Teretana Miss Fit – Liman IV

21

Mogu da budem objektivna, iako sam ovu teretanu napustila posle veoma redovnih 6 meseci  zbog jednog nesporazuma glede plaćanja unapred i zbrajanja meseci koje sam dobila gratis, u kojima je bilo prihvaćeno, a onda posle nije, vreme koje sam bila odsutna iz opravdanih razloga ozbiljne povrede.

Nema frke, i tako sam već planirala da u skorije vreme menjam teretanu, s ovim nesporazumom su mi samo pomogli da to uradim nešto ranije.

Teretana za žene

Za ženu početnicu, po mom mišljenju ovo je idealno mesto – women only. Bez obzira s kojim ciljem dolazite u teretanu, žensko okruženje je za vaš početak veoma prijatno, posebno što nakon nekog vremena te žene i upoznaš, što u svlačionici, što na spravama i što su žene veoma susretljive i jednostavne za komunikaciju (sic!).

Tvoj prvi trening

Prilikom dolaska, prvo ćete imati pregled fizičke spremnosti, tzv. funkcionalnu dijagnostiku. Ona se sastoji od merenja težine, visine i osnovnih obima tela (struk, grudi, bokovi, butine), a potom prolazite i test opterećenja dug 15 minuta, s merenjem pulsa. Saznaćete u kakvom ste stanju, kakva vam je kondicija i sa čim krećete.  Biće vam izmeren i procenat telesnih masti, kad ga čujete, zapamtite ga i guglajte da vidite šta to znači i postavite sebi još jedan cilj => smanjenje telesne masti.

Ovaj test kao članica dobijate besplatno i možete da ponovite nakon mesec dana, ali i nakon neke pauze, ili u vreme kada ste znatiželjni da li se nešto promenilo. (Ukoliko želite da uradite funkcionalnu dijagnostiku ako niste članica, ova usluga će vas koštati 500,00 dinara.)

Ovi podaci, uz program vežbi koji ćete dobiti, nalaze se u vašem kartonu, gde se polako pravi dosije vašeg napretka.

 • Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Program

U zavisnosti od toga šta vam je cilj, mršavljenje, povećanje mišićne mase, kondicija, oporavak, dobićete od dežurnog trenera tipski program (koji oni zovu individulani. to nije individualni program). Ako ste početnica, sve će vam biti nepoznato, i naziv vežbe i naziv sprave, ali je to sa spravama dosta dobro rešeno: svaka na sebi ima nalepljeno slovo, a to čarobno slovo se nalazi u vašem programu uz određenu vežbu, tako da bar  znate gde da krenete posle prethodne vežbe, ako već ne znate šta da radite tamo.

I pitanje šta i kako radim, rešeno je. Treneri su tu, pratiće vas, namestiće vas da pravilno radite zadatu vežbu, pokazaće vam mašinu, namestiće vam telo, korigovati pokrete ako je potrebno.

Dakle, niste prepuštene same sebi i to je super. Posebno što je taj prvi period zaista zbunjujuć za nekoga ko prvi put dolazi.

Programi se uglavnom sastoje od predviđena 4 dana u nedelji za trening, svaki počinje sa 10 minuta zagrevanja na traci, eliptiku ili bajku, a završava se sa 20-30 minuta kardio vežbi, u zavisnosti od dana.  Jedan od ta četiri dana je zapravo više kardio dan od ostalih, kada brzo završite vežbe snage i onda više vremena posvećujete kardio treningu.

 • Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥

Treneri

Iz mog iskustva, to je jedna jako dobra ekipa. Nenametljivi su, ali su u isto vreme susretljivi i spremni da vam pomognu u svakom trenutku, bez obzira da li ste početnik ili dolazite već duže vreme. Meni je samo nedostajalo, kada sam se ubrzo “osamostalila” i krenula sa svojim programom i vežbama, što me nikad niko tokom vežbi nije korigovao ili primetio da nešto ne radim nepravilno. Ali, ko mi je kriv kada nisam više bila “na programu”.

 • Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Oprema

Prvi i jedini razlog zbog kojeg sam planirala da promenim ovu teretanu.

Ono što ćete primetiti nakon nekog vremena, to je da se u teretanu ništa ne ulaže. Tegovi s čičkom, koje većina žena voli da koristi za vežbe nogu i zadnjice, potpuno su neupotrebljivi. Sve i jedan imaju rasturene kopče ili iznjakane čičkove, tako da to odmah batalite. Jedno vreme sam imala ideju da kupim svoje, to košta tipa 2-3 hiljade dinara, ali sam odustala jer mi je vugljenje dodatnih 4 kilograma u torbi do teretane, nezanimljiva ideja iako dobra vežba. Mislim, ako vlasnici neće da se napregnu za tu investiciju, onda stvarno.

Sve sprave su prilično stare, ali rade. Ima ih preko 20, ako se ne varam, svaka vežba ili mišićna grupa ima svoju spravu, tako da nikada nije gužva oko neke mašine.

Međutim, sitnice kao kada u teretani u jednom delu nestane svetla, prođe izvesno vreme (poslednji put je trajalo nedelju dana), da se taj osigurač ili svetiljke, otkud znam, promene ili poprave, pa vežbate u polumraku.

U teretani postoje 4 trake za trčanje, ali samo na jednoj standardno radi podizanje nagiba. Međutim, na toj traci se pravi snažan elektricitet, tako da vas dobro išuta dok menjate brzinu ili nagib, traka je za izbegavanje.

Na ostalim trakama, gde nema elektriciteta, to se povremeno popravi, pokvari se posle nedelju dana i onda prolaze meseci dok se slučajno ponovo ne desi opravka. Nisam nikada bila sigurna od čega i od koga zavisi da li će se kvar s nagibom rešavati. Treneri znaju da ne radi i to će vam reći, dakle oni valjda nisu dužni da to prijave, ja sam ponekad prijavljivala jer me ti nagibi na traci jako interesuju, ali uglavnom se ništa nije dešavalo.

Radio, reklame i vesti u teretani? I mean, really…

Međutim, ako želite da napredujete, da dižete slobodne tegove, da koristite šipku, tu ste u ovoj teretani u problemu. Ne, nema benč opreme ili power racka, ne možete da radite grudi, snalazite se kada vam treba šipka za čučnjeve, veoma nekomforno i nebezbedno za takvu vrstu vežbi.

Muzika? Zaboravite! U teretani se sluša isključivo radio, s puno reklama i vesti, koje stanice treneri pola dana menjaju kako gde naiđe reklamni blok ili malo više priče. Ono jednom su puštali neki domaći pop (?) sa CD-a, tada sam molila da to promene, jer sam se osećala kao budala da vežbam uz Gocu Tržan ili šta ja znam.

Ne, nemaju muziku. Jednostavno, nemaju. To je kao da frizerka nema peškire.

 • Ocena: ♥

Prostor

Teretana je smeštena u atomskom skloništu, bez prirodnog svetla. Ukupno ima 400 m2, a više od polovine pripada teretani, ostatak je za grupno vežbanje. Obložena je ogledalima, pa stičete prvi utisak da je još veća. Osim na mestima gde su ogledala polomljena, tamo vam je jasno šta je. Ne ulaže se, kažem vam, to ostavlja loš utisak.

Leti je prilično toplo ali ne i zagušljivo, a zimi je OK u prostoru za vežbanje, ali je ledeno u svlačionicama. Cele  zime sam dolazila komplet obučena za trening ispod obične odeće i takva se vraćala kući, još uvek se smrznem kada se setim preobuvanja i ledenog poda. I onog jednog malog kalorifera improvizovano nakačenog na zidu svlačionice koji podiže temperaturu tek za koji stepen u odnosu na napolje, pa vam ipak izbija para iz tela kada završite trening. To nisu uslovi za žene.

