Gomzbo tebra baleskudža!

29

Iliti: Nedelja borbe protiv mraka

To: korisnicki@mts.telekom.yu

Subject: Djenjadovi tebra

Postovani,

Kako mi u mesecu septembru istice ugovor koji sam sklopila sa vama u jednoj od kampanja pre dve godine, zelim da vas obavestim da cu istog trenutka promeniti broj i izabrati drugog operatera.

Najnovija kampanja, sa onim (glumackim likom u ulozi?) polupismenog neevoluanta, koji nekoordinisano skace i izgovara neke nerazumljive reci glasom i dijalektom piljarskog sibicara iz Prigrevice, nedvosmisleno mi pokazuje da se m:ts ne obraca ozbiljnim, poslovnim, civilizovanim ili porodicnim ljudima, te shodno tome, ja nikako ne mogu biti vas korisnik.

Ova kampanja je uvreda za normalnost i civilizovanost, pokazuje nizak nivo poslovnosti, manjak lepog vaspitanja i pameti, te potpuno odsustvo brige za bilo sta sto je normalno. Zelim vam uspeh sa ciljnom grupom kojoj se obracate, sa Srbijom kakvu zelite i koja ce vam placati usluge vaseg servisa sto ce, na zalost, u isto vreme implikovati glupavost.

Sto se mene tice, zelim da biram drustvo, a posebno servis koji placam i ne zelim da se stidim svaki put kada ugledam neku od vasih bezobrazno debilnih reklama. Ono sto je za vasu kompaniju vrh tebra, za normalne ljude je dno dna.

Ako ovom sramnom spisku dodam da ste me spamovali dve godine i da ste moj broj prodavali Davis kupu i Jubuxovima i inima, a bez moje dozvole i uz moj protest, onda cete razumeti sa kolikim prezirom cu izvaditi vasu karticu krajem septembra.

Djenjadovi tebra.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

29 Comments

 1. Neko nam se baš raspisao na korporativne adrese? Samo par ispravki – u Prigrevici (kod Čačka) nema piljarskih šibicara a plaćanje servisa dotične kompanije svodi se većinom na pokrivanje troškova kredita City banke za kupovinu Telekoma Srpske.

  P.S. ajde daj nam naznaku ko je sledeći na tapetu – da se pripremimo?

 2. Koristim mts isto bi se tako osećao, samo što im verovatno ne bih slao mail… Jednostavno bih uzeo drugu karticu i ignorisao reklame…

 3. # Veličkoviću, može biti i šibicar s najlon pijace u Novom Sadu, svejedno. To je ciljna grupa. Ne onaj mučeni prodavac. Već onaj prevarant pored tezgi. Njemu se obraćaju.

  # del-boy, uzeću drugu karticu. Ali, ako njih nije sramota da se predstavljaju takvom reklamom, ni mene nije sramota da im napišem pismo.

  #etotako, Kristina, a šta da vam odgovorim? 😀 osim: vrh strose!

 4. Isto sam se osetio kada sam video prvo prvu reklamu ovog idiota… pa drugu… treću… četvrtu. Sve sam više osećao mučninu u stomaku. Međutim, skapiram da je to okrenuto baš onakvoj Srbiji kakvu si rekla da MTS želi (ipak, uvredila si sve piljarske šibicare u Prigrevici :), ali i – verovatno – izuzetno mladoj populaciji. Onoj koja prati VB-a, koja se trovačkiša žavaizra, i kojima je to interesantno. Nama je muka, njima je baš super ta reklama.

  Doduše, ja nešto i ne želim da menjam broj zbog takvih idiotarija koje su samo još jedan (u moru sličnih) kretenasti marketinški potez. Hvala Bogu, pa ih je MTS imao na tone. Reklame su im… blagi užas. Bile i ostale. “Imate prijatelje”. Ako ću da imam ovakve prijatelje kao sa reklame, radije bih se ubio.

  A i potreban mi je ovaj broj. Kada bih sada svima javljao da sam promenio broj… potrajalo bi.

  Ipak, ako ćeš pasti na to da se recimo prikloniš Telenoru koji je marketinški u prethodnom periodu RAZBIO MTS, želim ti svu sreću ovog sveta. Bićeš ponosna što te ne brukaju na televiziji, a usluge koje ćeš dobiti su još gore. O korisničkim servisima da i ne pričam… O VIP-u (mislim, sam naziv tog trećeg operatera me podseća na naziv “tv show-a” u kojem je debil sa reklame koju kritikuješ učestvova) da i ne govorim. Oni su po uslugama dno-dna.

  Nažalost, još jednom dolazimo do toga da sve što je u Srbiji funkcioniše na iskrivljen način…

  Telenor – kao strana firma, slično radi kao i DHL. Adaptirali se ljudi na naš mentalitet.
  VIP – tek počinje, da li će tu biti nekih promena… čisto sumnjam.
  MTS – tu ni ne treba trošiti reči.

