Hotel Premier Aqua, svetski luksuz, a u Vrdniku

18

Za ovaj hotel smo čuli preko prijatelja koji je snimao njihovu reklamu, a koju nikad nismo čuli. Onda muž juče reče, ajde ženo, pakuj se i idemo na spa vikend (i to pre vikenda) i zvaće se fruškogorski vikend (to je paket. zvuči kao seoski turizam i miriše na pečurke, a zapravo je luksuz i miriše na losos). Nisam pitala ništa, samo sam pitala da li ima WiFi, spakovala kompjuter i kupaći. Sve ostalo smo dobili tamo.

Muž me je, dakle, odveo na spa i wellness, kindapovao s posla takoreći, kaže da sam zaslužila jer sam cele praznike kuvala i pekla, sudove prala a uz to i posao radila, i zamalo da se bacim na peglanje veša, kad, umesto pegle, mi smo za pola sata bili u Vrdniku, u bade-mantilima i frotirskim papučama.

I pili fino ohlađen šampanjac i grickali sveže voće. To dobijete, za dobrodošlicu, kao u otmenom evropskom hotelu. Baš šik.

welcome

Počelo je carski. Odmah sam se odmorila. Od pogleda na taj prostor. Od ljubaznosti i predusretljivosti osoblja, koje još uvek nije rutinirano, već s vama komunicira pažljivo, kao da ponavlja tek naučenu lekciju, i zbog toga ih odmah, s vrata, sve volite.

Eto, tačno sam mogla da odmaram sedeći u toj predivnoj sobi, kakve sam viđala samo u vrhunskim evropskim hotelima i poznatim svetskim lancima, tako ušuškana u mirišljavi i meki bade-mantil i frotirske papučice koje su mi bile malene (žena mora da nosi broj 38 obuće, pa to ti je, ništa mi, s 41), i da sam samo tako nastavila do ujutru da pijuckam fino ohlađeni šampanjac i grickam grožđe i dinju, tačno bih se od toga odmorila.

A pošto sam se stvarno odmorila od bazena s mineralnom vodom, finske i bio saune, turskog kupatila i Vichy tuševa, kapsule zdravlja i jutarnjeg treninga u mini fitness sali, opisaću vam najlepše mini turističko wellness iskustvo iz Srbije koje sam ikada doživela. A mene je teško oduševiti, ja sam prokletinja, svuda nađem neku zamerkicu, posebno kada sam umorna, a došla sam umorna. A onda sam izašla kao nova.

Zato vam s oduševljenjem sada kažem, ako tražite svetski wellness i spa odmor, onda uopšte više ne morate da idete do Beča, Čateža ili Pešte, imate ga odmah tu, na pola sata od Novog Sada i nešto malo više od Beograda. Vredi. Vredi svaki dinar i svaki sekund.

Ništa ni blizu kao Kovačica Relax od prošlog proleća.

Smeštaj

Ah, kreveti. Savršeni dušeci i savršeni jastuci, planirala sam, pa zaboravila da virnem pod jastučnicu da vidim da li ima negde neka etiketa pa da znam šta da ubuduće tražim celog života, e tako dobri jastuci. Spavaćete, znači, ali kao bebe.

soba-premier-aqua

Dizajn sobe, u skladu sa dijaznom celog hotela, zagasito ljubičasta s nežnim nijansama tople kafe, u kojoj dominira krevet, mi smo imali bračni, ali sa strane i sasvim prostran deo za dnevni odmor i sedenje. (Čini mi se da od tog odeljka za dnevni odmor može da se napravi ležaj za treću osobu, ali ako vam pada na pamet dete, volite dete i spakujete ga kod babe i dede, a onda volite sebe i na ovakav odmor bolje krenite samo vas dvoje.) Ogroman TV ekran, prijatno osvetljenje, centralni prekidači, kažem vam, uz taj šampanjac skoro da ne moraš da izlaziš iz sobe da bi proveo wellness vikend. Poslednji dobar hotel, sa tako prostranom sobom imali smo u Moevenpicku u Tunisu, eto, ova soba se ne bi postidela poređenja.

Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Spa & Wellness

Znaš, kad imaš na raspolaganju samo jednu noć, a to znači check in u 14:00 i check out u 12:00, onda u ovom hotelu moraš dobro da se organizuješ da proživiš sve što ti nudi, da ne budeš u frci da ne propustiš nešto, i da sve maksimalno iskoristiš.

U našem fruškogorskom paketiću mi smo dobili, uz besplatno korišćenje svih raspoloživih wellness pogodnosti, što valjda ima svaki gost, i besplatan pregled lekara fizijatra i besplatnu dodatnu relaksaciju kao jednu od tri ponude: masaža, aroma terapija ili kapsula zdravlja.

relax-zona

Na spratu ispod lobija nalazi se ceo taj wellness kompleks. Ja neke stvari moram ozbiljno da ubeđujem muža, kao što je odlazak kod lekara ili kupovina novog odela, a ovde nam je lekar bio na izvolte, pa sam muža prvo oterala na pregled. Da se on meni žali na kolena, a da nikada ne proveri šta, osim godina, ima u njima. Obavili smo to, tamo ćete zateći prijatnog doktora Hadija Mansourija, možete obaviti lagani fizijatarski pregled, izmeriti pritisak, težinu, procenat masti i mišića u telu i tako te sitnice. Ja sam tamo saznala i da se danas hijaluron može ubrizgavati u koleno i ostale zglobove i da se tako podmlađuje hrskavica, vezivna tkiva i tako to, i da takvo podmlađivanje košta 6.000 dinara, ako kupuješ injekciju u apoteci. Ali da ti je mora dati neki baš stručnjak. Da znate.

Bazen je čudo na 36 C, mineralna, lekovita voda, dva masažera pod velikim pritiskom i dva džakuzija, ležaljke i prijatna spoljašnja temperatura. Ko je hrabar, može da se kupa i u spoljašnjem bazenu, radi i otvoren je, temperatura vode je ista kao unutra, 36.

hotel-premier-aqua-bazen2

Pored bazena imate relax room, sobu tepidarijum sa toplim stolicama za opuštanje. U odeljku za banjanje, mislim da jedino nije radila sauna sa infra crvenim svetlima, ali zato slana soba, eko sauna sa nižom temperaturom i većom vlagom i finska sauna za hrabre, a za hrabre je i parno kupatilo, rekla bih, ja u tome jedva dišem, ali je detoks celovit. Sve ove saune i kupatila su prostrani prostori, može da stane desetak ljudi, mada smo mi bili u periodu kada nije gužva, tako da smo skoro sve imali samo za sebe.

slana-soba

Znači, siđete u spa, računajte da nećete izaći tri sata odatle i da ćete stvarno uraditi za sebe nešto važno.

Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fitness

Mi smo  ujutru, zarana, otišli odmah u fitness salu, jedna traka, dva bajka, Power Plate i neka vrsta mini-gladijatora, pa, da je bila još neka strunjača, može da se uradi jedan lep trening. Ništa spektakularno, ali veoma dobro za hotelske uslove. Možda malo suviše toplo i možda neka muzika. Ili sam to samo ja. Svejedno, moj Garmin javlja da sam tamo ostavila 320 kcal, to je tek malo ispod mog dnevnog proseka.

Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥

Hrana

U fruškogorcu paketu je bila i “pansionska večera”. Kad čujem pansion, meni padnu na pamet letovanja preko PTT-a kad sam bila mala, na pansionu si, pa ideš da jedeš masan pomfrit i hladne pljesavice, sa umornom kupus salatom. Ova pansionska večera, sa izborom između srnetine, lososa i pastrmke, sa svežom salatom koju će vam na  zahtev začiniti maslinovim uljem, kolačima kao u sred Beča (trebalo je da tražim recept za tu voćnu tortu!), e, pa ja to zovem carska večera. A ne pansionska, ni slučajno, moraš stvarno da budeš na kraj srca da bi našao neku primedbu.

restoran

Ali ja jesam, ovde, jednu malu, koje sam možda mogla da se spasem da sam na vreme pitala kako pripremaju tog lososa. Naime, meni na pamet nije palo da mi bi neko tako finu ribu vređao prženjem u vrelom i dubokom ulju i da bi je ponižavao brašnom, što se mom lososu upravo desilo. Ok. Trebalo je da pitam, a onda je trebalo da kažem kako da mi ga spreme. Znaću za sledeći put. Ako idete tamo i jedete, a pazite šta jedete, negde je navedeno da će vam hranu pripremiti na način koji zatražite. Pa, zatražite. Moj muž kaže da je špikovana srnetina bila savršena.

Zato je doručak za nekoga sve, za svakoga ponešto. Ja sam ovaj svet i taj hotel osiromašila za pet kuvanih belanaca i gomilu sveže salate. Konobarov pogled kojim je pogledao sva žumanca koja sam odbacila zajedno s ljuskom, mislim da je to neprocenjivo.

Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥

Dodatna mackanja

Osim jedno 20-tak vrsta masaža tela i lica, uobičajenih kozmetičkih tretmana, ovde možete obaška da zakažete i još koješta. Uglavnom, ja po ovakvim hotelima uzimam masažu tela, ali pošto poslovično ne budem zadovoljna i smatram to bačenim parama, ovog puta sam odlučila da probam neko podmlađivanje lica u Medicinskom centru Aqua Medica. Ja sam pitala šta može da me popravi, doktor Hadi je rekao da to može Exilis, šta god, ja sam rekla, popravljajte. Trajalo je dva sata, efekat je vidljiv odmah, ali doktor Hadi kaže da se preporučuje najmanje 4 tretmana za pun efekat, a doktor se mora slušati, tako da u nekoj svetloj i brzoj budućnosti ja vidim sebe kako puštam da budem kidnapovana s posla i odneta u Vrdnik da završim ovaj započet proces.

Ocena: ♥ ♥ ♥ ♥♥

Dnevni paketi

Ako vam se ne spava, ili vam je paket s noćenjem preskup, možete odabrati neki dnevni paket, ima ih jedno tri-četiri-pet u ponudi, uz koje, osim spa uživancije, možete sebi priuštiti i neko podmlađivanje i posebno relaksiranje uključeno u cenu paketa koji odaberete.

Ideja:

Žene, ako vas muževi pitaju šta biste volele za poklon za Dan zaljubljenih ili Dan žena, ili vas pitaju tek onako, zbog ljubavi ili pažnje, mislite na ovakav poklon. Zaslužile ste!

Muževi. Ako biste stvarno nešto da nam učinite, s ovim izletom nećete pogrešiti.

Meni pada na pamet i dnevni paket s nekom drugaricom. Sigurno neprocenjivo.

 • Napomena: ovaj post nije sponzorisan.

A ona pegla, s početka priče, koju ste skoro zaboravili? I ja sam je zaboravila. Ali, ona mene nije.

Print Friendly, PDF & Email

Verdikt

9.2 Odličan

Najbolji spa & wellness hotel u Srbiji u kojem sam ikad bila. Sve preporuke. Vredi svaki dinar i svaki minut boravka.

 • Smeštaj 10
 • Spa & Wellness 10
 • Fitness 8
 • Hrana 8
 • Dodatne usluge 10
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

18 Comments

 1. volim tvoj blog,
  al ovaj post nije za nas obicne smrtnike 🙂
  pogledah cene, booogo moj!
  Jeftinija varijanta muz koji masira 🙂 i dete koje te nasmeje 🙂

  • @looly, u pravu si, hotel nudi jako visoku uslugu za jako visoke cene. Ovo nije nešto što sebi možeš da pokloniš svake nedelje. Ili, bar moj muž i ja nismo neko ko bi to mogao. Ali jednom, kada za sebe stvarno želiš nešto posebno, apsolutno vredi. Ti prosto stvarno sve dobiješ što odgovara toj ceni i ne bude ti žao ni dinara. Mene je oduševilo i što mi to imamo ovde, na pljuc od kuće.