 • Ocena: ♥ ♥

Wellnes

Samo sauna. Nisam je nikad koristila.

Cene

Prepodnevna varijanta od 1.800 dinara za korišćenje teretane do pola tri vam se ne isplati, jer gubite mogućnost da radite nedeljom, kada je teretana otvorena od 16:00 časova. Za samo 200 dinara više, imate na raspolaganju dolaske ceo dan i cele sedmice, do 22:00 sata.

Pojedinačni trening košta 300 dinara, a korišćenje saune 400.

U početku sam mislila da je mesečna članarina pristojna, dok nisam videla daleko novije i opremljenije prostore po istoj ceni, gde se u svlačionicama osećaš kao čovek, a u sali imaš svu potrebnu opremu i ne slušaš reklame i vesti dok se znojiš i daješ sve od sebe. Mislim, kome je do čučnjeva sa šipkom, ili do trbušnjaka, dok sluša o smeni gradske vlasti sa zvučnika, ili o isključenjima struje u gradu?

 • Ocena: ♥ ♥ ♥

Početkom leta, u junu, teretana Miss Fit je ponudila “Letnju akciju” 2 + 1. Platiš dva meseca unapred i jedan mesec dobiješ gratis.

To će reći, kada sam u junu uplatila odjednom dva meseca, obezbedila sam sebi dolazak u junu, julu i avgustu. Ako ja dobro računam.

Međutim, 1. jula mi pukne mišić i ja prestajem da dolazim. Zovem telefonom posle dve nedelje, kada vidim da je đavo odneo šalu i kažem kakva je situacija, pitam da li mogu da svoj aranžman produžim za period opravdanog odsustva.

Može. Samo se javite kada budete mogli opet da radite.

Pojavljujem se tek 10. avgusta. Da sam bila redovna, to bi bio početak mog gratis meseca i prvo naredno plaćanje bi bilo u septembru. Ovako, zatražim produženje od jednog meseca. Oni mi kažu, nema problema, i ja počnem da računam da sam mirna do oktobra, kada me čeka prvo naredno plaćanje.

Kad, osvane dan, u septembru i oni mi kažu da mi je kartica ISTEKLA i da je gazdarica rekla da NEMA VIŠE GRATIS MESECI.

Džaba što sam pomenula da je ta ista gazdarica ranije rekla da je u redu da mi se kartica produži. Oni me uveravaju da sam ja LETNJU AKCIJU, koja počela u junu, platila već u maju! To sada potvrđuje i gazdarica sa druge strane veze.

Vidovita sam bila, šta li, tako da sam to uradila mesec dana ranije nego što su se oni setili.

I, ništa. Zahvalim se, platim pojedinačni trening (300,00 dinara) i pošaljem pozdrave gazdarici. Da sam bila bolje volje, poslala bih joj abakus računaljku.

***

Vaša iskustva?Kakva je vaša teretana? Šta gledate u teretani kada se upisujete i šta vam je najvažnije? Podelite svoja iskustva.

 

Print Friendly, PDF & Email

Verdikt

5.7 Osrednje

Teretana koja je, sigurno, imala i bolje dane. Bez ulaganja, danas je nekako namenjena samo za žene koje će doći, malo raditi, i brzo otići, pa će već doći druge. Spremite se da tokom treninga slušate radio umesto muzike, sa puno vesti i reklama. Ako volite trening sa šipkom, zaobiđite ovu teretanu.

 • Prvi trening i briga 10
 • Program vežbanja 8
 • Treneri 10
 • Oprema 2
 • Prostor 2
 • Wellness 2
 • Cene 6
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

21 Comments

 1. hehe, pa i ovoj je DONEKLE preporuka, a tek ODNEKLE nije 😉

  sve zavisi ko šta traži od teretane. ja tražim i da mi bude blizu, osim da ima ostale stvari koje su ovoj falile.

