Marija, izvini se! / Marija, say I am sorry!

28

Being wrong is also a human characteristic, and reckless speech is not something unknown to human being, so the strength of a human is also being able to face the reality and to accept the reality of a mistake.

Marija, say I am sorry. You have entered global publicity space. Thanking to your exceptional voice. At the same time, your voice is exceptionally important. So use it in proper manner. An apology is necessary, to us, and to Finish nation.

When you are done with that, it is going to be your second, maybe biggest and most important victory. That is something, all of normal people in the world would be proud of.

***
Ohrabrena reakcijom blog zajednice, buzzom koji je konačno krenuo i odijumom koji je stvoren zbog spoznaje o postojanju neetičkog i necivilizovanog istupa naše pobednice, Marije Šerifović, a s obzirom da su mediji kao i ljudi koji brinu o njenom imidžu zatajili, predlažem da zatražimo od predstavnice naše zemlje u oblasti evropskog muzičkog festivala Eurosong, i pobednice ove manifestacije koju nam sledeće godine po prvi put dovodi u zemlju, da se javno izvini i na taj način skine senku sa svoje ličnosti i sa kredibiliteta zemlje koju predstavlja.

Ljudski je pogrešiti, afekat nikom nije stran, a veličina ljudskog bića i njegova snaga se ogledaju u spoznaji i priznavanju greške.

Marija, izvini se. Nalaziš se u javnom prostoru sa kojeg i nama to duguješ, isto koliko i finskom narodu.

Kada to učiniš, to će biti takođe tvoja velika pobeda, na koju ćemo moći da budemo ponosni.

Molim sve poštovane blogere koji dele mišljenje da je izvinjenje potrebno i neophodno, da na ovom mestu ostave komentar “Marija, izvini se!”, sa linkom na svoj blog kao potpis. Molim i svoje čitaoce, neblogere, da se upišu ukoliko se sa ovim slažu.

Neka ovo bude naš zajednički apel, koji možete da podržite i postavljanjem posta na svom blogu s naslovom: Marija, izvini se!, kao i s linkom na ovaj post na kojem se prikupljaju naši potpisi.

Ovo je i prilika da se pokaže da u Srbiji postoji javno mnenje i da ga kreira i svesna blogerska zajednica. Da građanska Srbija postoji.

Hvala vam.

****

UPD, iz nužde: Molim vas da svoje mišljenje o ovom apelu ipak stavite na post Molitva za Srbistan, bolje da zbog preglednosti ovde ostanu samo potpisi onih koji se slažu.

Ima sto drugih načina i mesta da kritikujete ovu akciju.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

28 Comments

  1. Pokusavala sam da dokucim sta je htela…Da bude duhovita? Ispala je jadna,primitivna,glupa…zao mi je…MORA da se izvini!!!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.