48 postova u draftu! Koliko ih vi imate?

7

Napisala sam jedan kratak post pre par dana, kada je partija s ideologijom od-zla-oca-i-još-gorih-majki, počela da se cepa, na zadovoljstvo svih mislećih ljudi u ovoj zemlji. Eno mi ga u draftu, zove se Čestitke, želje i pozdravi.

I onda me zabole baš da ga objavim, te napisah kroki novog posta, koji je trebalo da sadrži nekoliko zaumnih rečenica koje su izgovorile vračare za skupštinskom govornicom, onaj fini civilizovani deo o rodu i porodu.

Te sam morala tetki po lekove, pa nisam ni taj post, niti završila niti objavila.

Sinoć me je vedra Gordana Pop Lazić, ta muza krvi i tla, ponovo inspirisala da pišem o njenom nadahnuću, ni sama nije znala kako drugačije da nazove te ljubičice koje su joj ispadale iz usta pravo u uši cele nacije. Posle, ko velim, daj bre, babo jedna, koga više boli briga za tebe.

I tako, vidim ja da se nagomilavaju tekstovi koje nikada neću objaviti, iz ovog ili onog razloga, i, brišući draftove, naletim i na ovo dole. Baš mi se učini zgodno da ne bacim, posebice zato što su mi se mediji, valjda birajući od dva zla manje, nekako jako nagnuli na Nikolićevu stranu, zaboravljajući koliko je licemerno da se bilo šta u vezi sa njim zove sloganom Napred, Srbijo! Jebote, Tomislav ispade još reformator!

No. Tekst je nastao, videćete i sami ako budete imali živaca, u vreme poslednjih izbora, a zgodan je da se osveži pamćenje na ono, staro: O čemu mi zapravo govorimo, kada govorimo o Tomislavu Nikoliću.

***

PINKI JE VIDEO TITA, NIKOLIĆ JE VIDEO INVALIDA

Zaboravljajući na čas izvorne ciljeve kao što su isterivanje Hrvata iz Vojvodine, ili zatuknjavanje Hrvata i Bošnjaka po teritorijama bivše SFRJ popunjavanjem redova razjarenih paravojnih formacija, sanjanjem snova o Velikoj Srbiji, taj čovek je u pauzi između viših idelala, prvi put video invalida i porodilju.

Tolika fasciniranost imanentna je samo onima koji do juče nisu znali. Tom nevericom ja gledam serijal Insajder o fudbalskoj mafiji: nisam im’o pojma! Tako i Tomislav, desna i leva ruka ratnog zločinca: ima invalida, video sam ih ovim očima, snimaj odmah da imam od čega da pravim promo-spot! Žene rađaju! Vidi bogati! Tomislavu se javilo da uz dekadu Roma (God! može li se biti licemerniji) treba proglasiti dekadu Žena a invalide treba štekovati za treći krug, njima je dovoljan i LCD televizor.

Nemoj nikako da mi radikali proglašavaju dekadu žena i da štekuju u minut invalida. Nemoj da mi daju poklone u crvenoj kesi na porođaju, niti da mi poručuju da ću od sada dobiti beneficirani radni staž ili 13-tu platu, zato što sam rodila Srpče (Slovenče u Srbiji, u nepopularnijem slučaju). Nemoj ni slučajno da mi radikali čitaju ženska prava, iz sveščice o ljudskim pravima umrljane krvlju nekog Hrvata ili Bošnjaka, jer ću pozvati na sterilizaciju svih do kojih mi je stalo.

Odvratno. Malo je tako odvratnih stvari kao što je novi kurs koji su zauzeli radikali. Bilo bi bolje da su nastavili da nas kolju, da nam šalju anonimne preteće poruke, da nas proganjanju i u isto vreme umiruju vlažnim osmehnutim usnama Vučića dok vam se ne povrati. Dok radikal viče: Preispitati zločin Milanovića, dok umiruje: I tebe ću da upucam! dok preti: Srbija želi promene! onda znaš koji je JMBG i DNK radikala i kojom bojom ti se piše.

Međutim, radikal, mali poslušnik Vojislava Šešelja, čoveka optuženog za najstrašnije zločine protiv čovečnosti, prvi put je video invalida i ženu nakon porođaja. I tronuo se za kamere i to tronuto lice prikazao za promo-spotove. Pretpostavljam da nije gledao porodilje u Vojvodini, da se ne prevari da pokloni crvenu kesu Slovakinji ili Mađarici, iako je poklonio kesu Romkinji, obraćajući joj se sa TI, normalno, Romkinje su TI iako su isto morale da se jebu da bi rodile kao i bilo koja druga, dok su ostale žene u sobi ipak, i za svaki slučaj, Šta ste dobili, gospođo?

Šta sam dobila? More, idite vi gospodine Nikoliću, u pičku materinu. Eto što sam dobila.

A Srbija će, nadam se, dobiti nešto bolje od vas.

***

Odo’ da brišem ostale draftove. A što se Vučića i društva tiče, jebe mi se živo šta će odlučiti. Dosadni ste, bre, više.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

7 Comments

 1. Da, upravo tako, trebali su samo da nastave da nas kolju i šalju anonimne poruke… Tada bi, em ostali celoviti, em opravdali smisao svog usranog postojanja. A nas ne bi mučila ta glumatanja!

 2. Eh, i ja sam pisao ranije o (sm)radikalima, ali sam u poslednje vreme batalio to. I sad ponekad pišem o politici, ali radikale ignorišem koliko god mogu 🙂

  Što se tiče Draft-a, samo jedan post stoji i čeka da bude objavljen 🙂

 3. # Sinadine, meni se čini da oni sada samo koriste priliku da svoje besmisleno i gubitničko postojanje na političkoj sceni (samo je besmisleniji, kako se ono zvaše, Koštunica?) poprave igranjem pozorišta u kući za javnost.

  Neko pomenu pare? Pa, sigurno nije zbog interesa Srbije.

  # Avrame, ignorišem i ja, ali se mi se sami nameću kao tema. Tako i opstaju, praveći teme od sebe.

  Smradikali, Demokraće, Ljigaši… toliko smo im nadimaka dali, ali fakat, kakogod ih zvali, retko primetimo u svakodnevnom životu nešto od tema koje su pomenuli u vreme kampanja.

  Kampanje su cucla-varalica za birače, sve ostalo je političko nadgoranjavanje “kako-da-sačuvam-svoju-guzicu”. Bah. I ja sam luda što o tome pišem.

  # Zelena, evo ti svi moji draftovi, pa vidi šta ćeš s njima. Ili: evo ti grba! 😛

 4. # etotakoc, pa da! Ti gledaš sport i pušiš sve manje, normalno, ne idu cigareta i sportski život, a ja gledam vesti, političke emisije i ina govna, pa pušim kao sumanuta.

  Umesto da napravim mafine, koje nisam već dva meseca.

  A, jesi primetila kako nismo imali uključenja na Paraolimpijskim igrama, gde je naša Borislava Perić uzela srebro u stonom tenisu. RTS ne interesuje inkluzivno društvo, osim u vreme izbora. Podseća li to na retoriku i obećanja ostalih smradova u politici?

 5. Da, prodje trenutak i tekstovi ostanu nezavrseni i neobjavljeni. Moze biti da je kod vecine u pitanju sindrom prolaska aktuelnosti teme, da tako kazem, pa zato ostaju po folderima… Tvoj tekst me naterao da pogledam u sopstvene foldere i tamo sam pronasla tri nepostavljena putopisa i jedan izliv politickog besa 😀

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.