 2. Išla sam u Miss Fit, ali na Naselju, i “prijateljstvo” je trajalo tek nekoliko treninga…

  – na svemu raspoloživom za sedenje su sedele gospođe koje kao nešto vežbaju a zapravo pričaju o najnovijim trendovima nadogradnje noktiju i sl. i ne, nemaju nameru da ustupe spravu, jer bože moj, zar ja ne vidim da vežbaju

  – zbog kolena sam morala da napravim pauzu, i rečeno mi je slično kao i tebi, da nema problema, mogu nastaviti kad sve bude ok, neće mi propasti ceo plaćen mesec – malo sutra :/

  – barem 3-4 puta pri svakom dolasku bi me neka polaznica pitala zašto sam uopšte došla u teretanu i zašto ne idem na aerobik/pilates/bla-bla umesto što vežbam na spravama, jer one, eto, smatraju da meni to ne treba i da samo zauzimam sprave :/ Mojih 53kg očigledno nemaju šta tamo da traže 😉

  – prostor je prilično mali. Ako se dođe posle podne ili uveče, na samo par metara od sprava se održavaju grupni treninzi i ako nemate slušalice u ušima, to prilično smeta.

  – mračno, mračno, mračno! Veliki minus za nedostatak prirodnog svetla.

  S trenerima sam bila jako zadovoljna. Deluju izuzetno upućeno u posao, ljubazni, predusretljivi, voljni da pomognu u svakom trenutku. Ta teretana mi je na 2 minuta od stana, što je po meni veliki bonus, a i spram ostalih na Naselju je prilično dobra (koja tuga!) ali zbog gore navedenih stvari ne znam gde ću opet na vežbanje…

  Pa, ako neko ima neki predlog – nek preporuči! 🙂

  • @sanja :-))))) link od juče, kad sam htela to negde da linkujem, pa im pao server :-)) dobro da si primetila, tnx!

   to, s grupnim treninzima na dva metra od sprava je bilo i u ovoj, pre nekoliko godina. tada sam jedan mesec išla na neku fit jogu, pa smo se gurale na malom prostoru, a ribe sa sprava su nas gledale. kada sam ove godine stigla, proširili su se i taj prostor za grupno vežbanje je izmešten.

   nego, i tu je mračno? da li je i taj prostor u atomskom skloništu?

   a preporuka, ne znam. ja još imam u iskustvu (ali ne dovoljnom) ovu u koju sada idem, i hoću da proverim jednu novu, svidelo mi se što daju prvi trening gratis. pa ću to da iskoristim ove zime za CSI 🙂

 3. Jeste, i ova Miss Fit na Naselju je u skloništu. Kao uostalom i većina teretana u ovom delu grada 🙁

  Sve se nadam da će se otvoriti neka nova u blizini, da mogu peške do nje 😉

 4. Nemati muziku je definitivno kao kad frizerka nema peskire (LOL!).

  Ja sam promenila 2 teretane u Rimu (od kojih je prva promenila vlasnika, pa mozemo da racunamo kao da su 3).

  1. teretana sa starim vlasnikom:
  – Oprema: na srednje-zalosnom novou (stare, izlizane masine, pod kojem fale plocice, tegovi za gleznjeve bez cicak trake itd., ceo prostor u polu-bunkeru, osim prozora kroz koji te spijuniraju komsije)

  – Osoblje: blago receno, totalno nezainteresovano. Dodele ti instruktora koji ti popuni rukom tipski program na osnovu onoga sto mu ti kazes da ti je cilj (ne uzimajuci u obzir vrstu posla kojim se bavis, pol, godine i vrstu ishrane. Ja sam, recimo, vegetarijanac), i teraj, bato, tako u nedogled. Svake nedelje isto. Mozda jednom mesecno promeni intenzitet neke vezbe, doda, oduzme, sve odokatvno. Jedan me je, cak, forsirao da radim neku vezbu koja mi nije prijala, pa sam lagala da sam je uradila dok je on pratio nekog drugog.

