Nemam naslov, a nemam ni Dormeo. Ne možeš imati sve.

13

Nenamerno dvodnevno gledanje kanala B92 info, u kojem su obećali vesti iz minuta u minut i tako u krug 24 sata, na trenutak je u meni, a verujem i u svakom drugom dobronamernom gledaocu, izazvalo asocijaciju na dan mrmota. Jeste, vesti iz minuta u minut, ali iste vesti dok ih svi ne naučimo napamet. Između intervala iz minuta u minut, nevini gledalac može da kupi nešto iz fotelje putem nenametljivog Top-shopa (preporučujem antialergijski Dormeo jastuk priznat od međunarodnog komiteta za jastuke), pre nego što se ponovo vrati na vesti koje je već čuo pre koji minut, proizašle iz prethodnog minuta.

Kakogod, nakon što je moje PB nepovratno nestalo, osim osećaja da živim sasvim stabilan dan mrmota, moram da priznam, makar u onaj Dormeo jastuk koji nikada neću kupiti, da se odlično zabavljam.

Naspavani i bez bolova u leđima:

 • SAMARDŽIĆ

Na primer, ta loša pozorišna maska, bleda replika Nušićevih junaka kojeg se ne bi postideo jedino AKUD iz Rume, gospodin KiM Samardžić, ničim izazvan Koštuničin poklon Srbiji, neodoljiv je do imbecilnosti. Udaljavanjem Kosova, njegovo ministarstvo se konačno približilo nekom smislu i, u iznenada pronađenoj svrsi, našlo nešto da radi, evo na primer, da potroši 3 miliona naših para bez tendera na naručeno istraživanje koje nam je otkrilo da su građani, opet udaljavanjem Kosova, sve manje privrženi ideji EU, a verovatno i manje zainteresovani za Dormeo jastuke. Hau tačing.

 • VUČIĆ

U trci za izmišljene kandidate za gradonačelnike Beograda nema ništa manje erotike. Everybody’s Vučić, u svetlom prolećnom izdanju i izbrijan milimetar ispod kože, naspavan, normalno, prepada ljude po kućama (jebala ih kampanja od vrata do vrata, prezenteri usisivača Kirbi vratite se, sve vam je oprošteno!) i zaprepašćuje se po žilama kucavicama Beograda i kašnjenju završetka radova od četiri meseca, ali to je verovatno zato što nije dobio podatak da njegovi partijski drugari u Novom Sadu to rade bolje: ne samo da kasne po nekoliko meseci, već svečano otvaraju svaki kvadratni milimetar asfaltiranih površina i svaki kvadratni nanometar behatonizovanih, ranije prilično zelenih, parkova. Inače, poslovično dobro obaveštenom Vučiću, koji doduše tek u novije vreme plaća redovno Infostan svom Beogradu kojem bi da bude gradonačelnik, nisu javili ni za novosadsku foru u kojoj su se radikali naročito istakli, da se najbolji efekti postižu ne kašnjenjem radova, već ponavljanim iskopavanjem jednih te istih rupa na sveže asfaltiranim jednim te istim ulicama. Tako se najbolje radovi urade na vreme, sa više monetarnog efekta za pojedince, a na opštu korist.

 • ĐILAS

Dočim Đilas, ali ne u ulozi kandidata za gradonačelnika, da se neko ne seti, već kao predstavnik organizacije Naša deca, danima obilazi Obrenovac i obrenovačku decu sa posebnim potrebama, poklanjajući jedan auto anonimnog darodavca i više, kaže novinar, bežičnih telefona. Nisam sigurna zašto su novinaru važni bežični telefoni, a još manje mi je jasno zašto su Đilasu važni bežični telefoni i, uopšte, važno je da se misli na Obrenovac. Hau tačing is this one?! Hm, možda nije baš danima, možda samo ja gledam dva dana iste vesti iz minuta i minut, probajte, neodoljivo je…

 • KOŠTUNICA (feat. Velja, pesnici lektire Crnčević, Bećkovič i Đorđević)

Nego, ni Koštunica neće u penziju. Njegov i Veljin kandidat za gradonačelnika, The Scary Face, nije se isticao poslednja dva dana (verujem da skuplja energiju za nešto veliko i iznenađujuće), ali zato Voja K. neće beneficirani politički staž, ma koliko ga molili. Življi nego ikada, frekventan u saopštenjima koje daje Tanjugu, mladalački vižljast od učestalosti izgovorenih rečenica (skoro da sam uverena da je kupio Dormeo jastuk, tako mi izgleda najednom naspavano i zdravo), i dalje na usnama i umu ima samo najskuplju srpsku reč, ali i opomenu, da se ne damo zavesti olako datim obećanjima grupacije okupljene oko DS-a (za ovu priliku nazvanom koalicija Čanak-Dinkić-DS, Čanak mu se baš gadno zamerio), koji bi za Celu Evropu dali naše Jedino Kosovo. Dinamični Koštunica se još uvek ne ispomaže pesnikom Branom Crnčevićem i pesnikom Matijom Bećkovićem, valjda mu je u ovoj fazi dovoljan samo Samardžić u obličju amaterske pozorišne maske, a everybody’s ministar osvete, Lončar, je valjda potrošen u ranijim patriotskim polucijama. Pesnik Bora Čorba je i tako free lancer, ide nekotrolisano po raznim televizijskim studijima i hoće da bije ako mu ne daju da čita svoju noviju srpsku poeziju. Mada, za sve će biti vremena, isticaće se i Nemanja Kusturica ako se neko zabrinuo, kad je Srbin bio pička, dugo je do 11. maja (O, jebemti! stvarno je dugo).