  Dejan Vesić je pisao o Telenoru, pa valja i to pročitati.
  http://www.vesic.org/blog/svakodnevnica/telenor-promonte-bezobrazne-cene-roaming-usluga/

  Ipak, po meni je najbolje jednostavno pokušati da te ovo ne dotiče. Ignoriši. Ako možeš i ako želiš. Ipak je samo to reklama. Proći će za mesec dana. A do tada su ti usluge MTS-a najjevtinije na tržištu. Džabalesku su 😉

 5. Pridruzujem se gadjenju. Osecam se isto i ne mogu da ih promenim, jer mi je suvise komplikovano.
  medjuti, cudi me izostanak javnog protesta, posebno imajuci u vidu cinjenicu da je to jos uvek drzavna kompanija. To znaci da nas drzava takve vidi i da nas takve hoce.

  bilo kakvo opravdanje da se taj tip obraca mladjoj populaciji ne drzi vodu. I uvredljivo je za mlade. Sta to znaci? Svi su satro i svi su neobrazovani i svi su necivilozovani? Ili bi drzava volela da je tako.
  Ja sam takodje protestovala. zvala sam 789 i rekla da me je sramota. Operaterka je cutala, sta ce ona jadna.

  Ako ti se ne svidja reklama za pivo ili za deterdzent, ti uvek mozes da ignorises i da koristis nesto drugo, iz protesta ili ako ti se tako cefne. a operater mora da misli na sve profile svojih korisnika kada se odlucuje za kampanju. ne moze tek tako, jednim udarcem da prezre sve (jer to jeste prezir prema nama, budalama): ozbiljne ljude koje je sramota i mlade ljude za koje mts pretpostavlja da su takvi.

 6. Posmatrach on

  Tatjana, pismo je odlično, i da sam marketing menadžer u Telekomu, ja bih se ozbiljno zamislio.
  U isto vreme, Tatjana, ta energija je zaludna. Niti sam ja menadžer u Telekomu, niti će se njihov menadžer marketinga zamisliti. tačnije, njihov marketing misli da je to super. I ne razume o čemu ti govoriš.
  šta je skuplje, a šta je jeftinije u Srbiji, jako je rastegljiv pojam i bojim se da je to teško pohvatati. Ono što je jasno kao dan, je da smo mi za državu ovce za šišanje (eno ga obračun carinskih dažbina koji si dala), za banke Eldorado, za DHL stoka, itd. Svako ima svoj način na koji nas tretira kao budalčine.
  A SMS spam! To je tek posebna priča: priča o državi koja krši sopstvene zakone. Ali, već kad ovo napišem, osećam se nemoćno. I kao magarac.
  zato mi je drago da si rekla da to nećeš. I ja mislim da treba da promeniš karticu i da je ta vrsta protesta – neću više da vas plaćam – odlična.

 7. Dakle, ovako: mts mi je išao na živce od samog starta. Prvo što sam primetila, bila je preteća SMS poruka, bez šlifa – ako zakasnim da platim račun istog trenutka kada sam ga dobila.

  Glasi otprilike ovako: Ukoliko do 20.02. ne izmirite svoje obaveze, bićemo prinuđeni da vas isključimo i naplatimo 60 dinara ponovnog uključenja!

  Prvi put kad sam videla pretnju “ukoliko”,, odnosno taj ultimatum, pao mi je mrak na oči. Moj dotadašnji jedini operater je bio 063, i oni to rade sa “Molim vas da do 20.02. izmirite svoje obaveze.

  Razlika je očigledna.

  Drugo, spamovali su me non-stop. Prodavali ili davali ili štajaznam, moj broj raznim svojim prikama, kao što sam i navela. Kada mi je to radio 063 i kada sam zatražila da prestanu, oni su prestali. Kada sam ovde tražila da prestanu, samo su se primirili nekoliko meseci i onda su počeli ponovo da me razvaljuju. Kada sam pre koji dan ponovo tražila da prestanu, rekli su da ponovo moram da šaljem fax sa molbom da mi to ne rade.

  Fax, sa molbom da mi to ne rade.

  Treće, kupovinom paketa (broj i mobilni telefon) nije mi rečeno da je aparat kodiran, pa sam to saznala u trenutku kada mi je to saznanje najmanje trebalo – uoči odlaska u inostranstvo i uzimanja druge kartice. Nigde u ugovoru ne stoji da mi je aparat kodiran i da ne mogu da ga koristim za drugu mrežu. Moj aparat, plaćen tada 10.000 dinara i 1.800 dinara mesečno, pa tako dve godine, u stvari nije moj.

  Sada, kada mi ističe ugovor, i kada, recimo, aparat postaje moj, tražila sam da mi ga oni dekodiraju. Odgovor je da oni samo kodiraju i da ne rade dekodiranje, ali da to mogu da uradim u bilo kom servisu mobilnih telefona. Ja to znam i bez njih, ali je osećaj prevare da i za to moram da platim, malo velik.

  Srećom, još uvek imam svoju karticu 063 koju nikad nisam otkazala iako je nisam koristila, lepo ću da joj se vratim kao kući i zaboraviću mts.