   Što kaže @maja, vredi da se štedi. Mada, muž koji masira – neprocenjivo 😉

 2. divno, jos divnije docarano… vredno stednje da bi se priustio odlazak, pa makar i na dnevnu varijantu.
  HVALA!

 3. Dopada mi se to sve kako izgleda.

  Ja pravim sebi Wellness vikend svake nedelje. Od mene, na dva mnuta peske je jedan bazen sa saunama i toplim vodama i masazerima. Ali priznajem, i stan sam tako birala, da mi bude u blizini.

  A ja kad cujem pansion pomislim na letovanja sa skolom, na limene solje sa cajem, dva parceta belog ‘leba sa margarinom i kompot kao dezert:)

 4. Totalno mi se sviđa! Uglavnom nam ovde nude spa i velnes za velike pare, a za jadnu uslugu. Pa, sad, ne možeš ovo svaki dan, ali nije nešto nedostižno. I tako ovo deluje kao hedonizam koji planiraš, pa se onda otvoriš za sve pare 🙂

  Pansion? I mene podseća na kompot od jabuka u metalnom čančiću :DDD

 5. Hell.Ena on

  hej, ja ti verujem da je ovo skroz super. za kovacicu je sve bas kao si rekla.
  kad pogledas da do peste ima da se nasipcis do onog hotela u koji svi idu sada, kao, bili su u pesti, pa dok gorivo, pa dok hrana, pa dok ovo-ono, a ti sve ovo imas na pola sata od kuce.
  gde se oni reklamiraiju uopste? da nema tebe, pojma ne bih imala

 6. @elektro, ja nisam imala priliku da biram gde će mi biti stan, ali sam zato odabrala teretanu do koje mogu da stignem za dva i po minuta 🙂 a sve zbog totalnog komfora 🙂

  @B.A. tačno. ovo je nešto što ću i ja znati ubuduće da planiram, jer ne verujem u česta kidnapovanja 😉

  @Hell.Ena, upravo to poređenje i mene oduševljava. što ovde nemaš troškak za gorivo, tako da ne izađe tako strašno kao putovanje u inostranstvo. a ovde je usluga bolja od Pešte i Beča, ili bar onaj wellnes koji sam posetila tamo.

 7. aleksa993 on

  @Hell.Ena, hotel je otvoren tek u Septembru 2012, tako da se jos nije dovoljno procuo, tek se ocekuje da radi punim kapacitetom.
  Hotel se nalazi na Booking.com sajtu: http://www.booking.com/hotel/rs/premier-aqua.en-gb.html?sid=1a4eed087cfb4d487bf81e15795e537e;dcid=1;origin=disamb;srhash=1476251829;srpos=1#availability
  Kao potpora veoma lepo napisanom post-u dodao bih da, pocetkom 2013. godine, Klub privrednih novinara je dodelio Hotelu “Premier Aqua” laskavu titulu za najbolju investiciju u turizmu u protekloj godini, kao i za afirmaciju banje Vrdnik.

  • mnogo skupo a velika nestrucnost konobara kuhinje velika nestrucnost osoblja a cene paprene sramota

   • U trenutku kada sam ja bila, osoblje je bilo novo, hotel još nerazrađen i mnogo su se trudili. Cene jesu paprene, istina.

 8. hotel nije na pravom mestu konobari nemogu biti obicni konobari seoski vec kvalifikovani a ne nestrucni bili gosti pre neki dan konobar nezna engleski sramota a cene kao da ste u parizu

  • Svako po nešto zna. Neki znamo kako se pišu negacije i gde se stavljaju znaci interpunkcije 😉 Nije da je važno, ali čisto ono, kao.

