Iz mraka suspenzije JednogBednog Hostinga

45

Kad amateri glume profesionalce

Dok čekam kako će još amateri koji se po svemu sudeći lažno predstavljaju kao Pro (fesionalni) Hosting da doprinose tužbi koju spremam protiv njih zbog njihovog pravno neutemeljenog tumačenja Korisničkog ugovora i Opštih uslova za korišćenje, pišem u potpuno nepoznatom okruženju back officea, u kojem sam se našla na privremenoj adresi dok se sve brljotine, čini mi se male amaterske družine Sezam Pro Hosting, ne počiste.

Zbog bloga sam imala mnogo ličnih problema i mnogo, mnogo koristi. Da nabrojim samo neke ljude koje pre bloga nisam znala, a koji su uvek bili tu da mi pomognu u raznoraznim neprilikama, bez obzira da li su izazvane mojim informatičkim neznanjem ili čestim problemima sa firmom,  čini mi se, BedanPro Hosting: Tamburix, Peđa, Dinke i, končano, Vesić koji mi je izgleda uradio neki upgrade u ovoj fazi transfera, osećam se zbunjeno ali verujem da zna šta radi 🙂

Svojevremeno, kada mi je sajt bio nedustopan iz nepoznatih razloga i nenajavljenih radova na serveru od nekoliko dana, otvorila sam adresu rezervnipolozaj.wordpress.com. Rezervni položaj, kada naivan čovek patriota zakupi hosting od domaćih tzv. provajdera, je doličan naziv za blog. Ako je neko u frci, mogu i da ga ustupim, samo da se setim naloga za ulazak.

sezam_znakNe znam koji put mi je sajt suspenodovan u eri nekakvog  ProSeremHostinga. Svaki put je bilo reči o napadu spama, i nijednom, i slovima NI-JED-NOM nisam prethodno obaveštena ili upozorena putem BILO KOG važećeg i poznatog kontakta, ni ja, ni adminstrator čiji su kontakt-podaci takođe ovim frajerima iz SezamUsro bili dostupni.

I, pitam prvi put

Zašto opet?

I zašto se ne potrudite da obavestite vlasnika sajta da ima nekih problema pre nego što stavite tu svoju idiosku vest o suspenziji “zbog kršenja stavki ugovora”, već se STALNO služite tim idiotskim instrumentima?!

Svaki ugovor na svetu, ukoliko se krši neka stavka, zahteva da se strana koja krši nešto, prethodno obavesti o kršenju i upozori na kršenje, a ako se ogluši, onda se poteže za nekim drugim instrumentom. Jedino SezamAmater Hosting nema vremena da se bakće sa upozoravanjem korisnika, a svoje idiotske suspenzije postavlja na kraju sopstvenog radnog vremena!

Pa nisam vam ja na socijalnim jaslama tamo, pa da me kažnjavate bez upozorenja. Dakle, ja VAS plaćam da vršite uslugu za mene!

Molim vas, neizostavno i hitno me obavestite šta nije u redu sa sajtom www.mooshema.com.

Takođe, obaveštavam vas da ću, onog trenutka kada mi istekne hosting kod vas, što je za nekoliko dana, migrirati sajt i takođe, platiti registraciju domena na drugom mestu. Jer ste neprofesionalni, jer ste amateri, jer sa vama ne samo da nisam bila zadovoljna, već me maltretirate od kada ste ono divno mesto, zvano e-hosting kojem sam poklonila svoje poverenje pre dve godine i sa kojim nikada nisam imala problema, preuzeli i fuzionisali se, ili šta već i od tada postali najgori hosting u Srbiji. Verovatno nemate konkurenciju i šire.

A onda, kada migriram sajt i kada se u svakom smislu oslobodim vaših amaterskih usluga, na svom blogu koji vodim na www.mooshema.com, obavestiću sve svoje čitaoce o tome kako vi radite.

takođe, sve sajtove koji su hostovani kod vas i registrovani kod vas, a nad kojima imam kontrolu – migriraću na bolje mesto. takođe, sve one koje poznajem i na koje imam uticaja, a hostuju svoje sajtove kod vas, takođe ću pozvati da migriraju i da ne koriste više vaše amaterske usluge.

