Ima još malo moje knjige

41

nadaweb.gifZnam da ste pitali i da ste onoliko tražili i to mi je laskalo, šta da se lažemo. A onda, ispalo da jedan distributer nije deo tiraža nikada, ali nikada distribuirao. Tako da su zlatne cipelice na plavoj podlozi ležale negde, u nekom magacinu, zaboravljene, sve dok, sve dok jednog dana.

Počele knjižare ponovo da traže, počele biblioteke ponovo da naručuju, počeli neki prevodi na strane jezike, počela i ja da moljakam izdavača kojem sam u Ugovoru o autorskim pravima i dušu prodala (telo i onaj važniji deo duše i bračnim ugovorom) da mi štampa drugo izdanje, kad, kad, iskrsne pedesetak knjižica. Nisu ni prašnjave.

Eno je, ako vas i dalje interesuje. Neskromna, kakva jesam, mislim da je toj knjizi ponovo došlo vreme. Čitaocima Moošeme, izdavač će dati i popust u visini troškova poštarine. Ako su iz zemlje. Ako su iz inostranstva, nemam ideju. Nekako ćemo se dogovoriti. 😛

Ako ste dokoni, za ovu priliku izdvajam deo, o Milovanu: To što Milovan nije bio frajer A klase. Milovana vreme nije pregazilo.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

41 Comments

 1. Izdavač jeste imao uslov za objavljivanje drugog izdanja, autor ga nije ispoštovao 🙂 ali ne treba izdavač tjerati mak na konac, pogotovo što je dobro vrijeme za drugo izdanje i Nadin novi život.
  Na kraju, ovaj put se nikako ne može desiti da se postojanje Nade prećuti, zlobnici mogu samo da pljunu pod prozor ili pošalju neki spam 😛
  I nisi neskromna već si preskromna, kako povodom vlastitog naslova tako i onih koje uređuješ.
  Jako skromno si na svojoj teritoriji promovisala Markovu knjigu.
  Ovo nije vrijeme odmjerenih. Ovo je vrijeme Milovana 😉 Neuništivih Milovana, a sve što nije dobro za život nekako dobro dođe za umjetnost.
  Eto, ja sam svoje rekla 😆
  Na koji jezik se prevodi ?
  Hoće li biti houp ili nada 😉

 2. # bslp, kako si krenuo, imaćeš overweight u povratku, kad jednog dana ipak odlučiš da dođeš.

  # Kriss, nešto mi je Milovan ispao žilaviji nego što sam mu namenila. Računala sam da su moje žene likovi za sva vremena, a da će Milovanovo proći. Kad ono, kad ono.

  Na poljski je prevedena. Samo još da jednog dana bude izdata.

 3. Malo mi je blesavo da mi iz NS šalješ kjigu u NS. Da je naručim tamo, na Vega media mail, ili možda mogu negde da dođem da je kupim?

  P.S. pročitala sam ovaj mali deo kjige. Sviđa mi se. Al’ baš, baš! 🙂

 4. #AB, pa jes’ malo glupo. Imaš je u Ljubiteljima knjige (Zmaj Jovina 4) i u Stylosovoj knjižari antikvarnici, na uglu Matice sprske i Pašićeve.

  #BSLP, da, to sam već čula. Ima vas takvih.

 5. A, jao! Imaš je sa sajmaskim popustom na Spensu, 210 dinara, pa koliko košta umetnost majka mu stara! na Sajmu knjiga, na Veginom štandu (najlepši, crveni). Do 8. marta.

 6. Ne spominji mi sajam knjiga… 🙁 Toliko sam mu se radovala, a ovih dana ni na predavnja ne idem, jer imam toliko radova da pišem za fax 🙁

  E, jesam luda! Ja tu kukam… Pa, poslaću dugaricu na tvoj štand! 😀

 7. Molim, da l’ moze jedan potpisani primerak put Toronta? Bslp, ako stvarno planiras da ides i ako ces donositi knjige, ‘el bi mogao da mi kupis i doneses jednu, a onda je posaljes postom a ja ti posaljem kintu:) A, a?

