Tante za kukuriku

14

Q: Ko je najseksepilniji, najpoželjniji političar u Srbji?

A: Velja Ilić, drugovi i drugarice.

Kažem, neću pisati svaki drugi dan, jer ko će onda da pegla? A ne možeš, kad nas peglaju sa svih strana. Pa neka su malo peglali i Velju Ilića, najseksepilnijeg i najpoželjnijeg muškarca u Srbiji, koji je čak postao i gej ikona jer 89% ljudi iz gej populacije na pitanje S kojim političarem biste najradije otišli u krevet, izabralo je baš lepog magistra Velju za objekt svojih fantazija. A čak 90% populacije diljem nam zemlje (bez Kosova) vidi stasitog Velju kao političara od poverenja.

Čestitke stižu sa svih strana, a on će lakonski i verzirano: i ranije sam više puta pobedjivao u sličnim kategorijama. Ehej!

Sunce naše lepo, zajebantsko.

I još prihvati da se ova laskava titula javnosti objavi u Ministarstvu za kapitalne investicije, na svetski Dan slobode medija, to jest juče, tačno u podne.

Šta bi čovek, prepun seksepila, pa još poželjan i od poverenja, prepun takta, mogao više da poželi u trenutku kada ostaje bez svog velikog ministarstva, ali pledira na na mali Saobraćaj, gde se odavno već pokazao kao znalac?

Možda bi mogao da se seti da još neko zna za jadac. Pa evo kako je bilo, i šta je smislio Biro. I kako je Velja dobio tante za kukuriku:

Isprovocirani prošlonedeljnom izjavom gospodina Velimira Ilića, o formiranju Vlade NS-DSS i Radikalne stranke koja je nakon dva dana demantovana izjavom magistra Ilića da se samo šalio i da je hteo da isprovocira javnost, odlučili smo se da izvedemo medijski performans.

Tokom realizacije ovog eksperimenta uverili smo se u paradoksalnost javnog prostora u Srbiji i potpunu anesteziranost javnog mnjenja.

Odlučili smo se da u medije plasiramo najbesmisleniju informaciju koja ne podleže krivičnoj odgovornosti. Izmislili smo navodno istraživanje javnog mnjenja po kome je Magistar Ilić najseksipilniji domaći političar. Iako je ova informacija dovoljno apsurdna sama po sebi, efekat smo pojačali navodno izuzetno visokim procentima ispitanika svih polova i seksualnih orijentacija koji su se odlučili za magistra Ilića kao najprivlačnijeg političara.

Saopštenje smo potom poslali medijima i čekali reakcije.

Reakcije koje su usledile empirijski su potvrdile da je Srbija vrednosno šizofreno društvo u kome je javnost umrtvljena i pasivizirana do te mere da se i najbesmislenije i očigledno netačne informcije prihvataju kao a priori istinite.

Od brojnih medija koji su informaciju preneli izdvajamo naslovnu stranu dnevnih novina „KURIR” i reakciju samog Velimira Ilića koji je tim povodom izjavio:

” Drago mi je ako je tako. Inače, i ranije sam više puta pobedjivao u sličnim kategorijama.”

Nakon ove izjave možemo otvoreno da poručimo gospodinu Iliću da smo se šalili.

Gospodin Ilić je seksipilan poput ormana u kabinetu premijera, a i samog premijera uostalom. To što gospodin Ilić veruje da je istina laž samo dodatno potvrdjuje potpuno odsustvo odnosa prema realnosti koju političari u Srbiji svakodnevno iznova dokazuju na različitim poljima.

No, nije problem u seksipilnosti već u drugim karakteristikama Magistra Ilića. Gospodin Ilić je bezobrazan, nevaspitan, agresivan i bahat čovek koji se nalazi na javnoj funkciji sa koje mladim ljudima u Srbiji šalje loš primer.

Umesto da pročita neku knjigu ili počne da upražnjava vežbe za prevazilaženje agresivnog ponašanja gopodin Ilić daje sebi za pravo da se poigrava sa nervima biračkog tela plasiranjem neistinitih informacija.

U trenutku kada je Kosovo odgovor na sva pitanja, kada „tehnička vlada” krši Ustav, kada je Srbija poslednja zemlja u Evropi koja nije potpisala Sporazum o viznim olakšicama, kada bacaju bombe na porodice novinara, dok se vrednosti Retro Srbije vraćaju na velika vrata gospodin Ilić daje sebi za pravo da provocira javnost.

Sram Vas bilo, gospodine Iliću.

Ostalim ljudima, koji anestezirani u naučenoj depresiji prihvataju sve uvrede zdravog razuma, želimo prijatan boravak u Srbiji u kojoj je Velimir Ilić Ministar.

Pa, recite!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

14 Comments

 1. Organizam on

  Ne znam. Ja poverovala. I razmislila. I setila se Bate Zivoinovica. I pomislila, Kanada ili Australija, pitanje je sad.

 2. Ma znam… videla sam tu sprdnju. Volela bih da su se okurazili pa potprcavali jos nekog. Kostunicu na primer. E to bih bas volela da vidim. To bi bio gust.

 3. Pingback: tamburix » kreacionisti

 4. Izvinite što sam vas uskratila za fotku, ali toliko seksepila nisam smela da stavim na svoje stranice.

  Googlali ste pa ste videli, a verujem da ste vi iz udaljenijih krajeva i pogledali snimke na youtube.

  Šta reći?

  Nego, Sasha, ja baš naprotiv mislim da je dobro da je neko, doduše kao organizacija studenata sa BU – što je opet anonimno ali bolje nego pojedinac, rešila da se poigra sa onima koji se igraju nama. Velja je zaslužio to. I drugi su.

  A u ovom trenutku nam je Dinkić posrednik u pregovorima o vladi između Koštunice i Tadića. God!

 5. Ja bih u krevet sa onom što, jaaao, kako se zove, Mmislim da joj je ?, ma znate ona riđa, kovrdžava što je bila predsednica skupštine, ako se ne varam. De, pomozite mi.

 6. Ako nije Margit Savović, onda je Nataša Mičić. 😉

  Osim ako nisi mislio na Borku Vučić. 😆

  Ili na Milku Planinc. 🙁

 7. Ili ona što je Velja Žardinjera “hteo da joj ga nagna” zato što “ima dobre butkice”? A sve u slavu i na dobrobit majčice nam Srbije?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.