Kao golubica (II)

3

Razmišljam kako se piše o proizovodu koji služi za intimno korišćenje, a da ne budem vulgarna, da imam mere i da budem pride i zanimljiva. Razmišljam tako, i srećna sam da nisam dobila ponudu da pišem o ulošcima s krilcima ili o slobodi misli koju možeš da imaš (kaže reklama) sa novim tamponima.

Priznajem, kriva sam. Koristila sam novi Dove sve ovo vreme i imam iskustvo sa zaključcima. Prava štreberka. Zato odmah idemo na:

FORLMALNI DEO (iliti: ptice i cveće)

Dove_HMIstina, nije mi ni bilo teško da ga koristim: prvi otpor prema mirisu je najveće otkriće – miris je sssuuuupej! Ne samo da mi se dopao, već ima i neku notu koja izaziva prijatnost, kao u susretu sa bebama. Čisto i meko, sveže i toplo. Radosno i nežno. Mojoj koži taman.

Druga stvar u kojoj se ovaj proizvod – mlađa sestra Dove dezodoransa koje svi znamo – istakao jeste da je istinski black dress frinedly. Dove u sticku, koji sam baš bila trošila u trenutku dogovora o testiranju Dove HairMinimising, a koji je imao naznaku da je prijatelj sa crnim haljinama, bio je prevarant: ne samo da im nije bio prijatelj, već se prilično neprijateljski ponašao i prema svim mojim roza, ljubičastim i teget majicama. U jednom trenutku sam čak mislila da ću, ili morati da promenim taktiku i da ga nanosim nakon odevanja, ili da iščašim rame u pokušaju da navučem majicu tako da ne dotaknem tragove tog nanosa, a to ne bismo voleli, sada, kada imamo novu ljubav.

I tu je na scenu, sasvim slučajnom (naručenom i dobrovoljnom) proverom u praksi, stupio moj novi Dove, koji ne ostavlja nikakav trag na odeći! Ne znam da li je to još nekome važno ali moje oko, kao navođeno, uvek primeti taj tragić i na drugima, i uvek pomislim, BAH! To nam ne treba, nismo se za to borile.

Konačno, ono što je zadatak: Dove HairMinimising je hteo da se izdvoji kao prijatelj pazuha i neprijatelj dlačica. Mi ne želimo da izgledamo kao Džulija Roberts, je l’ tako?

I mene je tu Dove zbunio: stvara prijatnu mekoću kada ga naneseš nakon brijanja i nemaš onaj osećaj da si upravo stavila karbofiks na svoju nežnu kožu od čega su ti se ruke slepile u predelu pazuha i ne mili ti se da ih protegneš ni do šoljice za kafu, jedino što imaš opravdanje da ne pereš sudove.

I to nije sve, kaže ova reklama: nakon upotrebe, dlačice su stvarno mekše i omogućavaju ti da praviš duže intervale između brijanja, što je meni jako važno jer mi je to jedan od najvećih smorova.

I zato sad moramo brzo na:

NEFORMALNI DEO (iliti: ?)

(neka ne čita naručilac posla i posta)

question-markDa li bi vas to uplašilo? Da vam neki proizvod stvarno umekšava dlačice i usporava njihov rast? Mene jeste. Ne mogu da se otmem utisku da onda to ne može biti dobro za mene. Istina, ja sam stari hipohondar, i imam pojačanu pažnju na sve i svašta. Ali, ipak.

Jer, pazite: od čega moje dlačice, uklonjene mehaničkim putem, nakon nanosa neke hemije, počinju da omekšavaju i da rastu sporije? Šta mogu da očekujem u budućnosti od toga?

Svaka reklama koja plasira neki novi proizvod, za lice ili kosu, koji je, naravno, mnogo bolji od prethodnog i neuporedivo bolji od DRUGOG proizvoda, objasni na neki način svoje sastojke i kaže: taj i taj mineral, ili po mogućstvu termalna voda, ili sastojak (uglavnom prirodan da prirodniji ne može biti i svakako revolucionaran) će sada izravnati naše bore kao peglom a kosu učiniti bujnom tako da ćemo pobediti svoju konkurentsku koleginicu – konobaricu jer ćemo imati više posla s muškim mušterijama, a samim tim, uz lepšu kosu, dobiti i više bakšiša i još po nekog muškarca. I nećemo imati perut, dakako.

Svaka reklama ima neku direktnu poruku, pa kome šta treba.

Meni bi to sad trebalo. Neko, makar šara-bara objašnjenje, neki buahaha o prirodnim biološkim procesima, neka ozbiljna reč, strana, koja će me umiriti.

Volela bih da čujem šta mislite o tome. Da li verujete reklamama? Da li biste koristili novi proizvod? Da li smo mi testirane, dok smo to testirale (pa da u prodaji proizvod ima naznaku na ambalaži: Nije testirano na životinjama, testirano je na blogerkama širom sveta).  🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

3 Comments

  1. Pingback: ArtMistakes » Bez dlačica

  2. Upravo sam kupila ovaj Dove HairMinimising. Do pre dan-dva sam koristila neki drugi Dove, mislim da je Invisible Dry i bio je sasvim ok. Javljam iskustva čim ih bude 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.