(s)Vest

5

fistNije vest kada pas ujede čoveka, već kad čovek ujede psa. Pretpostavljam onda da je vest da je u Novom Sadu pešak udario vozača na pešačkom prelazu.

Lepo. Kroz prozor vozačevog automobila, ovaj valjda nije imao klimu, pa se prirodno ladio i usput, želeći da prođe na svoje USLOVNO desno, požurivao pešake trubom, na njihovo zeleno, da zelenije ne može biti.

Dok jednom pešaku, da l’ mu bilo previše vruće ili previše loših vesti ili dosta da pešači, i lepo mu priđe i kroz prozor ga ispesniči. I razbije vozaču nos.

Protiv pešaka je podneta krivična prijava.

Naš izvor, radio 021, navodi da je pešak građanin BiH, a vozač Novosađanin. Od toga, meni je važnije da pešak ima 25, a vozač 63 godine.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

5 Comments

 1. E, draga Moo, to po Novom Sadu me poesno deprimira: čim sednem u kola zaključavam sva vrata, jer ne znam komo je dan loš , pa će nadrndan iz svojih razloga da reaguje kako mu se ćefne! Ni na semaforu, ni na parkingu više ne osećam sigurnost.
  Gledala sam svojim očima kako se pljuskaju šamari ljutom pešaku na prelazu na sve zelenom, jer je digao ruku u znak protesta što mu je vozilo za malo izlomilo noge u jurnjavi – pa vozač izleteo i išamarao pešaka – šta on tu mlatara rukama na svom zelenom signalu, kad se eto, vozaču žuri.
  Vozač je bio mladić, pešak jedan dekica!
  I još tri slučaja sam videla i bila šokirana ponašanjem vozača-sad se redovno zaključavam iako maksimalno poštujem propise.
  Nikad se ne zna. Tako je i vlasnik TV Kanal 9 poginuo , nesretnik, jer ga neki klinac izvukao iz kola na semaforu i tres..
  Straaašno i mnogo tužno, kakav je Novi Sad postao , grad divljaka!

 2. # rado_kon, i ja se poslednjih nekoliko godina osećam prilično nesigurno u saobraćaju, bilo da sam pešak ili vozač. Bahato i nasilničko ponašanje vozača je postalo uobičajeno, što veći i skuplji auto, njegov vozač ispada da je primitivniji čovek.

  Međutim,

  Videla sam jednom prilikom u saobraćaju ispred sebe službeno vozilo neke firme, žao mi je što sad ne mogu da se setim koje, na čijem zadnjem delu je pisao otprilike ovakav tekst:

  Ukoliko smatrate da se vozač ovog vozila ponaša nasilnični ili na bilo koji način ostalim učesnicima ugrožava bezbednost u saobraćaju, nazovite broj taj i taj.

  Oduševila sam se!

  I ja jedva čekam da novi zakon počne da se primenjuje, verujem da će prve godine biti rigorozno sprovođen. I da neće biti selektivan.

 3. Baltazar on

  Isti taj izvor je mogao reći da je pešak stanovnik Foče ili Trebinja, a vozač građanin Srbije. Ali nije. Koja je razlika između Kurira i 021 radija? Pametan čovek je ne primećuje.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.