidrati 29 g 32.2 g
Od toga šećer 23 g 30 g
Masti 3 g 8 g
Od toga zasićene 2 g 6 g

* sadrži gluten

 

Comments are closed.

Follow me on Twitter

G+


Bloglovin connect

advert
Ad
Ad

Veoma povremen Newsletter


Zašto, kako?

Nekad i sad

Levo: kad sam mislila da je to to. Desno: kada sam znala da će to biti TO onda kada ja kažem.

Fitfluence

Nisam nikad verovala da ću se nekome zahvaljivati zbog onoga što sam izgubila. Ali, evo, izgubila sam zbog tebe, zahvaljujući tvojoj ubedljivosti i dobrom duhu, 8 kilograma za dva meseca! To je prvih 8 kilograma koje sam izgubila u poslednjih 15 godina, od kada ih samo dobijam. Hvala ti do neba zbog svega što pišeš i činiš za nas!

Jasna S.

Since 2007

advert