Ja volim da živim u Teeeksaaasuuuu!

18

sponge-bob1.jpgQ: Ko živi u ananasu na dnu mora u pola osam?

A: Trust VIP-ova Velikog brata.

Možda on i dalje živi u ananasu na dnu mora, možda je još uvek šupljikav što beše fora, ali svakako više ne stanuje u uobičajenom terminu na b92 u pola osam, jer je njegovo mesto zauzeo freek show, poznatiji u narodu kao Veliki brat.

Razmišljala sam u jednom trenutku da protiv b92 pokrenem privatnu tužbu zbog promotivnog spota* nastupajućeg serijala koji je išao u terminu dok je moj sin čekao da se završe vesti, pa Poligraf, nestrpljivo cupkajući do pola osam i vreme za crtani film. Pa da otvorim sve frontove sa “našima”. Pogađate, još uvek gledam (gledala sam) pre svega informativni program ove televizije, i uspelo nam je tokom godina da bez velikog napora uverimo sina da je to najbolja televizija u vasioni, a crtani filmovi koji se tamo daju, neodoljivo i bez konkurencije vrh programa za decu.

Pregurali smo sve te debilne kvizove, specijale za maloumne tipa obuci mamu i zajedno idite na blamuramu, sva ona nespretna kuvanja radi popunjavanja termina, pa čak i zaboravljenog odvratnog Mileta Tranziciju, preturili smo na pun stomak i prošli serijal Velikog brata, ali više ne guramo. B92 je malopre drito odletela na nepoznati dvocifreni kanal na našem TV, među španske i ruske televizije, TVCG, Dugu i Most, tamo dakle, gde nikad ni ne zalazim i gde je ubuduće i njima mesto, a informacije ću da konzumiram putem njihovog sajta. E, takoc.

*Elem, jedno jutro moj sin počne da se uvija u kukovima kao da kreše nešto. Zapanjim se, pogledam ga popreko, priupitam strogim glasom gde si to video i kakvo je to ponašanje, on kaže da to rade dve žene na b92.

Molim?

Ne lupaj gluposti, kakve dve žene u tom ritmu na b92…

Ne samo dve žene, već i dva muškarca, ali i neke hetero kombinacije… i on krene da opkoračuje zamišljenu osobu takođe uvijajući telo na način koji mi se nije ni najmanje dopao. I tako saznam da je to video na promotivniom spotu za tada tek nastupajućeg Velikog brata, ovoga puta sa novom grupom trusta mozgova, nepravedno prozvanih, pogađate, – “VIP”! Again!

Niz neverovatno odvratnih, opscenih, neukusnih slika podvučenih poznatom muzičkom temom u terminu kada deca čekaju Sunđera Boba! Sve one slike pripitih devojaka i podnapitih momaka iz prošlog serijala, podignutih emocija i sniženih svih drugih potencijala, prepuno golotinje, simuliranja seksa, i sve to u terminu kada deca čekaju Sunđera Boba!

I, konačno, agonija je prestala i nastupila je smrt ukusa: Veliki brat, uvreda za normalnost, ponovo po ceo dan, a naročito u terminu za crtani film u pola osam.

E, pa ja sam sa svojim detetom u pola osam na drugom mestu, odakle ih pozdravljam, kao na ilustraciji gore.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

18 Comments

 1. He he ha … fiju! Preživjela sam 3 sezone. Nema spasa od bježanja na drugi kanal ili bilo kuda. SVA djeca u školi pričaju o tome. Osim toga, ako zbrišeš s redovnog termina – reprizu ćeš teško promašiti. Ako i to uspiješ tjedan dana izbjegavati, e onda ćeš naletjeti na tjedni sažetak. Dakle, nismo bježali.

  Svašta smo odgledali i o svemu prodiskutirali. Sva pijanstva, sve ‘pokrete’, histerije, svađe … I negdje od sredine treće sezone postalo djetetu smrtno dosadno i glupo. Stavi DVD ili ode čitati. Riješeno.

 2. Ma mog sina to još ni ne zanima, uopšte! Njega zanima Sunđer Bob!

  Sve smo ono pregurali, da preciziram, tako što smo preskali kanal i huktali. Sad bar nećemo da ga preskačemo, jer se nalazi tamo gde uopšte ni ne idemo.

  Hoćemo Sunđera Boba u pola osam!

 3. Za sve postoji jednostavno rešenje – pay per view, ili u Srbiji, nabavi DVD pa gledaj, zaboravi na TV…

  B92 je izgradila image na sukobu sa trendovima koji su stizali sa Pinka i drugih tada režimskih Tv, ali su se kasnije pogubili, dospeli u krizu identiteta, i sada tripuju da su neka “urbana” stanica dok su zapravo samo dosadni i krajnje identični onima koje gledaju popreko…

  I jedni i drugi imaju neke svoje “selebritije” koji u suštini ne zanimaju nikog osim ljudi koji bi i u pola 4 ujutro na TV gledali 2 banane na stolu… I čekali da se nešto desi… i igrali kolo dok banane leže na tom stolu… i znali bi da su se super proveli iako se ničeg ne bi sećali kasnije! 🙂

 4. Juče sam naletela na VIP. Ne znam za te seksualne situlacije, ono što sam ja videla je mnogo debelih talasastih stomaka na jednom mestu i tipusa obučenih u gaće. Pfuj.