I, nema odgovora.

Zamislite da iznajmite stan, potpišete ugovor, prijavite se na tu adresu i tu vam stiže pošta i kazne za prekršaje u saobraćaju, ne menjate vrata koja je postavio vlasnik stana, uredno održavate stan i na vreme plaćate kiriju i sve troškove a onda, zato što vam je provalnik obio stan u vreme kada niste bili kod kuće, vlasnik stana vam promeni bravu i vi više ne možete da uđete u svoj uredno iznajmljeni stan? A na vratima vam poruka: Suspendovano vam je stanarsko pravo. Javite se kad ovo vidite. WTF?

I obećate da ćete biti dobri, evo, platićete ne samo štetu na vratima i bravi, već i  gorivo i dnevnice ekipi za uviđaj, ali, vlasnik stana je neumoljiv: Suspendovani ste. Javite se kada ovo vidite.

Ok. Vi se javite. Oštrim tonom, jer vam je vlasnik stana promenio bravu na vratima i onda kada su vodovodne cevi u njegovom stanu pukle, i onog puta kada se zapušila kanalizacija jer komšije sa petog sprata previše seru. Oštriji ste, jeste, jer niste mogli da uđete u stan ni onda kada je gazda otišao na svoj godišnji, i onda kada je renovirao stan, i onda kada je imao urogenitalnih problema.

Ali Fol Hosting, ćuti. Morate da koristite druge komunikacione kanale, telefonirate, pričate sa na primer nekim Goranom, a Goran kao svaki mali od palube, gazdin sestrić, možda radi na crno kao hauZmajstor, vam objašnjava to isto što vam i piše na poruci na sajtu, koristi reči Korisnički ugovor, Uslovi korišćenja, i slična SeremPro Sranja. Ok. Vi imate Vesića, on očisti napad trećeg lica na vaš sajt, prepreke su uklonjene, ali suspenzija nije.

Onda, morate da pretite tužbom:

Subject: Zahtev za pružanje informacija u vezi sa suspenzijom naloga

Poštovani,

Molim da mi pismeno i napismeno dostavite tačne razloge i dokaze za suspenziju naloga, koje sam usmeno čula od izvesnog Gorana, a da se odnose na tačku 8. Uslova korišćenja, a koje (objašnjenje) sam bila slobodna da snimim u celosti.

Dakle, u odnosu na tačku 8. uslova korišćenja i delove koji se odnose na:

8 ) Preopterećenje deljenih resursa: Da korišćenjem Usluge ne vrši slanje podataka ili zahteva za
podacima u količinama koji značajno prevazilaze uobičajene i mogu da izazovu zagušenje
komunikacionih kanala, mreže, servera, hostova ili servisa. Ovo uključuje i zahteve trećih lica prema
sadržajima u vezi sa Uslugom. Kao značajno prevazilaženje uobičajene upotrebe zauzeća procesora,
memorije i mrežnih adaptera na serverima sa ne-ekskluzivnim resursima će se smatrati maksimalno
zauzeće koje više puta tokom jednog dana ili više uzastopnih dana prelazi osmostruko iskorišćenje tog
resursa od strane prosečnog SezamPro Hosting korisnika za ekvivalentnu zakupljenu uslugu.

S obzirom da posedujem snimak u kojem izvesni Goran utvrđuje da je sajt www.mooshema.com iskorišćen četvorostruko u odnosu na prosečnog SezamPro Hosting korisnika, očigledno je da ste prekrišili sopstvena pravila i tražim da se izjasnite o tome. Sa relevantnim dokazima i u najkraćem mogućem vremenu.

Takođe, upozoravam vas da nigde u ugovoru, osim u tački 4., citiram

Ukoliko Internet prisustvo u vezi sa Uslugom izaziva, podstiče ili raspiruje nacionalnu, rasnu, versku i
druge neravnopravnosti, mržnju ili netrpeljivosti SezamPro Hosting zadržava pravo da suspenduje
Uslugu.
Suspenzija u ovom slučaju može biti momentalna i bez prethodne najave. SezamPro Hosting je u
ovom slučaju dužan da najkasnije u roku od 24h obavesti Korisnika.

nije navedeno da će se zbog drugih kršenja, suspenzija naloga izvršiti momentalno i bez prethodnog upozorenja korisnika, što ste učinili sa domenom www.mooshema.com i to ne prvi put za poslednjih godinu dana.

