Dan zaštite potrošača

5

Danas je, 15. marta.

Ovaj post posvećujem najboljem potrošakom iskustvu koje sam ikada imala, kada je reč o zaštiti potrošačevih interesa prilikom reklamacije – kompaniji Office shoes.

Ovaj post nije naručen.

Lepa priča počinje odmah iza Nove godine, kada tokom praznika online poručujem cipele za sina. Zabrinuta da je moguće da se porudžbina zagubila prvih, ludih radnih dana posle novaka, kontaktiram korisničku službu, koja mi potvrđuje da je sve oke i da paket, o njihovom trošku (polisa ove kompanije) sutra kreće ka meni.

Ujutru dobijam i e-mail u kojem mi javljaju da je paket poslat i da ga mogu očekivati sutra, putem te i te kurirske službe. Tako i bi, cipele stigoše, ko salivene, kutiju bacismo, a račun i adresnicu stavismo na “sigurno mesto”. Posao je bio gotov za 24 sata.

Desna – svetinja

Nije prošlo dva meseca, sneg pola metra u Novom Sadu, najnezgodniji mogući trenutak da hodaš bos po snegu, ali se to ipak desi,  i moj sin dođe kući jedno veče mokar, smrznuta leva noga, potpuno, potpuno mokra kao da na tu nogu nije ništa ni obuo, pa se sve ispomaže u liftu stojeći samo na desnoj, suvoj nozi.

– Joj, mama, ova desna noga mi je sad kao najveća svetinja!

I tako shvatismo da cipela crče, da smo kutiju bacili na vreme, a račun zaturili.

Ipak, odmah to veče sam pustila e-mail na Office shoes, najavila reklamaciju, kao i otežavajuće okolnosti po mene – da računa nema, i pozvala ih da provere svoje kopije fiskalnih računa i tako mi pomognu da reklamiram robu.

Rokovi, i dalje da ne veruješ

Već ujutru me je zvala službenica i OS, uputila me šta je potrebno da uradim, mejlom mi poslala formular za reklamaciju, napomenula da mogu da zamenim za drugi par ili da mi vrate novac.

U roku od 24 sata, ja sam poslala cipele na reklamaciju, proverila sa njihovom službom neke modele za zamenu, od kojih nijedan željeni više nije bio dostupan u našem broju, morala sam sinu i da brzo kupim nove duboke cipele i obavestila konačno OS da sam raspoloženija ipak da mi vrate novac, jer trenutno nema odgovarajuće zamene, a novac sam ponovo morala da trošim na zimski par obuće po hitnom postupku.

U narednih 48 sati, novac je bio na mom računu.

U narednih 48 sati, novac je bio na mom računu.

U narednih 48 sati… ah, pa shvatili ste već, novac je bio na mom računu.

E, tako se to radi!

Preporuka za danas: Office Shoes, kupujte bez brige.

***

Neka ranija lepa iskustva: Pietro dell’Oro i WinWin

I, manje lepa iskustva: Women’ Secret, Kako pokrasti komšinicu u 4 koraka.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

5 Comments

  1. Malo je reći da sam bila oduševljena. A oni su samo normlani, poštuju zakone i poštuju potrošače.
    I, gde si ti? 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.