Helga

17

Ako ne gledam vesti, nemam perut. 😉

Lepši mi je dan, lepši mi je muž, lepši mi je položaj leđa za kompjuterom. Jedino što tada, kada ne gledam vesti, ni ne sedim za kompom. Sin mi je uvek lep i bezobrazan, bez obzira koliko pažljivo da gledam vesti.

Gledam tenis, gledam u oči, gledam semafor. Kada ne gledam vesti, skoro da sam u mogućnosti da budem potpuno srećna.

Ima nešto toliko staro novo? Neka svinjarija? Šab me gabri. Čitam uz kafu svako jutro Hogara Strašnog i spremam ulogu Helge za tekući dan. Nikada ne možete dovoljno puno puta da ponovite čitanje Hogara Strašnog i nikada ne možete biti dovoljno netalentovani da vam ne uspe uloga Helge.

Kad ne gledam vesti, primećujem da dolazi proleće. Kolebljivo i mestičavo, ali stiže. Kad ne gledam vesti, primećujem da se bolje osećam pred kišu, za razliku od toga da se pospano osećam pred suncem.

Kako bih mogla da uočim tu zakonitost da sam gledala vesti? Bila bih nervozna a ne bih znala zašto. Ili, optužila bih opet posve nevinog Koštunicu.

PS.

Uspela sam da uspem da navijam za Baraka Obamu, iz ko zna kog razloga i ko zna kada. Čujem da je u Srbiji viđen natpis na bilbordu: Barače Obama, budi uvek s nama. Muž (koji još uvek sluša vesti u autu i ima kontakte) mi javlja da Luković ima bolji odgovor: Predsedniče Putine, raširi nam butine!

PS1.

Kako tačno izgleda klimaks i ima li mogućnosti za odlaganje izvršenja?

PS2.

Srećan Uskrs, ko slavi. Ja sutra kuvam šunku i lupam šarena jaja. Molim nove neprijatelje da odstupe, pre nego što potrošim stare.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

17 Comments

 1. 🙂 a u cg je bilo:
  “ni za moma ni za mila već za gejtsa bila”
  🙂
  najbolja lukovićeva fora je: “volim da levitiram iznad srbije pa kad padnem, kako da vam kažem – moje dupe, moja zemlja”…

 2. Srećan Uskrs porodici Vehovec.
  Mogu samo zamisliti kakva je trpeza bila 😉
  O klimaksu ni riječi, kakav klimaks, a ako te baš toliko zanima, znam jedno mjesto gdje ćeš dobiti i savjete i vibre 😛

 3. # Sinadine, Luković je toliko neodoljivo ironičan prema našoj stvarnosti, da ona postaje podnošljiva čitanjem njegovih i najcrnjih komentara. Srećom, pa imamo Lukovića.

  # Kriss, nije baš klimaks. Htela sam nekako da, pravničkim jezikom govoreći, zamolim prirodu na povratak slučaja na pređašnje stanjer 😛

  # Zmajček, ti si na nekim lošim drogama? Sedi, jedan. I budi slobodan da više ne ostavljaš komentare na ovom blogu.

 4. srecan uskrs.
  pescanik i pera. kad se zapitas da li si ti lud, bar znas da nisi sam 🙂
  za obamu navijam. bas. jer mislim da moze da napravi boljom zemlju u kojoj zivim.

 5. # bslp, ako bi Obama postao predsednik SAD, mislim da bi nakon toga ceo svet postao drugačiji. Ne zato što bi on ne znam šta uradio, već najpre zato što bi najmoćnija svetska sila dokazala da je civilizacijski u potpunosti napredovala. A to bi bio znak svetu da rasizam i segregacije više uopšte nisu u modi.

 6. Meni je baš interesantna situacija u Americi: imam osjećaj da birači još nikad nisu bili tako satjerani u ćošak, još nikad nisu izmedju dva zla pokušali izabrati ono manje.
  Birati izmedju žene predsjednika i obojenog predsjednika…jebote, koliko poznajem taj zatucani mentalitet (većine) oni se vjerojatno i trenutno nalaze na paklenom ražnju.
  Što im ja od srca priuštavam. I baš mi se puca ona stvar što zvučim antiamerički: narod kojem treba 8 godina da skuži besmislenost rata u Iraku ni ne zaslužuje bolje.
  Amen.

 7. ja ocekujem da uradi neke stvari, ne velike, jer bi time sasvim sigurno ugrozio necije interese. neke stvari se jednostavno ne mogu promeniti preko noci.
  veoma je diskutabilno da li je konzervativna USA
  spremna da izglasa zenu ili crnca za predsednika. segregacije ce biti i posle ovih izbora, bez obzira na pobednika. ovde prvenstveno mislim na lose i dobre delove gradova. ali to je vec prica za jedan poduzi post.

 8. Odlican je govor koji je Obama odrzao pre neki dan, povodom kritika na racun njegovog bivseg pastora…. Ima ga na youtube, preporucujem. Veoma smisleno govori o tome da on nije u zabludi da ce Amerika tokom jednih izbora, zbog jednog kandidata, razresiti sve rasne probleme koji je prozdiru vec decenijama…. ali da se negde mora poceti a da treba poceti od shvatanja da ono sto je dobro za crno dete, dobro je i za belo i za zuto i za svako americko dete….

  Nego, statistike pokazuju da bi odabirom Obame za demokratskog kandidata 28% onih koji podrzavaju Hilari podrzalo republikanca, a u obrnutom slucaju 19% Obaminih bi ucinilo to isto. Znaci, ovde prvo odlucuju mnogo vece zverke nego sto je narod. Sta Americi treba da bude prihvatljivije odlucice lobi grupe, a Amerika ce sa tim morati da se slozi htela ili ne. Duboko verujem da je bez obzira na rasizam koji je jos uvek itekako prisutan u Americi, kontinuitet muske vladavine sivoj eminenciji mnogo presudniji nego kontinuitet rasne.

  A navijam za Obamu, steta sto ne mogu da glasam i tamo:) Americi je potrebna nova, neiskvarena krv, pa makar i na kratko, dok se ne iskvari. Americka vlada sve vise poprima dinamiku i oblik incestuozne familije.

  O tome da su Klintonovi dokazani lazovi, ne treba ni govoriti. Meni je, da odlucim protiv Hilari, dovoljna i cinjenica da je na pocetku Bilovog mandata bila puna entuzijazma za sprovodjenje drzavnog zdravstvenog osiguranja, a posto je to u korenu stopirano, danas su glavni donatori njenim kampanjama i programima upravo najvece americke farmaceutske kompanije. Integritet? Nula.

 9. # Miss, jel? Progresivan? Ti onda vidiš nešto što ja ne vidim. Ali je super. To mi je mnogo bolje i više prija mom egu ako vidiš nešto bolje od onoga što sam htela. Obično imam problem sa onima koji vide nešto gore, a nisam na to ni pomislila.

  Njima je upućena i poslednja rečenica 😉

  # Sasha, misliš da je stvarno moguće da će to biti izbor pred kojim će se naći Amerika? Nekako, verujem da će ovim “nemogućim” izborom, zapravo profitirati samo republikanci, koji na osnovu minulog rada više nikada ne bi mogli da dobiju predsednika.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.