Dakle, sve što nije navedeno u ugovoru, ne postoji, to je morao da zna pravnik koji vam ga je sastavljao, tako nigde ne stoji da ste imali pravo da momentalno i bez prethodne najave suspendujete nalog koji je, po vašoj tvrdnji, suspendovan zbog četvorostrukog iskorišćenja u odnosu na prosečnog korisnika. Moralna šteta koju sam pretrpela, ne prvi put, zbog ovakvog vašeg kršenja ugovora je velika.

Upozoravam vas da nigde među vašim uslugama nije navedeno šta je “prosečno iskorišćenje” niti je količina prosečnog iskorišćenja navedena na vašem sajtu, te vas to svrstava u kategoriju nesavesnog prodavca usluge koji korisnike svojih usluga dovodi u zabludu što takođe može da bude predmet moje tužbe.

Dakle, pošto ste, ne prvi put, prekršili ugovor i uslove korišćenja, zahtevam da se izjasnite o sledećem:

1. Na osnovu tačke 8 Uslova korišćenja koji su sastavni deo ugovora: Koliko je tačno preopterećenje koje ste uočili na domenu www.mooshema.com? Da li je to bilo više dana uzastopno ili jedan dan? Dostavite dokaze.
2. Na osnovu tačke 4. Korisničkog ugovora: kako je došlo do toga da ste izvršili momentalnu i bez prethodne najave suspenziju naloga www.mooshema.com?

Od vašeg odgovora ili izostanka odgovora, zavisi da li ću potražiti pravnu zaštitu zbog kršenja mojih prava na osnovu ugovora koji sam imala sa vama i to ću uraditi takođe i javno, preko pomenutog sajta www.mooshema.com, ali, dakako i sudski, zahtevajući veliku moralnu odštetu, uz dokaze da se to dogodilo nekoliko puta u toku protekle godine dok ste i vi bili pod istim ugovorom.

Takođe, zahtevam da odmah izmenite sadržinu informacije na mom sajtu, koji je za mene lično veoma uvredljiv, dakle, očekujem tekst koji će glasiti da je privremeno nedostupan. A to, da ste vi krivi što je trenutno nedostupan, ne morate napisati.

Brzina vaše reakcije ili izostanak reakcije, takođe će bitno uticati na sva moja buduća postupanja, javna i pravna, prema vašem preduzeću.

I, stiže odgovor. Napismen, ali ne i pismen. I, taj odgovor će meni lepo, sasvim fino poslužiti za tužbu, ali ne kod nastavnika maternjeg jezika kod kojeg je potpisnik odgovora, sigurno pod sumnjivim okolnostima dobio prelaznu ocenu, već na sudu. Konačno je NekiPro Hosting učinio nešto dobro za mene – pružio mi dokaze da su slučaju suspenzije moosheme prekršili ugovor koji su sami sastavljali, a sa kojim sam se ja, kako su me mudrijaški opomenuli, saglasila plaćajući im uslugu hostinga.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

45 Comments

 1. @Goran: “vecinom” ?? Ja ne znamni jedan hosting sa administrativnom adresom u Srbiji da nije bar par puta napravio “brljoku”, ali zaista 🙁

 2. Neka si se ti nama vratila.
  Pratimo situaciju spremni da dignemo dževu.
  Inače, baš je bilo vreme za svež dizajn, rekao bih.

