Skupljači kilometara za SOS dečija sela Srbije

6

Skupljamo kilometre i poklanjamo ih SOS dečijim selima Srbije.

Od kad trčim – skupljam kilometre. Niko  me tome nije podučio, to je valjda imanentno svakom trkaču. I meni je bilo prirodno da vodim neku evedenciju o tome. Obuješ patike i kreneš, pa brojiš. Nije važno da li si najbrži, nije važno koliko sada možeš da pređeš, važno je da si brži i bolji od sebe, a svakako jesi od svakog onog ko u tom trenutku leži na kauču ispred TV-a.

Skupljam kilometre na Endomondu, skupljam ih na Garminu, javljam svoj mesečni rezultat Fruškogorcima, a od pre desetak dana brojim kilometre i na Samsungovoj aplikaciji – i to je prvi put da trčim, hodam i vozim bajk za nekog drugog. Za decu bez roditeljskog staranja.

[divider] [quote_right]Za svaka tvoja pređena 3 km, Samsung poklanja 100 dinara deci bez roditelja[/quote_right]Ovu akciju je Samsung pokrenuo povodom predstojećih Olimpijskih igara u Londonu, a s ciljem da motiviše “gutače kilometara” da svoje kilometre poklone u korist dece u različitim državama sveta. U Srbiji je to za SOS dečija sela Srbije. Za svaka 3 pređena kilometra, Samsung će pokloniti 100 dinara u ove svrhe. Svako ko skine ovu aplikaciju i pokrene je kada hoda, trči, vozi rolere ili bajk (svako kretanje ispod 40km/h) pomaže ovaj cilj i postaje i sam donator.

Mi dajemo svoje kilometre, Samsug za to izdvaja novac.
[divider]

Ušla sam u tim Milion (napravili smo i grupu na FB), čiji cilj je da do 12. septembra, dokle traje ova akcija, sakupi 1.000.000 dinara za ovaj povod.

Ovako izgledamo u ovom trenutku, napravio Ivan, mladić kojeg smo upoznali preko divne priče sa Beogradskog maratona, Maraton se poklanja i koji je napravio ovaj tim u kojem sam od samog početka:

Tim Milion

U svom timu, koji je po rezultatu treći u Srbiji, nalazim se na 3. mestu po broju pređenih kilometara, a u Srbiji na mestu broj 13, sa ukupno 10 uključenja.

13

Za to sam trčala, vozila bajk, planinarila i šetala psa. Pokrećem na telefonu aplikaciju pre nego što krenem, ona pronalazi satelit i od tog momenta moje kretanje, koje će pomoći nekome kome treba, počinje da se računa. Potrebno je da u cugu pređem najmanje 3 km da bi se rezultat računao. Zato moj pas ima upalu mišića.

Pozivam vas da uradite isto. Ako imate smart telefon,  Android (2.1 >) ili iPhone (iOS 4>),
[check_list]

  • aplikaciju koja se zove Hope relay, možete skinuti sa android marketa, google play ili appstorea
  • potrebno je u prvom koraku da izaberete svoju zemlju
  • da povežete app sa svojim FB nalogom
  • napravite svoj profil i
  • pridružite se nekom timu, a ako ste iz Srbije, ja vas pozivam u Milion, da zajedno prikupimo tih milion dinara.
  • ne morate da budete trkač niti atletičar, svakako ne maratonac, da biste dali doprinos ovoj akciji.
[/check_list]

Konačno, osim što je humano, to je dobro i za srce 🙂

Ako nemaš odgovarajući telefon, evo šta možeš da uradiš. Šeruj ovaj test na mrežama, prosledi ga kao mejl prijatelju (izborom Print this! u donjem desnom uglu na kraju ovog posta) ili raspričaj tamo gde znaš da ima onih koji se kreću i koji bi želeli da se to kretanje računa.

Računa se i dobra volja i veliko srce, osim kilometara!
[divider_thin] [arrow_list]

  • Note: ovaj post nije naručen, niti plaćen. baš kao ni oglasni prostor u desnom sajd-baru na ovom blogu. to radim iz sveg srca a ne zbog svoje zarade.
[/arrow_list]
Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

6 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.