  – Atmosfera: losa muzika, puno sumnjivih tipova koji te startuju bez pardona, cak i dok uzdises pod nekim tegovima. Pozitivna strana sto je cena bila relativno pristupacna. Higijena cele teretane na vrlo niskom nivou: tusevi iz predratnog doba, tragovi znoja na masinama koje niko ne cisti (nego moras sam, a to niko ne radi). Klime ima, pa nema, preko leta se otvaraju prozori, pa mogu da te vide iz susednih zgrada kako se znojis i osete kako smrdis.

  2. teretana
  – Oprema: na srednje-visokom nivou. Ceo prostor je podeljen na nekoliko sala i na vise nivoa, u vecini su prozori sa prirodnim izvorom svetla, sto daje prijatan i osecaj i stimulativno deluje na onog ko vezba. U kardio sali cak 3 TV-a preko celog zida sa 3 razlicita programa (vesti, spanska serija i emisja o kuvanju, sve na mute), koji daju osecaj da si negde drugo i pritom gubis zelju za vezbanjem.

  – Osoblje: poluzainteresovano za one koji ne uplate opciju “personal trainer” (sto znaci da se jedan od trenera iskljucivo tebi posvecuje kad dodjes da treniras). Princip isti kao u teretani 1: bez odredjivanja cilja, bez merenja visine-tezine, s tim sto se program vezbanja stampa sa izgledom masina i objasnjenjem kako izvrsiti vezbu (sto, opet, ne garantuje pravilno izvsenje vezbe). Niko te sustinski ne prati, osim ako ti ne cimas nekog konstantno za ruku.

  – Atmosfera: muzika prilagodjena svakom ambijentu (jedna u kardio- delu, druga u sali sa masinama, treca u salama za aerobik/step/fit box… Clanovi teretane iz nekog snobovskog sloja drustva, nema sklapanja prijateljstava ni po sportskim ni po licnim interesovanjima, sto, generalno nije lose, ako si dugogodisnji korisnik teretane; ako si pocetnik, svi te mrko i s gnusanjem gledaju)
  Higijena dobra u svim prostorijama. Cena previsoka, cak i na godisnjem nivou. Prilikom upisa u teretanu, dobijes svog “agenta” koji te prati samo u finansijskom smislu (da li si platio sve sta treba da platis, ako nisi, u stanju je da te masira zvanjem na mobilni i do nekoliko puta nedeljno). U slucaju da se ispises iz teretane, agent ce te zvati, slati poruke sa akcijama, pozivima za zurke, nove aktivnosti i bozicne cestitke u naredne 3 godine. Lakse je promeniti broj, nego otarasiti ih se.

  1. teretana sa novim vlasnikom

  – Oprema na srednjem nivou (zamenjene stare masine novijim, ali koriscenim, pod i dalje u katastrofalnom stanju, kao i klima uredjaj. I dalje se luftira otvaranjem prozora, i izlaganjem izgleda komsijama). Sa plafona svuda vise dzakovi za boks, cime je otezano kretanje kroz teretanu.

  – Osoblje: kontrolu nad svim korisnicima teretane (osim onih koji su u sali za aerobik/step/jogu…) drzi jedna osoba, koja je istovremeno i vlasnik i trener. Povremeno mu pomazu priuceni “instruktori” ili dugogodisnji clanovi teretane koji se tu slucajno zateknu. Nema nikakvog merenja, odredjivanja ciljeva, pisanja programa, vec sve on drzi u glavi i govori kad kome sta treba. To stvara neopisivu konfuziju, cekanje na masine a cesto i prepustenost samom sebi.