 3. Penzionerko, dobrodošla nazad!
  Pa, makar i ovako…

  Tek da znas, “na zahtev” čitalaca/twiteraša, copy-pastovala sam ovaj tvoj tekst na mom FB profilu, jer puno ljudi još uvek ne može da prostupi tvom blogu, zbog tih nekih DNS, DSN…kako li se već zovu 😛

 4. Ma nek si se ti makla od njih 🙂 A ova jezikova juha što si im priredila na blogu im i treba!

  BTW. Super je ova tema, to je ona Arthemia, sam vidim da se netko igrao s bojama 🙂

 5. Hehe, prvo sto sam ti i rekao bilo je – tako ti i treba kad koristis domaci hosting 😉

  Salu na stranu drago mi je da si ponovo online, nadam se da ces imati volje i zivaca da ovo sa sezam hostingom isteras do kraja (skeptican sam naravno, verovatno nije vredno tvojih zivaca).

 6. Imao sam prilike da se lično uverim u ovo što su napisala. Niti jedan domaći gosting ne zaslužuje pohvalu.

  Lepo je što si se vratila!

 7. E, pa zdravo svima!

  # Gorane, moja priča sa tužnim krajem počinje tako što mi tamburix preporučuje e-hosting u februaru 2007. Mislim da su postojali celu godinu od dana kad sam otvorila blog i platila prvu godinu kod njih. Nije bilo nijednom problema. None! Naprotiv, te ekipe se sećam kao odličnog iskustva. I – ostanem tamo do malopre. I, tako se to završi.

  # blogowski, dakle, što se mene tiče – kao gore. Možda jedna godina nije dovoljno dugo vreme…

  # Rain, i ja mislim da mi se pomalo bilo zgadila ona stara tema i onemogućavala mi da pišem 🙂

  # Aurora, mlađi naraštaju – na mlađima svet ostaje! Neka si pustila to pismo.

  Zato ja još uvek neću da pustim njihov odgovor. Meni nije jasan, ali Vesić crče od smeja.

 8. # Toni, hvala na komplimentima za temu. bojama sam se igrala ja, uz Vesićevu pomoć (idi tamo, linija broj 36, na ovom linku biraj boje…) Znaću za sledeći put. Valjda ;P

  # Dinke, evo me u Americi. 🙂 Nego, u pravu si, nije vredno mojih živaca. Dovoljno je što sam prebacila i sajtove svoje kompanije i što zvonim na sva zvona.

  Možda će naučiti da se tako ne može raditi.

  Uzgred, imam lep materijal za tužbu, bilo bi šteta da to ostavim, iako košta živaca u pravu si.

  # Drvena, ne znam da li si bila na sajtu da vidiš taj natpis koji je stajao nedelju dana! Pa, to je sramota. Mene je bilo sramota, čoveče, ja ne kršim ni uputstvo za korišćenje mobilnog telefona, a ne da napravim nešto što može da liči da sam koristila govor mržnje.

  # Miloše, bolje vas našla. (što mi upade u moderaciju, ne znam…)

 9. Pingback: www.vesic.org - Tehnologija na dlanu » A moji klikeri? (ili sajtovi)

 10. Neka si se ti vratila. Dizajn odličan, contemporary, samo fali ona karirana mušemica :))))
  Hosting? SezamPro? Nije vredno priče… već sam o njima čula gomilu pritužbi. Samo, što si ih toliko izreklamirala u tekstu?
  Welcome back:))

 11. # spes, heh, to o po onoj narodnoj: neka se priča, pa makar i dobro 🙂

  Neka, neka. Malo negativne reklame im neće škoditi, mada sumnjam da će promeniti nešto u njihovoj praksi.

  Vratila se, da.

  Nego, stvarno ti nedostaje više mušeme? Karirunga? 🙂

 12. Prvo da i ja izrazim srecu zbog povratka moosheme 🙂 (pa makar i ovako – HVALA SeProNje 😀 )
  i ovde se javno zahvaljujem Aurori sto je uslisila moje i molbe ostalih da tekst prosledi ljudima koji nisu mogli blagovremeno do njega 🙂

 13. # Slavko, čovek nikad ne zna šta može ponovo da ga pokrene. Nekad dobre okolnosti, a nekad, naprotiv, sasvim loše 🙂

  # Gabi, obriši suze 😛

 14. Jes da redovno pratim sve u blogosferi, ali tek malopre kod Vesica sam provalio o cemu se radi.
  Ne znam sta ces ti da radis u narednom periodu ali sam siguran da cu napisati jedan “lep” post o tvojim prijateljima, tek da im dodam jos komplimenata s moje strane, jer sam siguran u tebe i Vesica , a kad Vesic iznese onakve cinjenice u tehnickom smislu to je jos jedan veliki razlog za propagiranje u negativnom smislu !

