Treniraj kao muško, izgledaj kao boginja

0

Verujem u onaj deo stručne javnosti koja tvrdi da nema “muških i ženskih” vežbi u teretani.

Kao što znate, ja ne dižem “Hello Kitty” i Barbi roza tegiće, već tegove od 20 i 30 kilograma, na način i s vežbama kako to radi bilo koji (drugi 😉 ) muškarac. Baš volim tu zajebanciju s tegovima.

Naravno da je teško i treba da bude teško

Postoje treninzi u kojima gotovo uopšte ne pipnem mašine i sve radim u odeljku sa slobodnim tegovima, gde je, jupi, najmanja gužva u našoj women-only teretani.

Ako pomislite da nisam normalna, onda moram da se pravdam rezultatima koje (nisam) imala kada sam krenula u teretanu i dobila ženski program s lakim težinama na mašinama sa puno ponavljanja, i rezultatima koje sam dobila kada sam počela da radim to muški, povećavajući težine tegova do 75% snage i radeći s njima manji broj ponavljanja.

Ako pomišljate da sam suviše matora za slobodne tegove i da možda moje kosti, tetive i mišići više to nisu kadri da izdrže, onda ću opet da se opravdam tako što ću napomenuti da mi je, otkad dižem slobodne tegove i velike težine:
[arrow_list]

  • gustina kostiju povećana,  a da sam bila u stanju u kojem su mi kosti bile starije od moje krštenice i da sam jedno vreme dobila od lekara da pijem glupost pod nazivom “Osteo stop”.
  • te da su zglobovi skroz prestali da me bole i da više ne ustajem iz kreveta kao iz groba, već kao iz tostera.
  • da više nemam glavobolje, vrtoglavice, ukočenja vrata i ramena, trnjenja udova, i oticanja, nemam ni PMS!
  • i, izgledam bolje i mlađe nego u vreme kada je bilo hronološki normalno da izgledam bolje i mlađe.
[/arrow_list]

Ovim miksom zdravstveno-estetskog, koji idu ruku pod ruku jer ne možete da izbegnete da budete zdraviji i da se osećate bolje dok vežbate telo, niti možete da izbegnete promenu na svom telu dok radite vežbe da biste bile zdravije, hoću da vam kažem:

[check_list]
  • ako ste ikada razmišljale o teretani, ne oklevajte da u nju uđete.

  • ako ste već ušle u teretanu, onda dohvatite tegove i trenirajte  muški.

[/check_list] Ja sam vam živi primer. Daleko od toga da sam uspela za 4 meseca da postanem klinka od 20 godina, nisam još ni blizu onoga što ću postati kao 50-godišnja stara koka, ali sam totalno promenila svoju konstrukciju za ovaj kratak period, do neprepoznatljivosti (pitati mog muža). O poboljšanju zdravlja sam već tupila, a za svoj novi spoljašnji izgled zahvaljujem se teretani.

Hvala, @MilosPetrovic, što si primetio!

Vi, prosto, možete u teretani da uradite sve to isto, da malčice zeznete genetiku i u velikoj meri posledice prethodnih loših navika, podmladite se, samo pod jednim uslovom.

A to su dva.

[check_list]
  • Volja (da biste uopšte  počele)
  • Istrajnost (da biste uopšte napravile promenu)
  • Tegovi (da biste uopšte videle promene)
[/check_list]

O ishrani, koja se mora tome dodati, drugom prilikom.

Jednom sam pronašla ovaj naslov (i celu priču) koji mi se dopao: Work out like a man, look like a goddess. 

Moguće je ovo drugo, samo pod prvim uslovom.

Ako sam mogla ja u ovim godinama, svako može!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.