  – Atmosfera: muzika pamp uvek na najjace, potpuno iritantno. Cela teretana je okrenuta boksu, na sred iste se nalazi veliki ring u kojem se cesto ozbiljno mlate, sto i nije neki filing za one koji voze bajk ili rade step i prinudjeni su da sve to gledaju izbliza. Oni koji trce na traci imaju pogled na salu aerobik, tacnije na zadnjice onih koji vezbaju. Stimulativno za muskarce, malo manje za zene. Higijena na srednjem nivou, tusevi cesto bez tople vode. Cistac sumnjivog lica povremeno promice teretanom i sumnjivom krpom sa jos sumnjivijim deterdzentom nesto kao brise. Clanovi teretane generalno OK, kao i odnos sa sveprisutnim vlasnikom. Cesto se organizuju zajednicki izlasci, odlazak u prirodu na vezbanje, takmicenja u boksu itd.

  Rezultat skoro 10-godisnjeg treniranja u teretani: ne zelim vise da treniram u teretani.

 5. @izzeta, pažljivo sam pročitala sva tvoja iskustva. bokte, pa taj vaš rim je gori od naše male prćije 🙂 nije ni čudo da ne želiš da ideš više u teretane.

  iz ovog tvog opisa, ja se u teretanu 1 nikada ne bih vratila, a teretana 2 bi mi možda odgovarala jer meni asistencija više ne treba. osim što mi ponekad fali spoter 🙂

  onda, napolje i hodanje ili trčanje 😉

 6. Sve mogu da razumem i tolerišem. I zarđale tegove, tapacirung koji se raspada, nedostatak ventilacije/klimatizacije, ali nedostatak benč opreme i power rack-a ili kaveza?! Ne.
  Tu je u principu i problem sa ženskim teretanama, barem u Srbiji. To što je neko žensko, ne znači da će samo da đipa po treadmill-u ili nekom drugom trenažeru. Koren svega je u potpuno pogrešno uverženom mišljenju o tome šta i kako žensko treba da vežba…
  Zato se uvek više zalažem za unisex teretane. 🙂

 7. @Conniving Ivy mene je čak i trener u čudu gledao kad sam na pitanje šta želim da postignem i kakve treninge želim, odgovorila: ja bih malo da se ugojim i zategnem. Minut tišine nastao u celoj teretani nakon njegovog (pre)glasnog ponavljanja moje rečenice.
  Šta ću… nisam znala da je reč UGOJITI strogo zabranjena u women only teratanama :))

 8. @Ivy, ja, osim toga ne mogu da tolerišem da slušam vesti i vodostaj dunava dok vežbam! :-)))

  uzgred, zahvaljujući entuzijazmu trenera, koje sam ovde ocenila sa pet srca, preneta je jedna stojeća roman chair bliže mestu gde su slobodni tegovi, kako bismo na rukohvate mogle, nas tri-četiri koje smo to radile, da stavljamo šipku s tegovima, da bismo je odatle lakše preuzele na leđa i radile čučnjeve! Pre toga smo NABACIVALE šipku na ramena!!!

  @sanja, LOL, pa reč UGOJITI jeste zabranjena u teretanama :-)))) pala sam sa stolice sad.

  pa taj trener sigurno ni ne zna odakle da krene sa zahtevom “da se malo ugojim”. on to nikad nije čuo u svojoj praksi :-)))

  dođi bre da te malo ugojim i zategnem. šteta što ti je moja nova teretana daleko i što ja u nju idem sada u sedam ujutru. obrati pažnju, u sedam ujutru 😛

  maštam o teretani koja radi od 6.