 8. # spes, ok, pa mi posle javi utiske 😉

  # Sasha, vidi s bslp, ili s mamom. Knjiga se prodaje na Spensu do 8. marta, po sajamskoj ceni od 210 dinara. U toku je prolećni sajam, štand VEGA medije je najlepši crveni štandić tamo 😛

 9. # sasha, e, da. Mogu da odem tamo i potpišem za tebe, pa ću reći našoj prodavačici da će doći neko da traži potpisanu knjigu 😛

 10. Sviđa mi se – mada bi svakako bilo bolje da je Milovan bio frajer.
  Stil mi se strašno dopada. Odlično je pogođeno, dinamika teksta se zakuhava zajedno s radnjom … ma baš je fino napisano.
  Ja odmah film vidim 😉

 11. # etotako, važi. Ako bude drugo izdanje, korice ti potpisuješ. To smo se još davno dogovorile. A ako ikad završim ovu koju pišem, opet ti radiš korice. I tako zauvek.

 12. Bude li knjige slučajno gdje i u Zagrebu?… Ili da ne čekam, i da samo naručim poštom?

 13. # Oh, Gabi! Kakvo iznenađenje. Ako je mail adresa koju si dala prava, mogu da ti pošaljem uputstvo kako do knjige. Ne, nema je u Zagrebu. Išla je u Hrvatsku pre par godina, tajnim kanalima, nekih 20-tak komada za poznate kupce 😛

 14. 🙂 Adresa je prava, pa ako nije problem, molim uputstvo. Ako nisu proradili javni kanali, bacam se i ja u ilegalu 🙂

 15. Na carini će pustiti one što nose rakiju i suho meso svojima preko, a zadržati našeg Lakopamtljivog 😛 Biće sumnjiv mogu da se kladim.
  Kako sam sretna što ja svoje zlatne cipelice već imam 🙂
  Hvala spisateljice još jednom 🙂

 16. U stvari, uvek sam se divila onima koji su imali dovoljno daha da dovrše knjigu.
  Nemam ja za to kondicije. Ili materijla. Ili mi s nikad ne svidja dovoljno.
  Pa se tako divim.
  Udri, lepa moja, dobro ti ide! 😀

 17. Kupio knjigu i u cugu procitao 40ak stranica. Mogao bih tako do kraja da nije ovih vezbi iz programiranja (pogledati IP adresu :D). Ukoliko knjiga ovaj utisak odrzi do kraja, napisacu recenziju i zahtevati potpis mog primerka.. Moze?
  😀

 18. Vidim gore, lepo su se opet bslp i kriss raspričali. Da ne smetamo 😛

  # whisp, ti si uvek dobrodošla, čak i kao ludi fan.

  # anagama, baš ti hvala. Milovanm je toliko besprizoran, da je jako dopadljiv 😉

  # Slavko, jao, stvarno! Ako stigneš do kraja, e, ja ću da ti je potpišem, s radošću 😀 A, sad, idi i radi 😛

 19. Duzi cu post ovome kad se dokopam kompa. Trenutno: pretesni bus NisExpres-a, Novi Sad – Nis, strana 211.

  Jbt nisi fer, jbt bas nisi fer… Jeee-bem ti Milosevica!

 20. # Slavko, gde je duži komentar? 😛

  # Marija, pa ti si luda. Čak je ni ja nisam toliko puta pročitala koliko si ti. Naime, ja je nisam nijednom pročitala u celosti 😉

  A, o čemu je reč? 😛

  # elektro, mama? Inače, mame su jako kupovale tu knjigu, uglavnom za svoje ćerke u belom svetu. Jedno vreme je to bio hit u dijaspori, i to, pre svega zahvaljujući mojoj drugarici sanje koja je radila na promocanju mog stvaralaštva.

 21. @ Mooshema:
  za vikend cu na mom blogu postaviti tekst, bices obavestena o tome… Nisam stigao ranije jer sam u velikoj guzvi a knjiga vec ima listu cekanja (sacinjenu od kruga prijatelja, rodjaka) zbog utiska koji je ostavila na mene… 😉

  p.s. Iskoristicu ono pravo na potpis, kad se za to ukaze prilika. Ok?

 22. Napisao sam jedan kraći tekst. Nisam želeo da dublje zalazim u tematiku kako ne bih previše otkrio kako se i o čemu radi. A ne bih ni da ispadnem kao onaj lik na otvaranju Radmiline izložbe. 😀 Valjda je dovoljno (dobro). 😉
  Tatjana Vehovec: Nada

 23. ha, ha, Slavko, po Novom Sadu se raspredale priče o tom liku, licitarali su ljudi da li sam mislila na ovog ili onog likovnog kritičara, ali ovaj moj je 100% izmišljotina. Ili, 100% paradagma bilo kojeg.

  Videla sam tekst. 😛

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.