Idealna dijeta – četvorodnevni plan s treningom

4

Verovatno ste primetili da je većina dvogodišnjaka fit. Nakon šoljice crne kafe i šargarepe, sinulo mi je da je to možda zbog njihove prehrane. Nije skupa, nudi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Stoga sam zapisao tačno šta jedu dvogodišnjaci i došao do fantastične nove dijete zahvaljujući kojoj ćete garantovano biti u top formi!
Srećno!

za jelo

PRVI DAN

DORUČAK

Kajgana od jednog jajeta. Kriška tosta s marmeladom. Uz pomoć prstiju pojedite dva zalogaja kajgane, ostatak bacite na pod. Pojedite jedan zalogaj tosta, zatim razmažite marmeladu po licu i odeći.

RUČAK

Četiri bojice (bilo koje boje), šaka čipsa i čaša mleka. Potegnite tri gutljaja, a ostatak prolijte.

UŽINA

Štapić, dva novčića od 2 dinara i jedan od 1, četiri gutljaja ustajalog piva.

VEČERA

Ispržite tost i bacite ga na kuhinjski pod.

DRUGI DAN

DORUČAK

Pokupite jučerasnji tost s kuhinjskog poda i pojedite ga. Popijte pola boce arome vanile ili paketić biljne boje.

RUČAK

Pola “pulsirajuće ružičastog” ruža za usne i cigareta (mora se pojesti, ne popušiti). Jedna kocka leda po želji.

POSLEPODNEVNI ZALOGAJ

Ližite lizalicu dok ne postane lepljiva. Izađite iz kuće i bacite je u prašinu. Podignite je i cuclajte dok ponovno ne bude čista. Zatim je unesite u kuću i bacite na tepih.

VEČERA

Kamenčić ili sirovi pasulj, koji ste čuvali u levoj nozdrvi. Prelijte pire od krompira ledenim čajem. Jedite viljuškom.

TREĆI DAN

DORUČAK

Dve palačinke s mnogo preliva. Jedite prstima, koje obrišete o kosu. Časa mleka. Popijte pola, zatim času napunite palacinkama. Nakon doručka, pokupite jučerasnju lizaljku s tepiha, poližite dlačice i spremite je pod jastuk svog najskupljeg naslonjača.

RUČAK

Tri šibice, puter od kikirikija i hleb s marmeladom. Između zalogaja pljujte na pod. Razlijte čašu mleka po stolu i posrčite ga.

VEČERA

Čaša sladoleda, šaka čipsa, nešto vina i kafe.

POSLEDNJI DAN

DORUČAK

Četvrt tube paste za zube (bilo koji ukus), komadić sapuna, maslina. Prelijte čašu pahuljica čašom mleka i dodajte pola šoljice šećera. Kad su pahuljice mekšale, popijte mleko, a pahuljicama nahranite psa.

RUČAK

Pojedite mrvice s kuhinjskog poda i tepiha u trpezariji. Pronađite onu lizalicu i dovršite je.

VEČERA

Čaša špageta i čokoladno mleko. Ostavite mesnu okruglicu na tanjiru. Za desert – maskara.
[divider]

Vežbe – moj doprinos

Ovome možda treba dodati malo razgibavanja u stilu dvogodišnjaka:

Lagano zagrevanje (warm up):

Otrgnite se i otrčite pravo prema staklenom ormanu i tu se naglo zaustavite. Ako vas neko gleda, uradite to nekoliko puta, sve dok osoba koja vas gleda ne izgubi živce. Važno je da smejete, to troši dodatne kalorije.

Potom, pokušajte da se uvučete u veš-mašinu, ili rernu. Neće vam uspeti, ali je važna namera. Uđite glavom i probajte da ugurate i noge. Treba da zagrejete sve mišiće.

Vežbe snage:

Uzmite neku igračku, po mogućnosti što težu. Tresnite je o pod iz sve snage. Onda siđite u niski čučanj, do poda, podignite je i ponovite. Ako imate komšije ispod, gledajte da uradite maksimalni broj serija s maksimalnim brojem ponavljanja. Ako se ova igračka ne raspadne, uzmite drugu, još težu. Smejte se i uživajte, zbog ekstra kalorija.