 • ČEDA & THE SPOT

E, a što dobro ide čokolada s celim lešnicima uz običnu vodu s ledom, lakše mi pada i onaj pseudo spot moje omiljene političke opcije u kojem su svi tako mladi i ludi (jedino mi Vesna malo nadrkana ali je zato Biljana značči otkačena sto na sat), a moj omiljeni Čeda izgleda kao da govori parole na svahiliju čiji prevod mu još niko nije dostavio. Daj, menjajte to, u Divjana vas ljubim! I šta je sa našim Samardžićem, naš Samardžić je bolji i lepši od njihovog, niste ga valjda potrošili, VIS Idole vam vaše, otkaččene.

 • LAJTE KERE JAKOBSFELDA

Naravno, uvek u predizborno vreme zažalim što nisam nikad iskoristila svoj koalicioni građanski potencijal milog mi počivšeg i neukrotivog PB sa drugim političkim elementima i našla neko dobro državno nameštenje, nego mnogo lajem, jebo me otac lajavi, ko je još imao koristi od lajanja osim na zvezde, niko ne može da bude sto posto siguran da mogu da budem stoposto dobra za jedno dovoljno dobro, provizijama potentno državno nameštenje. Inače, da sam dobra, sada bih dobila jednokratnu pomoć u visini od 5.000 dinara i povećanje plate za 2%, jebote.

 • OSVRT NA RTB, takoreći RUS PO GLAVI STANOVNIKA

Volim i što nisam građanka Bora, ne samo zbog zagađenja vazduha, već i zato što Vlada opet merka neke Ruse ne bi li im, u ponovljenim pregovorima, dala drugoplasirani prostor za kupovinu još malo nečeg vitalnog u ovoj zemlji. Ne, hvala na pitanju, mi imamo našeg počasnog Rusa, građanina Putina, svako mora da ima svog Rusa, a kad imaš u jednom gradu dva Rusa, onda je to baš perspektiva Rus po glavi stanovnika Srbije s južnom srpskom pokrajinom.

Nego, nego. Kad bolje razmislim, trebalo bi pažljivije da gledam Top-shop. Ima nešto u tom Dormeo jastuku. Sunđer?

***

A za one koji ne dele sa mnom oduševljenje današnjim vestima, boldovala sam neke važnije stvari, mahom vlastite i ine imenice, poneki pridev, neku frazicu, čisto da znate šta da (ne)čitate jer sam namerno i s oduševljenjem prekršila zlatno pravilo dobrog posta – ovde ima najmanje pet šlajfni teksta i nijedna fotka!

A ja sam ceo post pročitala, majke mi! I pri zdravoj svesti ga sada puštam, pa ko živ, a kome noge smrde.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

13 Comments

 1. Hahahahaha. Peglala sam, a šta peglerka drugo da radi, ako nije jako zauzeta mislima i kragnama na muškoj košulji? Gleda slučajno ostavljen kanal. Nekad je to VH1, ali on nije dovoljno dobar za post, osim kada ide ciklus spotova the best of 80’s 😛

 2. Kako je dobro vidjeti te opet 😛

  Pored najskuplje riječi, novih izbora, TV kanala koji 24 sata emituje vijesti i Dormea, sad će ”najznačajnija evropska muzička manifestacija” pa se kanal može promijeniti i zaigrati u ritmu muzike za ples, a ne sumnjam da će biti veselo 😉

 3. upravo pokušavam da zamislim sliku koja bi i mogla ići uz ovaj tekst. b92 info još uvek nisam našao na svom tv prijemniku, da budem iskren i nemam želju jer sam znao da će biti tako kako jeste

 4. # Krsto, ma šta će ti bilo koji kanal! 😉

  # Kriss, jedva čekam i to čudo. A ja veštica, pre skoro godinu dana se zapitah šta će biti do sledeće “najveselije manifestacije”… I, eto, oba nećemo imati. 😉

  # Slavko, ako se setiš neke ilustracije, a ti javi da oplemenimo prostor.

  # tamburix, hahahahahaha, bravo!

 5. A dinkic?

  da li znas ko je covek sa najvecom samokontrolom u Srbiji?

  Pa Dinkic!!!

  A zasto?

  Pa zivi u 60 kvadrata, a ima 50 miliona!!!

 6. # tijana, sasvim nepravedno sam izostavila Dinkića. Negde u paperju se nazire njegovo delo, u prilogu o Rusu po glavi stanovnika, ali, da, u pravu si, nije dovoljno.

  Kad sam čula Dinkićevu imovinsku kartu shvatila sam da sam jako imućna 😉

 7. Ne gledam TV. Nikakav. Što po opredeljenju što po nemanju vremena. Tako da ne znam ništa o čem pričaš.
  I vrlo mi je dobro zbog toga.

  Eto.

 8. # tetka Jelena, to je zato što ti se ne nakupi veša kao meni. Ali evo, već danas, dobila sam celu jednu torbetinu punu mesečnih i nedeljnih časopisa, najnovijih, skoro sve što izlazi u ovoj zemlji.

  E sad, neću da otvaram kiosk, već ću sve da pročitam, redom. Zato što sam sve opeglala, zato što sam radoznala, zato što skoro nisam bila kod frizera, zato što… zato što ću sada pustiti da mi se ponovo nakupi veš. Elem. I ti ćeš se pitati otkud meni sad to da se salo sa stomaka skida pijavicama ili šta je volela da jede Nataša Bekvalac kad je bila mala. A ja čitala 😉

Šta ti misliš? Reci! [Komentarisanjem na ovom blogu, saglasni ste sa Uslovima korišćenja]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.