  Pre toga ću da iskoristim “besplatne” SMS-ove čiji određeni broj “dobijam” u ceni od 1800 dinara i na taj način obavestim sve koje imam u imeniku da se vraćam na stari broj. To će verovatno biti prvi put da iskoristim “besplatne” SMS-ove, s obzirom da me ta vrsta usluge najmanje zanima.

  A oni neka skaču vrh tebri, a što bi rekao moj mladi prijatelj Marčelo: džaba me bratimiš brate, fakat nismo rodbina.

 8. Da li je zaludna? Ja sam dobio ideju… Samo kad bih sad imao para da je ostvarim, i ideju kako 🙂

  LM, maltretiraju i vređaju, ali ne mogu da menjam broj za sad 🙁

 9. Moj stari zaključak, vrijedan stalnog ponavljanja: uz sav izbor koji nam se nudi (operateri, osiguranja, banke … bilo šta) mi izbora zapravo nemamo. U stalnoj smo poziciji korisnika-taoca. Ne reagiram, ne sekiram se. Odvrtila sam priču s promjenama svega i svačega par puta i odustala zauvijek 🙂
  Prestala sam se čak i sramiti pri pogledu na reklamu nečega što ipak moram koristiti – isključujem TV bez pardona i uključim ponovno za 5 minuta ako mi cijepaju emisiju koju gledam. U biti sam prelakozapaljiva da bih si mogla priuštiti drugačije ponašanje 🙂

  Usput, Andreja Bokor, sjetiti ćeš se dotične – sve ti je to isto :))

 10. MM, ne znam što si mi sad stalno na moderaciji???

  Nego, da, sećam se gospođe Bokor. Niko ne bi želeo da bude na mestu gospođe Bokor. 8)

  Međutim, iako sam i ja sazdana od lakozapaljivog materijala, mislim da je to odraz jedne moje infantilne moralnosti, koja nije potrebna ovom svetu.

  A opet, plašim se da kad jednom odmahnem rukom ili slegnem ramenima, onda će to biti dan kad ću postati pihtija.

 11. Moošema, kapa dole!

  apsolutno si u pravu. Ništa gadnije nisam videla nego ovo. Ovo je gadnije od svake peruti i svake flaše piva i svakog velikog brata na TV… ovo je vrh kako je gadno 😉

  Volela bih da čujem nekoga iz marketinga kako su to prihvatili, ko je radio ovu kampanju i ko je parafirao da ide i koliko je to koštalo. Bljak.

  Inače, ne znam nijednog mladog čoveka koji misli da je to super. I na koji način i s kojim razlogom bi to moglo da im bude super. Šta? ako su mladi, onda samo tako mogu da razumeju o čemu je tu reč?

  Mladi bi razumeli i kada bi im se obratili pristojno, samo što budalama to ne može da padne na pamet.

  Strose, bravo!

 12. Pravi si Don Kihot, stvarno… : )

  Pregrozna je reklama, a sad sam se sva malo i postidela kad sam pročitala tekst – kao, što i ja nešto demonstrativno ne uradim. Ali sam se opsetila u međuvremenu da sam na 063 mreži.

  Nego, i oko toga “vrh”, sa sve gestom – potpuni užas. Obično prihvatam žargon u normalnoj meri, ali to “vrh” i “ekstra” koji se sad čuju svake dve sekunde su mi iznimno fuj. A vama?

 13. Pingback: Let’s talk dirty « MasterMind

 14. # Sanje moja, nemoj ti da se pališ 🙂 i solidarišeš u borbi malog čoveka protiv velikog sistema.

  Pravo pitanje je, pošto mali čovek ne može ništa da uradi, da li se makar oseća bolje kada ipak nešto učini. Moj odgovor je – da.

  Niko ne može da uradi sve, ali svako može da uradi bar ponešto 😛

  # LL, meni, recimo, nisu. Neke kampanje su nemaštovite, neke su praznjikave, neke su dosadne, ali nijedna nije ovako prezriva prema korisnicima i ovoliko znagro 😀

  Umirem od želje da saznam koja je to agencija radila.

 15. Pingback: m:ts uzvraća udarac: šest dana jula : MOOŠEMA

 16. e, vidiš, ta “dominantna grupa korisnika” me i muči!

  Mene ni ne muči, mene samo uverava, kao što u pismu piše, da ja ne mogu biti ciljna grupa. Shodno tome, ne želim da koristim njihove usluge.

  Mislim, Mina, sve piše u tom pismu, pa čak i da ja znam nešto o određivanju “dominantne grupe korisnika”, pa dodatna poduka nije bila potrebna.

 17. Sta je pisac hteo da kaze :)?

  Link sam ostavila iz najbolje namere.

  Ako budes u prilici, pogledaj video, i razumeces smisao mog posta.

 18. Ma, ok, MIna, nešto sam nazoljena. Tvoj komentar mi je zazvučao kao da si PR mt:s, mog ličnog najboljeg neprijatelja 🙂

 19. Pingback: Hajde da se igramo, tebra : MOOŠEMA

Šta ti misliš? Reci! [Komentarisanjem na ovom blogu, saglasni ste sa Uslovima korišćenja]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.