Ajmo, žene, kese, žene, kese!…*

20

super-zena.jpgSutra sam u Radio kafeu.

Aprilska, pazite dobro, to je aprilska a ne osmomartovska manifestacija, treća po redu

ŽENE ČUDA PRAVE

Prezentacija ženske kreativnosti, preduzetništva i zdravih životnih stilova

u organizaciji Radija 021.

E, pa, od 16. do 20. aprila, a ne 8. marta. Meni je već to super. Jedino se nadam da mene ništa neće pitati o zdravim životnim stilovima.

Žana Poliakov, Jelena Krajšić, Vladislava Gordić i ja ćemo od 18:00 časova učestvovati na tribini “Internet – sigurna ženska cyber kuća?”, gde sam za ovaj upitnik verovatno ja odgovorna. Dežurni skeptik. Skeptičkinja?

Dovoljno sam se već isticala kao dežurna sifražetkinja, pa vašoj pažnji preporučujem i tekstove koji na različite načine govore o ženama:

Budi blog s nama.

Oke, složite se, ili ne, a detaljan program ove manifestacije možete naći ovde.

Pa dođite, koga briga.

* Vabilica prodavaca kesa na pijacama. Tome slično je i: Perje, kupujem perjeee , ali mi ne odgovara ovom prilikom.

***

Kad smo već kod aprila, koji je pandan u hrvatskoj za apri-li-li-li? Pročitala sam negde travanj-nj-nj-nj i smejem se već nekoliko dana.

***

A jeste čuli kako je Jelena Karleuša na svom koncertu negde u Bosni, želeći da se kratkotrajno asimiluje i prosto stopi sa svojom publikom, ove pozdravila sa Dobro vječe? Jedna je Džej Kej.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

20 Comments

 1. Ti si bas vredna, neka, neka.
  Svaka cast. Cel dok kazem dragoj da je Gordicka na skupu, odmah ce doleteti……koleze 🙂

 2. Sviđa mi se jako, stvarno mi se jako sviđa ovo ŽENE ČUDA PRAVE.
  Zato jer to doista jeste tako. Ne volim kad voda okreće mlin previše u smjeru kako su žene prvenstveno zgažene. Više volim kad se ističe kako žene znaju i mogu uprkos svemu i baš zato. Ne treba puno pričati, treba od takvih učiti.

 3. Zašto (čuj pitanja, ali ti si mi najbliža 😛 ) ne radi onaj W-Player na njihovoj stranici? Mislila sam da postoji mogućnost (jer je oni i navješćuju) slušanja programa uživo, a kad ono ćorak.
  Aj, učini čudo pa kucni malo te radio headove, nek to poprave.

  PS.uskoro krećem sa serijom “ženskih” postova pod radnim naslovom “Kiss my fat ass”, “ukraden” iz usta Tyre Banks (a kako se čini i ostat će).

 4. # Studena! Ja se unapred radujem. Naslov je jednostavno neodoljiv!

  Pa ne znam zašto im ne radi W.P. (a ne znam ni što si mi ostala na moderaciji? // mora biti da si upotrebila neku reč koja mi je na crnoj listi 🙂 )

  Sutra ujutru, u 9:30 ću imati i direktno uključenje na radio, ali ako ne može da se čuje, onda ne vredi ni da vas pozivam.

  # MM, jeste, odličan je naslov. Potpuno odjebavački u odnosu na uobičajene kukumavke. Prosto, lepo tako: žene čuda prave, a ne ženska prava – ljudska prava, drž me majke glavu i slično.

  # E, kukac, pa eto prilike da se upoznamo.

 5. Mora da ti je spamhunter jako osjetljiv kad su u pitanju stražnjice 🙂
  Što se tiče prenosa emisije, ako problem ostane ne preostaje ti drugo nego da tražiš snimku pa je sama prebaciš na WP format (tamburixe, evo posla 😉 ), ili da nas pismeno i na svoj način, što detaljnije, obavijestiš o temama.
  Biraj 🙂

 6. Mora da ti je spamhunter jako osjetljiv kad su u pitanju stražnjice

  Dopuna: kad su u pitanju debele stražnjice.

  Šteta što nije u Bgd.

  Pa, jeste, ali hajde da i mi imamo nešto u Novom Sadu. 🙂

 7. Tema je odlična! Eto, posle prošlonedeljnog predavanja “Položaj žena u Drugom svetskom ratu na našim prostorima” sa kojim je otvorena “Crna kuca” iliti CK13…imamo priliku slušati o jednoj aktuelnoj temi..sjanjo…!

 8. Kakvo je to predavanje bilo? I šta je Crna kuća? God, nije valjda da je u Novom Sadu, a da nisam imala pojma?!

  Bila sam kod tebe na blogu, ali ne vidim ništa o tome.

  I, pobogu, ti si žensko, Karveru? 🙂 Karverka?

 9. ( Ajmo lubenice,lubenice, lubenic-eeee!!! )

  Bas sam citala taj program juce i htela danas da te pitam sto ne pises o tome, kad ono eto. Mnogo sta propustam u poslednje vreme, ili samo do nedavno nisam bila svesna koliko toga…

 10. U kuci, nego sta. Cale je redovno istovarivao gvozdjuriju iz nase garaze u njihove prikolice… Za dzabe, u stilu ” zemljak, necu pare samo nosi da ga moje oci vise ne vide”:) A lubenice sam najvise volela kad kupimo sa zaprege i odmah raspolutimo, na sred dvorista. Dok tata bira lubenicu mama iznosi najogromniji kuhinjski noz i tacne na sto u prednjem dvoristu a mi skicimo od srece. E to je bilo detinjstvo. Sta je ovo danas, pojma nemam.

 11. Opet ja sa mojim off-topicima, sorry 🙂
  Mnogo mi se svidja ova Budi blog s nama., originalnu verziju nikada nisam volEo, ali ova je totalno cool…

 12. Omladinski centar Crna kuća (ili CK 13) otvoren je u Novom Sadu prošlog petka. Pokušala sam sad na mreži da pronađem neki od izveštaja sa otvaranja (nisam bila), ali mi nešto nije pošlo za rukom onoliko brzo kako sam bila namislila… vidimo se sutra u Radio kafeu.

 13. # etotako

  Ako okasnim zbog kapitalizma, nije frka, a?

  Ako okasniš, nije frka, a šta s kapitalizmom da radim?

  Peđa, mislim da je ta moja originalna. A možda i nije, ko bi ga znao? Ali imam nekoliko kovanica, na koje ću sigurno da polažem autorsko pravo. Coming soon.

  Ali, zato, kamarin bludi blog s nama je vrh.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.