Razmišljanje na petak

13

Evo, recimo, osoba koja osvane u ponedeljak, i osoba koja ide na počinak u petak. To su dve različite osobe sa istim JMBG-om.

Ponekad pokušam da doakam vremešnoj gospođi Petak tako što u gospođi Četvrtak šapnem da opere kosu i legne ranije na spavanje. Nema efekta. Kolikogod Četvrtkovica koristila tih i mnogih drugih trikova, rezultat u petak je isti: levi kapak mi padne i izgledam kao da gledam popreko – a nije, dve kese koje su nekada činile privlačne obraze se iskezeče prema dole kao neka greškom iskuvana košulja od žersea, a rupe ispod očiju izgledaju kao dva duboka plava jezera u kojima umorni čoban može da opere noge. A hodam i govorim kao ploča sniljena za 45, i puštena na 33 obrtaja.

Znači, u ponedeljak i u petak, kao dupe i oko. Pardon, drugim redom.

Sve se pretumbalo. U dvadesetoj sam najlošije izgledala u ponedeljak, u tridesetoj vikendom, a u četrdesetoj petkom. To hoće da kaže… neam pojma šta oće i neću da mislim na pedesete, daleko bilo.

Možda STVARNO i ja starim. Nikad nisam računala na to.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

13 Comments

 1. Hmm…nemaš „sindrom ponedeljka“? Ne vrtiš se po krevetu, ne pronalaziš izgovore da ostaneš u njemu, srce ti radi uobičajenim ritmom? Ravnodušna si prema pesmi „I don’t like Monday“?
  Ti si Dorijana Grej i to nema veze sa satnicom pranja kose!
  Uzgred, nisam ni ja nikad dobro razumeo koji je to vrag „starenje“. Ali „starenje“ me je, zbog tog nemara, oborilo na ispitu i sad sam primoran da nedelju uveče provedem vežbajući ljubazan kez na licu koji ću napraviti u ponedeljak ujutru pred ogledalom.
  P.S. Otprintaću ovaj post i zalepiti ga na tablu od plute na kojoj sam već pokačio milion saveta za dug i lep život.
  A osoba koja voli ponedeljak još je “pripravnica” i traći vreme razmišljajući o starosti.

 2. # Dragane, nemam sindrom ponedeljka, iako bih ga rado ukinula. POnedeljak. Ponedeljkom jednostavno počinjem sve ispočetka, sa nekim staromodnim elanom.

  Sviđa mi se tvoja poslednja rečenica. Iz ove perspektive zvuči zabavno.

 3. :))))))

  E, draga moja petak kolezinice, a jes’ti, boga ti, osetila tegove u đonovima? Ni pogled sa zadnjeg sedišta taxija u retrovizor više nije isti..Ni meni ne drži pažnju, a ne drugima, taxista jedva čeka da me istovari i, ne znam zašto, obraća se sa vi….
  Eeeeee….Bambadava redovno menjamo ulje i garažirane smo, jebe nas godina proizvodnje. Zamor materijala.

 4. Nedilja je najgori dan, petak je super, a ponediljak još bolji, iako znam da mi mnogi neće povirovat! 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.