   • Lektor ili administrator? Smatram i ja da se usluga pokvarila od leta 2013. godine i da to ne vredi novca koji traže za svoju uslugu ! Loš personal i loša organizacija, izgubio se taj profesionalizam.” Izvor “je ipak bolji hotel! Sad ste me doveli u sumnju da je ipak ovo plaćen oglas!? Nije važno, ali čisto onako kao , nek se zna!

   • Mislite na onaj potok ispod hotela? Pa rekli su mi da je to čista termalna voda koju ispušta hotel “Termal”!?
    Groblje je preko puta, možda stvara neku neprijatnu sliku, ali i smrt je sastavni deo života. Meni je bio malo morbidan pogled jer sam došao kasno u sobu i bacio pogled kroz prozor a u toku noći su bile upaljene neke sveće na groblju . Pomislio sam da sam previše popiso odlične dunjevače.
    Iskreno, nikad ne bih lično odabrao taj hotel za odmor, (uvek sam bio pozivan na seminare i prezentacije, o tudjem trošku :), jer je preskup za ono što nudi . Nedostaje mi profesionalizma, mada se ne mogu požaliti da se personal ne trudi. Hrana nije na nivou hotela sa 5* i to je definitivno , jer am do sad bio nekoliko puta i skoro uvek isto, nikakvih promena, monotona ponuda . Sigurno,ni usluga nije na nivou 5 *. Daleko od hotela sa 5*-Moraju poraditi na obuci personala , počev od recepcije, konobara , kuhinje. Sve pohvale za higijenu soba!
    Medicinska oprema u Vrdniku je nabavljana bez plana i stvarno ne bih komentaarisao stručnost medicinskog osoblja i njihovu sposobnost u fizioterapiji !!??
    mU svakom slučaju moj pik je definitivno: Izvor ili Bled, Bohinj, Ohrid!! Moram da pohvalim devojke u SPA centru, dok ne i one koji održavaju bazene i menadžment.
    Bled i Bohinj nisu daleko , preporuka Grand Hotel Toplice 5*, ali pravih.

 9. Doček Nove 2013 bio je kao iz bajke i svi smo bili iznenadjeni organizacijom i kvalitetom usluge i bogatstvom švedskog stola. Iz tih razloga sam sa porodicom dolazio veoma često i bio prezadovoljan. Negde sredinom 2013. godine se osetilo kako počinje da pada nivo u usluge i kvalitet hrane i kako nema organizacije, odnosno profesionalizma. Potpuno se slažem sa Nedom da je sad usluga i kvalitet hrane katastrofa. Sve mi to više liči da vuče nkom rehabilitacionom centru a ne hotelu sa 5 zvezdica.

  • Aleksandra on

   Da Dušane, slažem se sa Vama. Pre nekoliko dana sam boravila u Vrdniku i veoma me prijatno iznenadilo ono što se dogradilo. Kafe preko puta, sportski tereni, promena enterijera u kafeu gore na spratu, sve to izgleda bogato i lepo. Arhitekti svaka pohvala na ideji!
   I mi smo bili gosti te Nove godine, ali mislim da su organizaciju vodili ljudi koje su angažovali za tu priliku sa strane . Sve je bilo kao da sam u nekom svetskom hotelu! Program, zabava, voditelji programa!
   Sa žaljenjem imam osećaj da se nisu snašli u pogledu personala. Oseća se neiskustvo, i nekvalitetan menadžment , ali to prati skoro sve hotele u Srbiji . Jako malo je kadra, istinskih profesionalaca. Takva je slika i u Beogradu !
   Nadam se da će Premier zaživeti i uspeti da izgradi imidž. Vlasnici moraju shvatiti da je odabir menadžmenta ključ i da to ne može biti rodbina i prijatelji!
   Želim im mnogo uspeha u daljem radu, ali seminar koji sam imala nameru da organizujem ću ipak organizovati u drugom hotelu zbog visokih cena.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.