Bez pauze, počnite da se penjete na orman s knjigama. Stanite na svaku policu, popnite se dokle možete, pa siđite. Ponovite ovu vežbu sve dok se orman ne sruši.

Da biste što više kalorija potrošili, gledajte da ovu vežbu radite odmah posle ručka, između 15:00 i 17:00 časova.

Kardio trening:

Skočite na dvosed, odatle na trosed, odatle na pod. Ponavljajte ovu vežbu do iznemoglosti.

Potom se bacite na pod, ustanite, smejte se, pa ponovo. Ponovite ovu vežbu sve dok se ne povredite.

Lezite na leđa i vozite bicikl. Noge dižite visoko gore i spuštajte ih naglo dole, možete i stopalima da udarate o pod. Ovo je dobra vežba za stomačne mišiće.

Za dodatnu potrošnju kalorija, sve ovo radite blizu nekog stola, ili bilo kog predmeta koji ima oštre ivice i ćoškove. Ako u blizini ima neka kristalna vaza, potrošićete ekstra kalorije i vi i oni koji vas gledaju.

HIIT (High Intensity Interval Training)

Izađite napolje i trčite iz sve snage ulicom, kao da hoćete brzo da pređete prometnu raskrsnicu. Onda usporite na trenutak, taman da vas partner koji trči za vama stigne, pa se naglo okrenite i trčite u suprotnom pravcu, pazeći da vas partner ne stigne. Kada se dovoljno udaljite, usporite, da dozvolite partneru da vas stigne, izduvajte se za to vreme, pa onda naglo i brzo trčite ponovo prema raskrsnici. Ponovite ovo maksimalan broj puta.

Fartlek

Dok ste na ulici, odmah nakon prethodne vežbe, iznenada promenite pravac trčeći, i uletite u najbližu radnju. Trčite između polica, a onda usporite da se izduvate. Potom izletite napolje, krenite desno, ali potom naglo skrenite levo, prema drugoj prometnoj ulici. Na samom ivičnjaku kolovoza, naglo okrenite i trčite nazad, u sprintu. Ponovite ovo nekoliko puta, s obaveznim periodom hoda.

Ako naiđete na baricu, obavezno uskočite u nju, skačite što više možete nekoliko puta, onda istrčite iz nje, vratite se i pretrčite preko nje, i tako dok ne budet skroz mokri i prljavi.

Aktivni oporavak i cool down:

Vratite se u stan, pretrčite preko svih tepiha pre nego što se izujete. Sada možete da trčite slabijim intenzitetom, važnije od brzine je da obiđete sve tepihe i sve prostorije u kući.

Istezanje

Lezite na pod, dobro isteglite i noge i ruke i pokušajte da dohvatite ono parče napolitanke koje vam je pre dijete palo ispod troseda. Dohvatite napolitanku i pojedite je. Zaslužili ste.
[divider]

Napomena: Dijetu nam je na fan stranicu Moosheme, poslala Suzana Spasić. Autor je nepoznat. Dodatak s vežbama je moj doprinos ovoj sjajnoj dijeti. Jer, kao što smo rekli, nije dovoljna samo promena u ishrani, morate se i aktivirati.

[divider]

A možda bi stvarno trebalo da lajkujete Mooshemu.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

4 Comments

  1. Bašsam se od srca nasmijala. Nisu loše preporuke, dapače skroz vjerodostojne. Imam dvojicu takvih,pridružiti ću im se! 😉

  2. Jaaaako dobro! :)) Imam dvogodišnjakinju i četvorogodišnjaka i sve gore napisano mi je poznato.Malu nekad ni ne hranimo,nađe ona sebi već nešto… 😉 A pošto mama voli da se ludira sa decom,često pustimo neku dečiju muziku do daske (znate ono kad idete ulicom i mumlate neku muziku,e tako i ja po ceo dan: peppa pig tralallalalla lalalala la la) i plešemo,”vežbamo”… 🙂 A posle se pitam zašto ranije zaspim negoli njih dvoje… 🙂

  3. novosađanka on

    I jelovnik i plan vežbanja su sjajni, još se smejem…
    Dodala bih samo u jelovnik neizbežnu zemlju iz saksije, svima su nam poznata lekovita svojstva blata…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.