Saznaj gde si
Hoću da trčim noću, ali

Hoću da trčim noću, ali

Iako mi je učešće pod velikim znakom pitanja, jer vučem neku povredu leve noge, the leve noge, ipak se psihički spremam za domaću noćnu trku koja se održava sad u subotu, 23. juna. Prijavila sam 4 km.

Upravo sam videla i na prste brojala, ima nas svega 35 prijavljenih za tu trku, a najveća ludnica je za polumaraton. The polumaraton, na kojem sam sebi obećala da ću učestvovati, ali nisam uspela da se spremim za to.

Na žalost, trčaću (ili neću) i ovih 4 km s povredom.

Teško je biti rekreativac.

Sada sam se prvi put osećala usamljeno. Niti sam imala s kim da podelim brige oko povrede, niti sam imala koga da pitam za savet, niti imam svog sportskog lekara. Amaterski entuzijazam na ispitu. Amaterski sam se i povredila preterivanjem, amaterski sam i otkunjala ova dva dana u mirovanju i neznanju.

Šta sam radila? Evo, požalila sam se ovde, iako je neko mogao da pomisli da sam se pohvalila. Propuštala sam i da se isteglim valjano, sve u svemu, noga je out, od prepone i kuka do lista.

I onda, pustim juče iz sebe, više za sebe i zbog osećaja usamljenosti nego za druge, vest da sam povređena i dobijem puno saveta i lepu ljudsku pažnju i potrebu drugih da mi pomognu, da sam odjednom prestala da se osećam usamljeno i počela da se osećam kao deo neke velike, lude trkačke zajednice.

Čak i da mi to ne pomogne da sutra uveče trčim, ili istrčim 4000 m, a ono mi je dobrodošlo da znam da nisam jedina i da se to dešava. I da sledeći put ne moram da plaćam školu na najteži način.

Hoću da trčim noću, ali ćemo se terati dotle, još.

Sada odoh na jedan footing u svitanje, namazana konjskom mašću, za koju nisam do juče znala ni da postoji, niti da li se kupuje u apoteci ili na vašaru. U moje vreme, samo je tigar postojao, ono nešto pakovano u malim metalnim kutijcama, što je peklo kao sam đavo.

Ni konj nije ništa bolji.

  • Edit: Trčala! Stigla osma u ženskoj konkurenciji na 4 km.

 
Add a comment

Comments (2)

  1. Kristina Friday - 22 / 06 / 2012
    Smijem se glasno zbog konja i vasara , a zbog povrede mi je zao. E da se meni desi barem jednom da u tome pretjeram, jos uvijek gledam na sat i pokusavam da mislim na nesto lijepo, kako sam se obogatila npr. :D K'o da gledam da bih u tom slucaju otisla na liposukciju.
-->

Moji tekstovi u tvom inboxu

Odluka da pratiš u stopu ovaj blog je možda najbolja odluka koju ćeš doneti u životu. Posebno ako su i ostale bile užasne.
Ima nas 1,676

Join 1,676 other subscribers

Follow me on Twitter

G+


Bloglovin connect

advert
Ad
Ad

Veoma povremen Newsletter


Zašto, kako?

Nekad i sad

Levo: kad sam mislila da je to to. Desno: kada sam znala da će to biti TO onda kada ja kažem.

Fitfluence

Poštovana Moo,

Sa potpunim oduševljenjem Vas pratim već nekoliko meseci.

Na početku sam mislila da ste obična žena iz naroda, što se Vi trudite da budete i uspevate čak i u tome, ali dodatno sam se oduševila kada sam shvatila koliko ste uspešna žena na svim poljima.
Do sada nikada nisam imala potrebu da se obratim na ovaj način nekome ko je javna ličnost i koga ne poznajem lično, ali mi se u ovom slučaju javila želja da Vam kažem "BRAVO"!
Trudim se već oko 2 godine da živim zdravo. Vi ste mi stvarno pored mnogo divnih ljudi koji su oko mene, ćerke koja me potpuno osvaja, jedna velika ispiracija.
Vi širite ideju o zdravom životu koji ne podražumeva samo hranu i sport, kroz Vaše tektove se provlači i malo korisnog feminizma, tolerancije, dosta umerenog bunta, koji je neophodan u ovom medijima izmanipulisanom društvu. Zdravlje u svakom smislu :)
Taj sklad u Vama širite onda i na celu porodicu, a onda je, verujem život jako lep. Svi znamo da to nije lako, pa zato onda još jednom BRAVO I HVALA!

S.Đ., Lično pismo na adresu bloga

Since 2007

advert