  Uostalom, blogerska zajednica je vrlo jaka, a mi nismo kladionicari ili sexi sajtovi nego BLOGERI, i krajnje je vreme da ozbiljnije shvate sve nase napore …

  Ako si zavrsila sa penzionerskim danima onda je zadovoljstvo moje jos vece sto cu moci ponovo da te citam .
  Nedostajala si, ali MNOGO !!!

 15. Nemam neko visoko misljenje o SezamPro jer sa se više puta lično uverio da oni recimo štite svoje korisnike koji spamuju. U par navrata su čak moje podatke koje su od mene doobili u žalbi na svog korsinika spamera prosledili spameru, tako da sam bio izložen vrlo neprijatnim (i nekulturnim) telefonskim pozivima imejlovima i još većem spamovanju od strane istih.

  No, ovo što ti se desilo sa njima, desilo bi ti se i sa mnogim drugim provajderima, ne samo domaćim nego i stranim, a naročito onim mnogo ozbiljnijim od SezamProa.

  Koliko sam uspeo da zaključim iz tvoje priče, tebi je neko haknuo sajt, verovatno instalrao neki zlonameran softver i počeo da pravi štetu, a usput je i intenzivnim radom preopteretio server na kome je tvoj sajt hostovan.

  Ne znam kako bi neki drugi provajder u tom slučaju i mogao da reaguje nego suspenzijom sajta dok se problem ne otkloni. Taj sajt nije jedini na serveru i ako on preopterećuje server onda štetu trpe svi drugi sajtovi koji su na tom istom serveru. Zbog toga reakcija mora da bude brza i mora da bude suspenzija, jer je to jedini način da provajer privremeno otkloni problem, dok vlasnik sajta ne okloni taj problem za stalno.

  Šta bi bilo da je nekome drugom haknut sajt na tom serveru pa da je zbog toga i tvoj sajt postao nedostupan? Kako bi onda reagovala?

  Verujem vrlo slično, možda čak i oštrije, jer u tom slučaju ti ne bi bila ama baš ni na koji način imala veze za zastojem osim što bi bilaoštećena jer, nesrećnim slučajem, sajt držiš na serveru koji ima problem sa nekim drugim korisnikom.

  Naravno, imala bi puno pravo da se žališ i tražiš da servis koji si pošteno platila – radi. A provajder jedino što može da uradi kako bi ti to pravo obezbedtio, to je da suspenduje nalog koji pravi problem da bi svi ostali nalozi normalno funkcionisali.

  Jedini način da se obezbediš od sličnih situacija je taj da zakupiš sopstveni server, na kome niko drugi ne može da drži svoj sajt. Tako ćeš biti bezbedna da niko ne može da izazove problem koji će tebi da načini zastoj, ali isto tako da ako tvoj sajt napravi problem to nikoga drugog neće doticati, pa ti tada niko neće ni suspendovati nalog. Na krajukrajeva, na sopstvenom serveru, ti si ta koja odlučuje da li će se neki nalog suspendovati – niko drugi.

  Problem sa suspenzijom sajta je obično u tome što kada ti ga suspenduju onda uopšte ne možeš da mu priđeš. Čak ni za toliko da možeš da vidiš šta je problem. To je zaista veoma frustrirajuće.

  Zbog toga je dobro, pogotovo ako već imaš dosta drugih sajtova koje takođe administriraš, da zakupiš neki reseller server, makar i na deljenom serveru, jer tako možeš da imaš nekakvu kontrolu nad sajtovima čak i ako su supendovani.

  Nadam se da nećeš moje mišljene razumeto kao glas u odbranu SezamProa. To mi nije ni na kraj pameti a i sam kao što rekoh imam dovoljno razloga da ih opljune, ali ovde se jednostavno radi o stvarima koje se ne mogu drugačije rešiti.

