Fox je Fox je Fox je…foxing

7

Dve zgasle zvezde, kabaretska, ma šta to značilo i, pevačka, kako god to zvučalo, naskočile su me u večernjoj šetnji po TV kanalima: Milan Gutović aka Lane i Svetlana Ražnatović aka Ceca.

oralno.jpg

Izvor fotografije: http://cecaslike.blog.hr *

Bio je kasni čas, ili bar poslednji minuti emisije ORALNO DOBA na TV FOX a prizor koji sam videla učinio je da zažalim što do Foxa nisam stigla koji minut ranije, pa da im makar tako povećam gledanost. U tom trenutku još nevina u neznanju na koje ime se emisija odaziva i šta nam ime samo kaže 😉 , bila sam bezmalo impresionirana dvema, tačnije, trima stvarima: dve Cecine investicije su ispunile ceo ekran, a treća je oralni trenutak koji su upravo razmenjivali ovo dvoje.

Prvo, investicija, tj. ulaganje u opremu. Uobičajeno je da se protestuje kada neko atribuira žene na osnovu broja grudnjaka, posebno ako je taj broj mali: svejedno da li je to Slaviša Lekić o Olji Bećković, ili kada Olja Bećković pola sata priča o tekstu Pere Lukovića u kojem su radi efekta i potpuno bezveze pomenute proporcije Ljiljane Smajlović.

U ovim primerima normalno je pomisliti da posao majke prirode ne može biti korišćen kao kvalifikacija za nečiju poslovnu sposobnost. Sve dok se ne interveniše na uratku majke prirode u korist poboljšanja poslovne sposobnosti u profesijama kao što je prekovremeni rad u zanatima tipa jo-jo, go-go, call, ili sing-a-song. Manje je poznato da je ovakvo ulaganje potrebno bankarskim službenicama.

U ovom slučaju, bila bi uvreda ne primetiti investiciju u show-biz opremu, čija cena je manje bitna od poslovnog rezultata. Kao što metalostrugar ulaže u novi strug radi povećanja kvaliteta proizvoda i kvantiteta proizvodnje, tako i neki poslovi zahtevaju svoja ulaganja, te to treba primetiti.

Elem, omiljena novogodišnja umetnica svetog Koštunice i presvetog Ilića, koje zasluženo nije bilo jedno vreme u medijima, fascinirala me je tim dvema investicijama ispod srebrne haljine, koje (investicije) verovatno imaju svoju upotrebnu vrednost, ali su joj stojale kao da je neki pretrpan srebrni ruksak okrenula napred, umesto da ga komotnije nosi na leđima. Donno, call me ignorant, ali mislim da metalostrugar mora da upodobi veličinu novog struga prema veličini prostorije u kojoj bi da struže.

(* izgleda da je emisija snimana u duplikatu, jer izvor čije fotografije koristim iz iste emisije koju sam videla ovim očima, govore o jakoj diskrepanciji u boji i modelu haljine)

Onda, posle srebrnog, oralno doba. I dok sam buljila u tu torbu (nisam moralna, nisam oralna, nisam uopšte normalna) i brinula da li će odnegde da iskoči mali srebrni kengur, dogodio se taj verbalni felacio između domaćina i gošće, u kojem je, obično mizogin Gutović, izrekao niz oralnih vežbi da bi izrazio svoje divljenje prema srebrnoj gošći, njenom osmehu i raspoloženju i tako pokazao običnim ženama kraj malih ekrana, koje su se onol’ko naslušale uvreda u nekadašnjoj, srećom počivšoj emisiji “Ne može da škodi”, da se popravio i da je radio na oralnim tehnikama kada su (neke) žene u pitanju.

Potom, srebrna gošća reče da voli da kuva pa onda tronuta svim oralnim komplimentima uzvrati oralnu radnju nazivajući Laneta džentlmenom i onda se iznenada uspravi (!) i nagne preko stola (i ne padne), te poljubi Gutovića nešto dalje od usana iz kojih su mu do malopre ispadale oralne ljubičice i oralne lastavice.

Wow!

Potom, smerna i pomalo zbunjena, možda i zarumenjena ali se to nije videlo od srebrnog bleska, ona ustade (!) i ne padne, nego ode da uradi to što su ljudi skloni da kažu da je pevanje a u čemu tako lepo zna da uživa Sanda Rašković Ivić. I time spase Gutovića kamere koja je taman počela da beleži laku pometenost zbog poljupca i srebra u kojem je mogao da se udavi, samo da nije dobar oralni plivač.

oralno01.jpg
Režija se odluči za nju. Ceca se odluči za drugu haljinu. (Izvor: kao gore, ali verujte, haljina druga).

E, sad, nažalost, tu započne njihanje srebrne toge i srebrnog ruksaka, srebrna pevanija i flagrantni srebrni atak na moje srednje uho, te ja pođoh dalje, tražeći neku drugu zabavu manje srebrnu pred spavanje i vratih se na sam kraj, kada mi se lično Gutović, gledajući pravo u kameru 1, obratio nekim rečima, ali nisam više bila u stanju da ih povežem i dalje zaneta prethodnim slikama iz oralnog doba.

Poslovično oralan voditelj, nekada poznat po mnogo uloga samog sebe u različitim glumačkim felacijima od kojih je najpoznatiji “Šojith” a koji je sa neškodljivih mizoginih priča prešao konačno na oralno voditeljsko delo, našao je ponovo način da se otrgne zasluženom zaboravu.

I, dokle smo došli? Mic po mic, mac po lac, sve čega se Pink odrekao, Fox je u srebro okovao.

Fox je foxing. Lane je Gutović. A Ceca je ipak Ražnatović.

***

* Neka se odmori Zoza, neka se pripremi Građanski list 😉

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

7 Comments

 1. K’o što reče Kristina Kovač na svom novom albumu: “Ej, Nacionale, proglašavam te krivom za mozgosukciju”. A TV FOX bi u tom slučaju bio RETARD efekat (farmakološki gledano).

 2. Ma znaš, meni se čini da mi griješimo dušu (jel se tako kaže?) kad se nabacujemo kritikom na stvorenja poput ce-ce. Ne cijenimo trud koji ona ulaže kako bi postigla ravnotežu izmedju psihe i tijela i tako intelekt, ionako nikom i nikad vidljiv, vizualizirala, volumen praznog zraka u glavi izbalansirala s vanjskim u ruksaku, i tako dala javnosti na uvid čime zapravo raspolaže.
  Jesmo nezahvalni…

 3. A sad bi se neki pametni medijski analitičar oglasio sa:
  Posmatrajmo to fenomenološki!!!!

  Mislim, ajde da se to ne posmatra uopšte, za početak.

 4. # 😛 pa kad nije moglo da se ne vidi.

  ne, bez sve šale, televizija nam postaje kloaka. Treba sačuvati zdravu pamet. blogovima na primer 😉

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.