Wanted!

15

Moje političko biće (PB) je izgubljeno. Poštenom nalazaču sledi nagrada.

Poslednji put PB je viđeno na parlamentarnim izborima prošle godine. Nosilo je u sebi snažnu energiju i veliko uverenje. Već na drugom krugu predsedničkih izbora postojala je realna sumnja da se PB povuklo pred moćnijim razumom. Sumnje rodbine i prijatelja, da je u borbi razuma i PB, razum koristio raznorazne trikove i smicalice i tako porazio PB, postaju sve utemeljenije na osnovu izjava raznih anonimnih svedoka koji su postali brojniji nakon objava novih izbora za 11. maj.

Napominjem da moje PB nikada ranije nije odlazilo a da ne ostavi poruku srcu ili nekom višem egzistencijalnom razlogu, nije donosilo nikakve oportune odluke, niti je ikada otišlo a da je zalupilo vratima.

Očevici koji su poslednji put videli moje PB, tvrde da je već bilo vidljivo odsustvo političke pokretljivosti na sve prirodne potonje nadražaje koji su obično proizvodili burne reakcije na PB: čitanje novina, izjave Velje Ilića, govori s papira Vojislava Koštunice, neubedljivost Borisa Tadića. Kada je izostala fiziološka reakcija na Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, obavestila sam nadležne službe u najbližoj stanici srca. Oni su se odmah obratili nekadašnjoj političkoj opciji za koju se moje PB najviše vezivalo, ali su oni bili prezauzeti pravljenjem pseudo spotova za mlade. Pokušaj forenzičara da izazovu otupele reakcije na nervima mog PB koristeći se proverenim tehnikama pominjanjem koncesija, prodaje NIS-a, Tijanićevih očinskih šamara, poezije Bore Čorbe, presvlačenja Maje Gojković u narandžasto, nisu doneli nikakve rezultate.

Ovim putem molim sve dobronamerne ljude, a posebno političku opciju koju je nekada dobro razumelo moje PB da jave ako su ga negde videli, a posebno da obznane ako znaju razloge zbog kojih bi se moje PB ponovo pojavilo. Ako je umrlo ili se udavilo u tuđim lažnim obećanjima i lošim kampanjima, naći ću mir kada mu se konačno bude znao grob, iskreno se nadajući da nije u masovnoj grobnici ideala.

Neutešna građanka.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

15 Comments

 1. # Miss C, ne znam, ali sam jako tužna. I nije pitomo, ne znamo gde je, dođavola! Sumnjam na neke krivce, ali svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv, tako da imam za sada samo optužene.

  Hm. Ovaj post je trebalo da se zove Missing, tek sad vidim. Postala sam i aljkava prema blogu i površna prema rečima.

  # tetka jelena, vice versa!

 2. Znas, cenim tvoj intelekt i umece da sastavis nesto ovakvo. Ali, nikad ne “zatvaras krug” i uvek ostavljas jednu (politicku) opciju kao jedinu logicnu. A i o njoj bi se isto ovako moglo pisati 😉

  Mada to ipak ostavlja nadu da PB nije nestalo, vec je samo preslo na gerilu.

 3. 🙂 🙂 🙂

  Ja se smejem, a ti tužna, što baš i nije drugarski, ali šta se može kad napišeš nešto ovakvo?

  Ja mislim da je tvoje PB ipak tu negde, malo je sad nokautirano (ili u komi? Mislim, udarci su takvi da je moguće da se stvarno tako šta desi jednom čestitom PB). Ali ja nekako kontam da će, kao u svakom akcionom filmu, da se probudi jače no ikad.

  P.S. Hm, “pravljenje pseudo spotova za mlade” – stvarno si oštrooka jedna gđa.

 4. # Slavko, na gerilu? Ne verujem. Ali, ako imaš neka saznanja, molim te da javiš nadležnim službama. Strah me je da moje PB nije upalo u neku nevolju, jer je oduvek bilo sklono beskompromisnim akcijama i nikad nije yebalo živu silu.

  Bože, šta li je s njim… videla sam jutros jedan jako simpatičan bilbordčić u Novom Sadu i, obradujem se, reko’ evo ga! sad će se pojaviti, ovo neće propustiti… Pogledam oko sebe, pažljivo proverim i u sebi…i, ništa. Nigde, ništa.

  # Sanje, i ja se smejem, šta ću. A onaj spot, mom sinu se sviđa. Njemu je ritmično, on to peva po hodniku zgrade (odlično odzvanja), zna i parolu napamet, jedino nije siguran šta to baš znači. a onda opet, on i nema pravo glasa.

  Pa, za koga su to onda pravili? Za mene nisu, ja znam i za bolje. A ako računaš na energiju, onda mi pošalji energiju, nemoj mi se razvlačiti i biti samo lep i nasmejan jer to nije energija, to je lepota i radost. Ako hoćeš da mi daš ritam, daj mi bre ritma, ali tročetvrtiniskog! Daj mi tempo! Jebešga.

  Inače, moje PB, dok nisam uočila njegov potpuni nestanak, htelo je malčice da izanalizira taj spot, teko onako, ritmički, muzički, a potom i kroz poruku. Ali, onda… ništa. Ni-šta!

 5. @Moo:
  Ne brini, na kraju će se PB vratiti… SVI se na kraju vrate “one way or another”. A to za živu silu, pozivam te da se učlaniš u klub kojem pripadam a zove se “MNJŽS” (Ma Ne J Ž S)… tako i treba 🙂

 6. # Slavko, kikiki. prvo sam pročitala “slanje duha sa računa”. Reko’ pošteno: vi nam ne trebate, a vaš duh možete uplatiti na naš račun 😉

 7. Danas neka cura iza mene cita na glas prijateljici zadnju stranu neke knjige i kaže “Posebna zahvala Tatjani Vehovec” ja se okrenem reko “Kome?” keze “Tatjani Vehovec” reko “Mal svijet”. 😀

 8. E, bože! Pa to je čitala knjigu Marka Šelića – Marčela. On se u knjizi zahvaljuje izdavačima, tj. meni i mužu. Mali je svet, malecki! 😛

 9. Pingback: MOOSHEMA » Blog Archive » Igore Pavličiću, evo ruke!

Šta ti misliš? Reci! [Komentarisanjem na ovom blogu, saglasni ste sa Uslovima korišćenja]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.