Proteinski sladoled od banane i čokolade

6

Oko nečega što se priprema 3 minuta i čeka 3 sata, stvarno nema puno priče.

Zato prelazim na stvar odmah. Dok čekam ta tri sata, pa da ih čekam u društvu.

Warning: low cal, low fat, high protein, high carb

[styled_box title=”Nutritivne vrednosti jedne porcije” color=”orange”]

Kalorija: 145 kcal; Proteina: 19 g; Ugljenih hidrata: 19 g (od toga šećera iz banane: 11 g); Masti: < 1 g[/styled_box]

Potrebno je (za 4 porcije):

  • 2 banane
  • 125 g jogurta (ja sam koristila Fit jogurt 0.5% mm)
  • 2.5 doze whey proteina, oko 75 g (ovde korišćen jedan kanadski, veoma gadan inače, pa mi služi samo za kuvanje, Allmax Isoflex od čokolade)
  • kakao po želji (ovde jedna supena kašika)

Priprema, long live a blender:

Stavite u blender sve sastojke i dobro izblendirajte. Ostavite u frižideru najmanje tri sata. Ako možete, promešajte koji put za to vreme.

Ovo je i-de-al-no za dane teškog treninga snage, kada vam je potrebno više proteina, dovoljno ugljenih hidrata i kad vam masti uopšte nisu prioritet. Odlično za ono, što se kaže, slatki zub.

Izgleda ovako, kao jedan letos, a ovaj što se hladi ne mora da izgleda ništa drugačije, tamnija varijanta, čokoladne provenijencije, mouss(ave) suštine, jednom (srpskom i fensi) rečju, deliš. Po njemu se mogu pobacati izlomljeni bademi, na primer, ili izrendati crna čokolada. Glasam za ono prvo.

I, uopšte i kakogod. Važno je da vas ne peče savest što jedete sladoled 😉

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

6 Comments

  1. Ovo zvuči kao dobar kompromis za nas koji ne možemo tek tako da budemo gladni. Čim saznam šta je taj whey, koji spominje i Džejn/Siobhan, ću probam. Patim od manjka mišićne mase.

    • @Iva, whey protein je protein iz surutke, koji mi paćenici koji idemo u teretanu, ali i neki drugi, uzimamo kao dodatak ishrani zbog brze prehrane mišića nakon treninga i dosezanja optimalne količine proteina u toku dana. Kupujemo ga u specijalizovanim prodavnicima za bodibildere i brukamo se svaki put kada uđemo 😉 (#justjoking). Uglavnom se nalazi u odvratnim crnim pakovanjima, kao plastični kanister, i ne deluje nimalo privlačno. Ipak, to je bezopasna i veoma korisna stvarčica za mišiće. Nije neophodna, ali dobro dođe, posebno ako kuburiš s prirodnim proteinima u toku dana. Uglavnom je veoma dobrog ukusa, prah koji se meša i lako rastvara s vodom, mlekom ili jogurtom i može da bude poslastica i za žutu minutu, osim što ja često koristim i za pravljenje ovakvih slatkiša.

  2. Ja nešto razmišljam da napravim jednu turu sa wheyom od vanilije i jednu sa čokoladnim. Nedostaje mi onaj pogled na kugle sladoleda raznih boja 🙂
    sjajno ti je ovo, spasilo me je u ovoj mojoj muci i borbi sa glutenom i bijelim šećerom… Respect 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.