 5. # Dinke, u to vreme od kada datira tvoj tekst, mi smo krenuli migraciju te televizije sa mesta br. 1, na 3, pa na 4, pa na 9! Da sam tada imala blog, verovatno bih pisala o tome.

  U periodu od 2000. do 2004. nismo gledali skoro nijednu domaću televiziju osim b92. Početkom komercijalizacije te televizije, ona je postala potpuno izgubljena za nas. Mislim, dvojka su, što se nas tiče.

 6. # Walker, ja ne mogu da zamislim da su oni u stanju da sebe karakterišu kao urbanu televiziju. Oni su postali sve, samo ne urbana televizija.
  Ponekad mi liče na neki ruski satelitski program, uz koji nam sada i stoji. Gde im je i mesto.

  A kada budem htela da gledam nešto što me interesuje, spemaću se za to kao oni stanari najviših spratova iz zgrade beogradska kapija kada moraju da idu u radnju.

 7. # Elektro, te seksualne situacije su iz promotivnog spota, a odnose se na prethodne zatočenike BB eksperimenta. Kada je krenuo ovaj tzv. VIP serijal, prestali su da emituju taj spot.

  Ne mogu da verujem da je b92 postala televizija koju deca smeju da gledaju sam uz nadzor odraslih!

  # Yes, tamburix, VRATITE NAM SUNĐERA BOBA!!!!

 8. Nemoj da pljuješ po B92, reći će svi da si protiv demokratije! 🙂

  Elem, digao sam odavno, ali ODAVNO ruke od ove televizije. Ono što ponekada pogledam tamo jesu jedino informativne emisije, Formulu 1 – ako ne gledam preko satelitske, i poneku seriju – ako znam kada se emituje. A obožavam Sunđer Boba. I apsolutno se slažem sa tobom, B92 je tako pao sa nivoom i kvalitetom programa a sve radi para. Idioti. I sada taj BB VIP, još jedan primer pranja mladih ali i starijih mozgova. Opet, sve radi para i vlasti. Evo i moje svojevremene frustracije…

  http://goxxy.blogspot.com/2006/10/nema-vie-televizije.html

  “Ne mogu da verujem da je b92 postala televizija koju deca smeju da gledaju sam uz nadzor odraslih!”

  Veruj, takav smo narod da nemamo sredinu. Uvek idemo u krajnosti – ili smo bili za B92 a protiv Pinka, a sada ćemo biti i protiv B92 i protiv Pinka, samo ne znam kome ćemo se prikloniti. Preporučujem Discovery, Explorer i slične interesantne informativne i istraživačke kanale.

 9. Aloha, Gorane.

  Nemoj da pljuješ po B92, reći će svi da si protiv demokratije! 🙂

  Znam to, dva puta sam promislila pre nego što sam sela da se praznim.

  I, boli me uvo. Znam gde sam, a vidim i gde su oni. Kao što rekoh, dvojka su. A sve ostalo što mi zaista treba i što vredi, imam i na njihovom sajtu.

  Za šta će mi sredina, u ovom slučaju? Da li je sredina između debilnog kviza Uzmi ili ostavi, reality govneta Obuci mamu i u čemu se razlikuje Obuci mamu od 48 sati svadba ili Gledaj mamu biraj ćerku?

  Gde je sredina? na fotelji devojke koja ima svoj TV dnevnik i lupeta gluposti?

  Gde je sredina, u faktu da je ovaj VIP BB jedini na svetu u kojem će VIP pobednik uzeti taj novac, a neće ga dati u humanitarne svrhe?

  Gde je sredina? U pola osam, u otetom teriminu da bi Srblje blenulo u Belikog brata a ne u Dnevnik RTS-a?

  Gde je sredina? Zlatna?

  VRATITE NAM SUNĐERA BOBA!

 10. Ja nas TV program gledam online i to samo o glasanju za preCednika skupstine i tako nekim znacajnim prilikama, i jednom godisnje kad dodjem u posetu pa me znatizelja potera jer svi pricaju o tome kako je program skaredan. Doduse, i ovde ne gledam puno cesce. Rekla bih da osim tih Discovery, History i slicnih stanica i jedne public broadcasting stanice koja se finansira iz donacija gledalaca i emituje uglavnom emisije obrazovnog karaktera i lepe filmove – ni mi nemamo nista bolje nego vi, i da je to opsti trend. Kad tako gledas vi ste imali i srece sto ste neko vreme imali B92 koji je mogao da se gleda, ja mislim da je poslednji kanadski program tog tipa sahranjen tamo negde sedamdesetih.

  Inace, samo dok nasi provale grozotu zvanu Wife Swap pa naprave svoju verziju, to vam ne bih preporucila lose je za probavu. Kako to da se jos nisu dosetili da prave Bachelora ili tako nesto, kod nas makar ima i publike a bilo bi i takmicarki na pretek?

 11. Nemoj zezati da ima i “menjam zenu”????Da li i nasi u cilju postizanja sok-efekta obicno uzmu dve porodice razlicite kao dupe i oko pa ih propuste kroz masinu za mlevenje mesa a ono sto izadje je blam gledati a kamoli u tome ucestvovati..?

 12. Poznat je i slučaj (nisam videla) da je prilikom jedne epizode dete toliko patilo sa novom “mamom” koja ga je maltretirala, da je bilo nepodnošljivo za gledanje.

  Vidiš da ne zaostajemo za svetom. Čudi me da je b92 propustio da uzme taj edukativno-zabavni serijal u cilju povećanja gledanosti.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.