  Da moram da držim sajt na nekom takvom hostingu, pa prvo što bih očekivao od hosta je upravo to da će da hitno da suspenduje svaki nalog koji ugrožava sever nakome se moj sajt nalazi, pa čak i ako je to baš moj sajt.

 16. Peđa, nije glavni problem sama suspenzija – to je očekivana reakcija.

  Glavni problem je što:

  – niko ne obaveštava da je do suspenzije došlo
  – niko ne daje info zbog čega je došlo do suspenzije
  – ne možeš da pristupiš kontrolnom panelu, da bi uopšte preduzeo akcije za sređivanje stanja

  Sve tri gornje opcije treba da su standardne za jedan normalan (čak ne ni Pro) hosting servis.

  Što se uzimanja servera tiče, to je za veliku većinu korisnika overkill – održavanje servera nije nešto što vlasnici sajta znaju dobro da rade 🙂

 17. # Deda, lepo meni reče moj muž: looda babo, koj će te razume, uopšte 🙂

  Nego, da, vratila sam se. To će reći da sam još uvek vitalna penzionerka.

  # Peđa, taman sam htela da zavapim da će ti Vesić stručno objasniti šta je problem, kada eto njega.

  Meni ne smeta tvoje izdvojeno mišljenje, bazirano na racionalnom objašnjenju racionalnih pretpostavki. Naprotiv.

  Međutim.

  Ugovor, na koji su se pozvali SPH, podrazumeva da se momentalna i bez prethodne najave suspenzija, odnosi jedino na govor mržnje na sajtu. Neko, ko je upoznat sa ugovorom, mogao bi da iz natpisa o suspenziji na mom sajtu, pomisli da sam u tom smislu suspendovana. Znači, sva ostala prekorečenja ili prekršaji, podrazumevaju prethodno upozorenje, je l’?

  Dalje, ja sam, istina, saznala zašto sam suspendovana, ali tako što sam čekala 24 sata da mi se odjave na mailom postavljeno pitanje, pa pošto mi niko nije odgovarao, zvala sam i dobila Gorana, od koga sam saznala da je prekoračenje četvorostruko, a do suspenzije sajta može da dođe ako prekoračenje bude osmostruko — tako kažu uslovi korišćenja.

  Dalje. Ni nakon toga, kada sam saznala da je izvršen napad na subodomain sitanvez/www.mooshema.com, nije omogućeno da se sajt čisti. I tako sedam dana. U to smo prisupili i migraciji.

  Dakle, sve što si rekao stoji, pod uslovom da sam se ja, na njihovo (izostalo) upozorenje koje su mogli da mi daju jer su napad videli pre mene, tražili da problem rešim u roku od, na primer, dva sata. Da su tako postupili, a da sam se ja oglušila na upozorenje, tada bi bilo sasvim u redu da mi suspenduju sajt (kaže ugovor) i da “pristupe poništenju ugovora” (preti ovlašćeno lice koje je konačno odgovorilo).

  Takođe. Na istom hostingu imam i dva službena sajta (samo sam suvlasnik, ne umem ništa više od toga) i sa njima, sa tim Hostingom, kojem smo platili prošle godine registraciju co.rs i .rs domena osim hostovanja, posle pola godine dobijem obaveštenje da sam “uspešno registrovala .rs domen” ali da prethodno proverim da li je moj .rs domen slobodan?! Znači, malo smo se bili pobrkali u papirima?

  Da to ne bude sve, zbrljoka ide dotle, da nam se ukidaju sajtovi koji su na ekstenziji co.rs i .rs, izbacuju se iz upotrebe takoreći, a sa njima i mail nalozi koji se oslanjaju na tu adresu. Ne treba posebno da ti navodim da je to službena prepiska i da je šteta od zagubljivanja mailova takođe velika.

  Nakon toga zatraženi su nam dokazi o uplati od marta prošle godine. Hm.

  Tako da, SezamPro Hosting, hvala, ali ne, hvala.