 9. @Sanja
  Sister, reč “ugojiti” je strogo zabranjena u tom univerzumu. Koristi se izraz “nabaciti masu”. 😉 Ljudi gube glave zbog takvih lapsusa. 😀

  @Moo
  Uvek cenim kvalitetnu improvizaciju, ali negde mora da se postavi granica! 🙂

 10. Draga moja Moo izraz “u 6 ujutro” u mom rečniku već godinama ne postoji :))
  Čekam da mi dođe Conniving Ivy za par nedelja, pa ću da se “ogrebem” za savete 🙂

  I samo da znate, trener mi je pažljivo objasnio razliku između UGOJITI i NABACITI MASU – tihim glasom 😉

 11. Teretane 1 ionako vise nema. U teretanu 2 se ne bih vratila ni da mi plate. I vec sam pretplatila na teretanu 3: kuca-park.

 12. Uzgred, prolazila sam cesto pored neke 3. teretane koja je salu za aerobik imala kao “istureno odljenje”. Zene su se presvlacile u svlacionici teretane, zatim izlazile polugole napolje (i zimi!) da bi presle u salu 10m dalje i potom opet isto, s tim sto bi bile i polugole i znojave. Ne cudi me sto je ta teretana propala.

 13. Osim što je nova, čista, svijetla i radi od 6h (isključivo zbog toga što su računali na klijente iz susjedne ambasade) moja teretana je grozna. Uniseks je i to mi takođe smeta. Kad se žalim na ”moju teretanu” moji najbliži misle da je riječ o još jednom od mojih izgovora.
  Imamo muziku, ali kakvu. A ja sam toliko nespretna da stvarno ne mogu sebe zamisliti sa slušalicama u ušima i uredjejem koji reprodukuje zvuk pride. Ne znam o kakvoj muzici je riječ jer nikad ništa slično nisam imala priliku slušati. Valjda nešto za mlade. Uz tekst, iritrajućeg ritma, preglasno…
  Na stranu sve nabrojano, nikakav program pripreme o kom ti pišeš nismo prošli.
  Kad sam prvi put došla zamlolila sam osobu koja je po izgledu podsjećala na instruktoricu da mi pomogne. Kasnije sam shvatila da to ”nije njihov posao”. Posao im je valjda da nadgledaju i kad ima slobodnih sprava zatežu vlastitu zadnjicu. Ko zna koliko i čega sam pogrešno uradila.

 14. @kristina, teretana od 6! ideal! “družila” sam se s nekim amerikankama, njihove teretane rade celu noć. završi sve, stavi klince da spavaju i ide u teretanu, kad god je to.

  muzika. ako je neki pump, da te pokreće, onda je to super. bar meni. meni je muzika sastavni deo treninga. nekad mi čak pomogne da uradim više nego što mi se čini da mogu u tom trenutku. posebno kad trčim. ali, reklame na radiju mi ne pomožu uopšte 🙂

  program je pravi problem. sada tek vidim da je ova teretana za odeljak programa zaslužila peticu. nisam ni pomislila da postoje teretane u koje te puste da uđeš i da bauljaš među spravama. to je i loš biznis model – kako očekuju od nekoga ko je pao s marsa, da mi postane stalni klijent, ako se uplaši od svog neznanja, ili povredi, ili luta kao guska po magli između trenažera, šipki i bučica.

  ideš još uvek u tu teretanu? ako ti treba neki program ili savet, javi 🙂

 15. Pingback: Work in progress: Kako i zašto sam se ugojila četiri kilograma | MOOSHEMA

 16. Pozdrav,

  meni treba pomoc, teretana kojaima neki odlican grupni program, da je od 9h uvece ili kasnije? Centar NS?

 17. ja sam od skoro krenula u miss fit na naselju i stvarno sam prezadovoljna. letos sam par puta bila u teretani kod sipke, tamo me niko nije ni pogledao. sama sam lutala po sali i pokusavala da shvatim kako koja sprava funkcionise. u miss fity je osoblje odlicno, do sada jos nisam imala situaciju da treniram dok se odrzava neki grupni program (a bila sam i posle podne i uvece) tako da predpostavljam da su to sredili, a takodje su u svlacionice ubacili grejalice, plus na 5min mi je od zgrade. sve preporuke :))

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.