O meni

Zdravo!

Ja sam Tanja, za čitaoce bloga i korisnike društvenih medija manje poznata verzija poznatijeg imena Mooshema. Nisam sigurna da li volim ovaj nadimak, probajte i vi da se naviknete. Čita se “mušema”, a verbalni znak je moja izmišljotina zaštićena kao žig, te ga mogu samo ja koristiti. Dakle, ja sam originalna Mooshema 🙂

Da skratimo: 46 skoro 48 punih 49 godina, glumica i teatrolog po obrazovanju, a urednica, kopirajter, konsultant za komunikaciju i analitičar društvenih medija po zanimanju (rodna senzitivnost ovde pokušana, ali mi se nije u nizu svidela). Autorka jednog romana, dva neobjavljena i neigrana, prilično loša dramska teksta, stotine objavljenih pozorišnih kritika i novinskih tekstova (u prošlosti). Jedna od tri osnivača BlogOpena, jedna od dva vlasnika istog. Angažovana još kojekude. Živim od Interneta, što najteže kapira moj sin, jer on najbolje zna šta se radi na internetu.
[divider] EDIT, 29. oktobra 2015: Radila sam u Soros fondu sredinom 90-tih, kao koordinatorka dečijeg, humanitarnog i medicinskog programa za Vojvodinu. (podatak je ubačen, jer je jedna kompanija pokušala da izvuče ovaj podatak o meni od pre 25 godina, kao prljav. čist je kao suza, takav je bio u vreme Miloševića kada je za Soros raditi bilo stvar građanskog otpora, ali i građanske hrabrosti, takav ostaje i danas.)
[divider]

Dok sam živela u blaženom neznanju koliko sam bolesna od podmuklog holesterola i visokog pritiska, u slobodno vreme sam praznila tenziju lajanjem na ovom blogu.

Sada, pošto sam u zenu, u slobodno vreme kuvam zdrava jela, trčim 100 km mesečno i dižem slobodne tegove i o tome pišem na ovom blogu.

Ja vam dođem kao živi primer da nikad nije kasno da budete mlađi, sada sam upravo mlađa nego što sam bila pre 20 godina. Pitali ste me kako, ja rado na to odgovaram, zato u poslednje vreme pišem samo o tome. Ostale tekstove ćete pronaći čačkanjem po arhivi, na sopstvenu odgovornost.

Iako pišem o zdravoj ishrani, s dubokim uverenjem da izbori u hrani i naš stil života mogu da utiču na naše zdravlje i peveniraju bolesti uzrokovane stilom života, ja u isto vreme duboko verujem lekarima i nauci, konstultujem se sa njima, nikada se ne lečim na svoju ruku, i imam odgovoran odnos prema uzimanju  lekova. Mnogo puta se desilo da čitaoci poveruju da zbog toga što sam svoj holesterol “lečila” drugačijom ishranom i sportom, da ja možebiti pripadam onom zavereničkom krugu ljudi koji zaziru od medicine i nauke. Naprotiv. Moje dete je vakcinisano po  kalendaru vakcinacije ove zemlje, a povremeno se s jeseni porodično vakcinišemo protiv gripa, redovno idemo kod lekara i tražimo dva-tri stručna mišljenja ako treba.

Ako budete mene pitali “ja imam bolest tu i tu, šta da radim”, ja ću vam uvek reći da odmah konsultujete lekara, a ne Internet.

Pratite me na Twitteru, nađite ovaj blog na Facebooku i učinite mi tu radost da se pridružite, a ako vas interesuje više, kliknite na all about me, sve je tamo, nemam šta da krijem.

Ako želite da sarađujete sa mnom na ovom blogu, ili da me nešto pitate, klinite ovde.

[divider] Odricanje odgovornosti:

[blockquote]Nisam profesionalni trener, nisam nutricionista, nisam stručnjak iz oblasti o kojoj pišem. Sve što ovde napišem odnosi se samo na mene i moju praksu i sve što napišem, uzmite sa rezervom, a ne kao savet stručnjaka. Na većini postova se nalazi jedan važan savet: konsultujte lekara ili fizijatra pre nego što nešto od ponuđenog na blogu, pokušate da primenite na sebi. I ja svaki put konsultujem lekara, ako želim nešto u treningu ili ishrani drastično da promenim.

Nisam odgovorna za povrede ili zdravstveno stanje onih koji su poslušali savete sa ovog bloga.[/blockquote]