  # Dejane, hvala na upadici. Ja opet sve naširoko 🙂

 18. Pa ja kasnim!!! Tek sad vidim da si opet tu! Jipiiiiiiiiiiiiiiiii 😀

  Sad jos samo da se snadjem u ovom novom dizajnu…

  ljubac:)

 19. # Dejane, da te nema, trebalo bi izmisliti 🙂

  # Sanje, tu sam, eto, i ti si mi pomogla da se vratim. Tako je iskreno zvučalo tvoje razočaranje što mišljah nepisati 😉

  A novi dizajn, nije problem, valjda? Samo su stvari malo drugačije raspoređene. To je kao renoviranje stana – nameštaj je isti, samo smo fotelju stavili ovamo, a TV tamo 🙂

 20. Ma kakav problem, nije. Ja volim promene, samo mi treba malo vremena da se i naviknem na njih 😉

 21. Pingback: Sezam Bullshit Hosting | Blogowski | Blog sa pozitivnom IT energijom

 22. Meni ova priča zvuči vrlo poznato. Od prvog do poslednjeg slovca. Sve preživeli: i preopterećenje servera i hakovanje i ignorisanje i malog od palube i većeg od palube i šefa tehničke podrške i njegove pridike i čitanje bukvice – zaboga sa kojim pravom tražimo od njih da nam odgovore na mail u roku od 24h i da nam podignu posle hakovanja svežu bazu sajta, a ne onu od pre dve nedelje na kojoj nema jedno 30 novih tekstova, 300 komentara i svega onog što se nakupi na sajtu sa prosečnih 1500 poseta dnevno… i nismo imali izbora, nego polako na selidbu… svih 15-tak sajtova put pod noge u inostranstvo.
  Na rastanku rekosmo
  SEZAME ZATVORI SE

 23. # Kristina, mnogo mi se svideo vaš pozdrav na rastanku! Sad se nerviram što se ja nisam prva setila 🙂

  To bi bio naslov: SEZAME, ZATVORI SE!

  Čista petica

 24. E dobro da sam videla… i pokupila par dobrih saveta. HVALA! Definitivno je takva vrsta ne poslovnosti ono sto zatvara firme, ali kod nas ce oni i dalje da se, uz reklamu, prodaju i prodaju, i prodaju….

  Mislim da ih treba turiti u novine… sem ako i novine ne koriste njihov servis! Puf.

 25. # MMMila, to je kod nas dobro razrađena praksa, po svim nivoima – državni službenici se, na primer, ponašaju kao da si ti tu zbog njih, zašto bi poslovna praksa bila drugačija?

  Srećom, pa u ovom slučaju postoji mogućnost izbora.

 26. She is BACK!!! 😉

  Post je odličan, kao i uvijek kad nekom drobiš kosti 😛 ; ali još me više oduševljava reakcija: tko je rekao da je blogerski svijet zamro?

  • # studenice moja, učim kako iz neprilika da nađem snagu i pretovrim to u dobitak. Na svakom polju 😉

 27. Nebojsa Pantic on

  Moram da ti izjavim saucesce u vezi Sezam(Pro?) hostinga. Zaista i mene su doveli u situaciju da im zamolim da podele te droge koje koriste samnom da bi i meni bilo lepo. Moje iskustvo sa njima ne moze stati u jedan kratak Response, a na svaki oblik podrske u pljuvanju istih racunaj. Cinjenica da kao internet provajder SezamPro sa ekipicom koja ga je osnovala je dugi niz godina predstavljao zaista mangupski izbor koji se uvek vrteo u samom vrhu ponude na nasim prostorima. Medjutim u poslednje vreme, dal su pojeli mnogo banana, il su ipak neke droge u pitanju… To je katastrofa. A odgvor na tvoj mail ocekuj prvo za jedno 3 meseca, pa zatim cete povodom istog maila kontaktirati neko i za 6 meseci i tako u krug. I za kraj da bas ne gresim puno dusu, jesu oni svaki problem resili, kad sam uspeo da ih navatam pa u relativno kratkom roku i nakon sto prodjes prvu barikadu zvanu “Ja ne znam nista o hostingu ali ipak da ja vama probam da pomognem” pa onda sledi prebacicu vas kod kolege sa Windows?! – Iako je tvoj sajt na Linux serveru. E sad kolega za Windows se obicno snadje i sa Linux problemima 🙂 DOBRODOSLA NAZAD I SAMO NAPRED, ne mora Sezame Zatvori Se, ali treba brate gurnuti prst u oko managementu da obrati paznju na kvalitet usluga koje pruzaju.

