‘Ajde, dobro: BlogDay – otkrivanje prljavih tajni

12

Jutros sam dobila mail od Dejana Bizingera sa linkom na njegov post. Pogađate, BlogDay, Dejanov širi spisak od 16 blogova (breaking the rules), kad tamo i Mooshema. Valjda se u 16 to ipak nije moglo izbeći 😉

Po osećanju prijatnosti i faktora iznenađenja, shvatila sam šta je smisao ove akcije: otkriti javnosti koga još čitamo, a da nikada to ranije nismo pomenuli (to je ono što mene uvek svrbi, priznajem, ti moji čitaoci kojih nisam svesna).

Mojih pet su kao što sledi:

Umijeće tersanja, blog koji mi je od juče na blogrollu, koji stvara nekoliko autora neobičnih nadimaka, a na čijim tekstovima se odmaram, zabavljam ili im se, veoma često zbog lucidnosti njihovih autora, divim.

RubiaDespues, neverovatno odvaljena i slobod(oum)na mlada žena koju čitam redovno i tajno, laskajući sebi da sam bila baš takva kada sam bila mlada.

Ire’s Corner Office, još jedna kao gore, sa malo (mnogo) više samokontrole i zastrašujuće dobro organizovana.

Tanja Jakobi, moja prljava tajna: da, ja čitam neke blogere sa VIP bloga B92, a Tanja je za mene pravo otkrovenje. Ova moja tajnost je zagarantovana i samom činjenicom da sam i dalje banovana na VIP-u, pa ne mogu da se prikažem, sve i da hoću.

Kruno Debenc, ne čitam nego gledam njegove fotografije. Mislim da to radim kao kompenzaciju za realno stanje sopstvene (ne)sposobnosti da održim mirno aparat u rukama, a ne još i da napravim pristojnu fotografiju.

Ostali su mi na blogrollu, ili na blogovima na kojima sam se redovno javljala. Ovih pet preporučujem, zarad proširenja vidika i dobrog društva.

Proverite.

p.s. Common bloggers joke: Očekujem razmenu simpatija ili samo linkova na blogrollu 😉 , tzv. blogerski tante za kukuriku.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

12 Comments

 1. :)) Pa ne krećemo se ti i ja džaba u istim krugovima.

  Ponekad mislim da je blogosfera neko malo dvorište, u kojem ćemo se sresti svakog dana, prašnjavi i bosih nogu.

 2. Vidim ja da ću morati da se informišem, propuštam svašta… Ali se radujem da se i tebi dopada Tanja Jakobi, ona je jedna od tri autora sa onog bloga koje čitam.

 3. # Rubia, ha-ha-ha. Meni je uvek lako sa sobom, a možda treba pitati okolinu kako im je sa mnom. 😀 Sa nama, takvima.

  Zaista uživam čitajući tvoje postove.

  # Sanje, kreni po spisku. Upozoravam te samo da će ti se drastično skratiti vreme za poslove 😉

 4. Idem pričat’ Rubi iza leđa la la la – moš’ mislit’ da ona nešto ne vidi 🙂 Kada sam otkrila slatku Rubi, pomisao mi je bila ista kao i tvoja: ludača jedna, ista ja nekad i još malo sad.
  Rubi, jel’ ti zlo 😀 ?

  Ire, Ire je tako draga, svašta zna, vrijedna pčelica jedna.

  Kruno – čarobnjak.

  Idem čitati ostale 🙂

  Onako usput: često pomislim kako je zapravo fantastično i gotovo nevjerojatno da se u toj internetskoj šumi i među tolikim blogovima nepogrešivo pronađu ljudi koji si pašu, razumiju se. Baš je 31.08. vrijedan da bude BlogDay 🙂

 5. Pingback: Webmasterov blog » Blog Archive » Pregled regionalne blogosfere 2007.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.