Nike majica za sport s umetnutom podrškom za grudi

0

Kupila sam ovu majicu u impulsivnom nadahnuću. Nikad dosta stay-dry-no-sweat majica za novopočenu rekreativku koja ima još jednog pravog atletičara od 13 godina u kući, njegovu opremu za pranje i mašinu koja prima samo 5 kg odeće.

Boja mi je skrenula pažnju, u svakodnevnom životu ne nosim takve incidente, ali nalazim da je za sport u sasvim dobrom odnosu s endorfinom.

Više od majice

Međutim, ne bih je kupila samo zbog boje, ne za te pare, da nisam primetila jedan detalj na njoj. Dodatak – grudnjak.

Ali, pravi, pravcati sportski grudnjak.

Svaka žena koja je probala da trči s lošim grudnjakom, zna koliko je taj deo opreme važan.

Svaka žena koja zna koliko je taj deo opreme važan, zna da sportski grudnjaci koštaju kao sam đavo. Tipa, od 1.500 (ono što podseća na sport više po kroju nego po funkciji) pa do 4.000 (ono što jeste grudnjak za sport koji možeš da pereš u mašini a da se ne iskezeči). Ako treniraš 5-6  puta nedeljno kao ja, onda je jasno da moraš imati najmanje 2 takva grudnjaka. I, da non-stop pereš i brineš da li si spreman za sledeći trening.

E. Kad smo to sad raščistili, onda je jasnije kakvo je blago majica koja ima podršku za grudi, ali pravu.

To ti dođe kao 2 u 1. Kupiš majicu i odmah imaš grudnjak. Kad pereš, pereš samo jednu stvar, a čiste su ti dve.

Stay dry, fit nice

Dakle, ovako: majica je stay-dry, lepo prijanja uz telo, ima čak i ventilaciju za leđa koja je još i kao neki dizajnerski detalj.

Međutim, unutra, čeka vas jedan (meni za sada) najbolji sportski grudnjak (koji sam imala). Pravljen je od drugačijeg materijala od majice, takođe stay-dry, sive boje koja se ne providi kroz majicu, dovoljno elastičan da u njega mogu da stanu različite veličine, a u isto vreme dovoljno čvrst da se te veličine i manjine ne pomeraju tokom sporta. Imam sličnih majica, koje imitiraju tu situaciju, ali nisu ni prineti – uz njih ponovo moram da obučem grudnjak i to je sve zajedno pretoplo iskustvo za ovo doba godine.

Stay nice, please!

Zbog cene, moram da kažem, ovo je stvar koja se ne kupuje lako. S druge strane, ako pogledaš da te jedna stay-dry majica svakako košta više od 1.500 dinara a grudnjak duplo više, onda ovakav šoping može eventualno da padne jednom godišnje.

Nadam se i da će kvalitetom opravati moje poverenje i da ću moći da je nosim (i perem, derem) najmanje godinu dana, do sledeće takve nerazumne kupovine, i da neće izbledeti ili se iskezečiti. Nemojte da sumnjate da je neću reklamirati ako se to slučajno desi u narednih 6 meseci od kupovine.

Cena

Malom pretragom, utvrdila sam da se cena ove majice na domaćem tržištu ne razlikuje od cene Engleskoj (26 funti), dok je u zemljama EU 38 evra. Eto, negde smo u korak s Evropom, sad još samo i plate.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.