Otpor evoluciji!

16

TRAŽIMO: ćelave i kosmate, mršave i debele, silikonke i prirodne, svekrve i snajke, bele i tamnopute, plavuše i crnke, visoke i niske, brkate i ćosave…

JAVITE NAM SE

Ako umete da igrate, pevate žonglirate…
Ako ne umete ništa od toga da radite – opet se javite, jer mi hoćemo da vas upoznamo!!!

Tražimo sve tipove i sve talente.

Ako se neko prepozna i ima potrebu da se podvrgne mizoginiji, rasizmu, segregaciji i ponižavanju bilo koje vrste ili samo ima potrebu da se izloži običnoj sprdačini, više ne mora da se javlja na Menjam ženu ili 48 sati svadba. Neka se javi na ovaj oglas i obavezno neka popuni ovu prijavu: Darvine, izvini ali mnogo mi je žao.

Već je počelo i niko nije u zatvoru.

Verujem da treba požuriti, iako je broj mesta, mogućih tipova i talenata neograničen, kao što su neograničene mogućnosti da RTV Pink vašim potpisom na ovu prijavu, koristi neograničeno puta i u neograničene svrhe sve vaše podatke: fotografiju, JMBG, broj cipela, boju vaših očiju i dužinu nogavica na pantalonama, te vaše posebne veštine koje ćete navesti.

ZAPAMTITE: Pink želi da vas upozna! Ovo nije kletva, ovo je početak jednog divnog prijateljstva.

Ja, recimo, imam posebnu veštinu da s lakoćom mogu da grickam nokte na nogama.

Ne bi me čudilo da su to stavili u naučno-obrazovne programe. Mislim da je to pionirski pokušaj TV Pink da uradi nešto na planu novih priloga evoluciji. TV Pink se odriče Darvina, ali ne na onaj način na koji je to pokušala čuvena ministarska prosvete, kakolisezvaše, već tako da zauzima kurs evolutivnog rikverca – razvoj čoveka prema majmunu.

ciao-darwin-logo.jpgAko bi hteli da budemo iskreni i ako smo svedočili emisiji koja se bez okolišanja zove “Ćao, Darvine” (neko zlonameran bi mogao da pomisli da je to eufemizam za stvarno stanje stvari: Čarls tebra, odjebi), onda moramo da priznamo da je danas već stvarno uspeh ako na domaćoj televiziji ugledamo nešto gadnije od onoga što smo već gledali .

Debela, nešto obrazovanija crnka i vitka, mnogo manje obrazovana plavuša u prozirnim cevima koje se pune vodom za svaki pogrešan odgovor… da li uopšte možete da zamislite nešto gadnije na televiziji a da nije retorika sa skupštinske govornice, dikcija Olje Bećković ili pantalone Vojislava Koštunice u vreme bilo koje slave?

Ja verujem u Pink. Oni će uspeti u svom naumu. Verujem i Tijaniću. I njemu uspeva. Pridružite se i vi. Možemo zajedno. Vreme je za otpor. Otpor evoluciji. Raspisujem konkurs za znak ove akcije.

Izaberite me za vođu. Imam kvalifikacije: zaista lako mogu da grickam nokte na nogama, uprkos srastanju vratnih pršljenova.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

16 Comments

 1. Pazi nema šta Pink da razmišlja (premda je i sama pomisao na to upitna) o uspehu ovog nauma kad su Italijani već sve osmislili i ovaj program (uspešno) prodaju drugima zapakovan kao:

  Men versus women! Blondes versus brunettes! Old versus Young! Ciao Darwin the family friendly, funny and entertaining show currently in production with Kiettuong in Vietnam, is all about the survival of the fittest in this high octane extravaganza game show. Each series culminates in the creation of the ‘ideal’ human who comprises all the winning attributes of each episode. Over the course of the series teams of 50 compete in a comedy take on natural selection to determine these ‘winning’ attributes. Cheered on by an audience and led by celebrity captains, they compete in bravery, style and talent as various challenges put them to the test in the battle for the endurance of the fittest.

  * Ako treba kompletan prevod …

  Prevedeno na srpski – “Ćao Darvine” šou program zamišljen je da na “duhovit” način promoviše ideju evolucije i otkrije koji su to kvaliteti potrebni za uspeh u prirodnoj selekciji (“survival of the fitest”) te raspravu možemo slobodno prebaciti na teren pojedinačnih ukusa u konzumiranju masovne (kič) kulture umesto principijelnih stavova 😉

 2. Ne prevrće se Ežen. Prevrće se Darvin. Nemoj da zamenjuješ tezu.

  Uzgred,

  ”survival of the fitest”

  me jako podseća ako ne na životinjsko carstvo, onda na jednog čoveka s brčićima koji je zadužio čovečanstvo, ako dozvoliš da pređemo na ljude, čisteći sve nejake i nečiste.

  Reći kao opravdanje da su to Italijani smislili i sad prodaju, to je kao da ti ja kažem da su Legija i Karadžić napisali knjigu a ja sam izdavač pa ću da kupim prava.

  Dakle, govorim o pitanju prava na izbor na tržištu.

 3. Nadam se da si propustila tačku sa zmijama 🙁
  Crnka i plavuša u kadama, a iz vreća na njih istresaju zmije svih vrsta i dimenzija…
  A sve u vrhunskoj produkciji, onolika publika, scena…to košta, a nisu ni zmije stigle besplatno 😛
  Pitam se ko će se boriti u sljedećoj epizodi, ćopavi protiv slijepih?!
  Strašno.
  Dovoljan je džingl, kad čujem ono Ćao Darvine, naježim se.

 4. Ta plavuša koja je sedela tamo dok su je zalivali vodom, ima 18 godina a na pitanje “Šta je filatelija?” nije znala odgovor. Strašnooo !

  Uzgred, dan nakon borbe crnki i plavuša sam se ofrabala u crveno. Neće mene Pink svrstavati u nikakve kategorije. A, nee! 🙂

 5. Ajme majko!

  Znači, prije ili kasnije i to dolazi na moju dalekovidnicu 😛

  Ma nikako se odlučiti. Jednom sam sasvim sigurna da svijet svakako ide u vražju …, a onda opet tvrdim da se bit nije promijenila, samo forma.

 6. Kujnice, u pravu si. Pisala sam za upućene. Toliko sam odlepila od utorka kad sam to videla i hipnotisano gledala, ali nakon zmija o kojima su mi pričali svedoci, da sam imala snage da napišem samo nešto što podrazumeva iskustvo gledanja.

  Pogledaj sledećeg utorka, pa prosudi sama. prošlog su bile crnke i plavuše. Narednog će možda biti kljasti i bogalji Vs atletski prvaci okruga.

 7. Aurora, ta plavuša nije znala šta je filatelija. Da je oprala kosu sa Wash and go, ona bi odmah posle pranja otišla.

  Da je samo to… A to nije ništa. Nego, koncept, koncept me razvaljuje od razmišljanja nad Darvinovom teorijom pa u rikverc.

 8. 🙂 Ma ti znaš da ja povremeno živim u nekom svom svetu, onda kad malo virnem kroz prozor da uhvatim zraka, snebivam se k’o snaša. Isto ti je meni dal’ mi pogled seže do Amerike ili samo preko kućnog praga – viđe čuda, juf 😛

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.