Otkup knjige?

7

Profesor Radojčić je doneo dobru analizu najnovijeg konkursa za Opremanje i obezbeđenje rada biblioteka Srbije knjigama iz 2006. godine u svim njegovim ‘inovativnostima’, koji će (konkurs), po svoj prilici, probati da se lažno predstavi kao pomoć izdavaštvu, jer se već u naslovu svog linka lažno predstavlja kao konkurs_otkup_2007, a i naznaka na konkrusnoj dokumentaciji mora da bude “Otkup knjiga” (sic!).

Prethodni konkrus je poništen. Kada i gde je to objavljeno, valjda ćemo saznati.

Šta će biti sa knjigama koje su izdavači dostavili u roku a po tada važećem konkursu koji je potom fantomski poništen, valjda ćemo takođe saznati.

Da li Ministarstvo ima nameru da se pozabavi i projektima za pomoć izdavštvu, saznaćemo, valjda.

Dotle, sve sam to pitala Ministarstvo kulture Republike Srbije, upućujući gornja pitanja mailom na adresu koja je data na kraju teksta konkursa: markod@min-cul.sr.gov.yu.

Pisala sam latinicom, iako je latinični odeljak sajta Ministarstva “u izradi”, kao da je latinica svahili, blogati. Valjda to neće biti neka prepreka.

Ako bude odgovora, javiću. Ako ne bude odgovora, takođe ću javiti. A onda ću ih zvati na telefon koji je dat: 011/3398-295, pa ću opet javiti. Sve mora da bude transparentno. Ili ta reč više nije moderna?

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

7 Comments

  1. @St.John: Sjajno zapažanje
    @Tanja: Uzgredno – nisam profesor. Radim na jednom fakultetu, objavio sam grdilo tekstova, ali nisam. Zaostao u razvoju, jednostavno.

  2. # St. John, ja sam napravila screen shot te zajebancije s latiničnim sajtom “u izradi”, za svaki slučaj.

    # Kako ne profesor? God! Nisam u materiji, valjda Vam fali nešto? Meni se sviđa profesor 😀

  3. Na sajtu Narodne biblioteke se još uvek mogu naći liste otkupljenih naslova iz 2003. Mislim da nema mesta bojazni, bar kada je reč o delu posla koji obavlja stručna komisija.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.