 28. # Nebojša, ni ja, dok sam se snašla, a trebalo mi je tri suspenzije u 12 meseci, nisam osvestila ideju do koje mere ljudi koji rade tamo nisu dorasli tom poslu. Bilo je da naručim online hosting na linux platformi, a da dobijem odgovor “uspešno ste poručili paket na windows platfori” 🙂

  Bilo je i da za paket koji uveliko koristim, dobijem poruku da sam opet uspešno poručila taj paket, posle nekoliko meseci 😛

  Bilo je i da greškom poručim paket na windows platformi, pa više od mesec dana mi nije uspelo da raščivijamo tu moju grešku, kao da sam umesto šećera sipala ulje u mleko – nikako ga se spojimo. Pa je bilo da je sve u redu “poštovani, uspešno ste ovo ili ono”, a da ne dobijam parametre za pristup dok ne pozovem tri ili četiri puta i napišem nekoliko mailova. Pa, ukidanje .co.rs domena, jer su nekako registrovali da mi to nikada nismo kupili…

  Znam imena cela četiri angažovana čoveka tamo (APR statisktika pokazuje da imaju jednog (1) zaposlenog, bar u 2007.) i njihove mailove. Ma, neću da znam ništa! Hoću da platim, hoću to što sam platila da koristim normalno.

  Iz svega što se vidi da je bilo i ovoga i onoga, pretpostavljaš da sam više sajtova hostovala kod njih. Jesam.

 29. Eh, mogu da zamislim sledece:

  TI: koja nemas pametnija posla u zivotu i samo pises ovakve blogove…
  GET A LIFE !!!

  i vi koji citate ovakve budalastine …

  Ovo nema veze sa sezamhostingom ali ovo je prevazislo svaku kap …
  znaci ne zna se ko je gori da li ti sto pises ovakve budalastine ili vi koji citate iste ….

 30. # TI: S pravom si upao u spam, odakle sam te svojom milošću izvukla. Sledeći put neću. U međuvremenu, promeni dilera.

 31. Tja, Moo, džaba si se trudila – šteta potrošenog vremena.

  Iz gornjeg komentara prosto izbija bogat život (on je očigledno GOT LIFE), prepun pismenosti (“prevazislo svaku kap”).

  Bolje da si obrisala komentar …

 32. # Dejane, jeste, izbija život u celom svom koloritu. Ko zna šta sve muči Miloša, pa je moj “blog” “prevazišlo svaku kap” – iskaz kojim su stopljene jeftine frazetine “prevršiti svaku meru” i “kap koja je prelila čašu”.

  meni je kjut. 😛

 33. Ma da, tipicno srpsko poslovanje. Kakva svinjarija.

  PS-Uopste me ne bi zacudilo da je “tamo neko odozgore” povukao konce da ti onemoguci pristup. Tacka 4? Cuvaj se Moo.

 34. Pingback: www.vesic.org - Tehnologija na dlanu » Kraj jednog sna

 35. # Pametni, zamalo da te izbrišemn zbog tog nicka 😛

  A pametan čovek, fakat, uči na tuđim greškama, svojih će i onako napraviti dovoljno.

 36. Čitajući ove vaše komentare ostao sam zbunjen i dezorjentisan.
  Pa ljudi ja tek kupio domen na Sezamu i mislio da zakupim hosting da bi postavio svoj sajt i blog a ono haos. Znao sam tj. čuo sam za neke probleme ili propuste ali nisam verovao da je to tolikih razmera.
  Hajde sad preporučite gde da uzmem hosting ?
  Hvala ipak na ovim informacijama bile su korisne.

 37. E, pa # lale, ne mogu da ti kažem ništa. Ne smem 🙂 Posle da budeš ljut na mene umesto na domaći hosting.

 38. Hajde dobri ljudi slobodno predložite.
  Svaki predlog ću razmotriti.
  Ovako sam na čekanju, šlajfujem u mestu.
  Pozdravljam Vas.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.