Ja sam žena, i ja…

3

Po svoj prilici i praksi, muškarci vide žene na potpuno drugačiji način od onoga kako žene posmatraju sebe. Ono što se meni ovde dopalo, to je da smo mi, žene, svesne svojih slabosti i na neki način (samo)zadovoljne što nas one razlikuju i smirene smo s njima. Još lepše je što se međusobno prepoznajemo i jako dobro razumemo ove “ispovesti”. Kad nađemo pravog muškarca, to obično znači da je to onaj kome sve to razumljivo i koji ima petlju da kaže “ja sam muškarac, šoping me smara i nemoj da me daviš” 🙂

Sve je počelo na Facebooku, posle ove ilustracije:

i am a woman

Ovako je počelo na FB

 

1.

Ja sam žena.
Ja kažem levo a mislim na desno.
Ne snalazim se u saobraćaju u drugim gradovima.
Imam lošu orijentaciju u svim gradovima.
Svakog dana kažem da nemam šta da obučem i stvarno to mislim.
Otkad sam se udala više ne znam kako se menja ulje u motoru i kako se otvara hauba na autu.
Ja sam žena i moj auto je prljav, prepun praznih bočica od vode i ambalaže od sinovljevih grickalica, jer ja nemam ni vremena ni živaca da sedim po kafanama uz perionice.
Moje tašne su velike i prepune gluposti i nikad ništa ne mogu da nađem u njima.
Pazim na tuđe emocije više nego na svoje.
Ja sam matora žena koja je dovoljno detinjasta da piše sve ovo, umesto da uradi nešto pametno na poslu.
Nastavi svoj niz, ako si žena, ja sad stvarno moram da radim 😉

— Moo

2.

Ja sam žena. Konstantno bauljam po torbi tražeći ključeve od autića i telefon koji besomučno zvoni negde duboko u istoj  i obavezno skrenem desno ako mi neko kaze levo ! 🙂

— Nina

3.

Ja sam žena koja krene da pravi tortu pa nema vremena da sačeka da joj se stegne fil, pa napravi kuglice.

— Gordana

4.

Hmmmm… u tom slučaju ja nisam žena… except hugs, that’s true

— Spes

5.

Ja sam žena koja postavlja svom mužu ona presmešna “ženska” pitanja u najčudnijem momentu… kao na primer… “ako bih ja bila u nekoj strašnoj saobraćajnoj nesreći…”

— Ana

6.

Ja sam žena koja ni sa 43 godine ne ume da koristi viklere, pa još uvek pletem kikice da bih uvila kosu 😉

— Ljubinka

7.

Ja sam žena. Izvinjavam se i kad nisam kriva… naročito kad nisam kriva, da bi njima bilo lakše… <3

— Slavica

8.

Ja sam žena koja, vraćajući ključeve ormarića iz teretane (a na instrukciju momka za pultom: “prvo uzmi svoje stvari iz ormara.”), stoji i čeka…  Tako je uvek kada dušu “ostavim” na traci.

— Marija

9.

Ja sam žena. Uvek zamišljam nasjtrašniji scenario kad je bezbednost mog deteta u pitanju. U svakoj ženi vidim potencijalnu opasnost kada je bezbednost mog muža u pitanju. Jako sam osetljiva na ženska prava a prezirem verbalne i telesne siledžije. Mogu od suza do smeha i obrnuto brzinom koja bi postidela najbrže sprintere i najstartnija kola. Umem da budem kučka ali umem i da se izvinim kada bura prođe.

— Jelena

10.

Ja sam žena koja sve prašta, ali nikad ne zaboravlja.

— Gordana

11.

Ja sam žena i potpuno mi je normalno da obavljam više stvari odjednom. Plačem kad gledam tužne filmove, one o nasilju ili o bolesnoj deci ne mogu da gledam. Najbolje se provedem kada sam sa prijateljicama u kafani, na kafi ili izlasku, parkiranje u rikverc mi uspeva samo iz ”lastinog repa”. Uvek prvo pročitam uputstvo pa tek onda otvaram tehničke uređaje ili ih sklapam, koji inače za mene imaju samo upotrebnu, a ne suštinsku ulogu u životu. Toalet obavim za minut (a ne 30 min.), igrice na kompu ne upražnjavam. Umem da se spremim za 5 min. kad mi treba, ali meditiram u dugim spremanjima za izlazak. I da, uvek imam svoje tajne.

— Jelena

12.

Ja sam žena, majka, baka koja se dok vozi ljuti na žene vozače, a iznenadi se kad joj na parkingu neki muškarac kaže: ” Znao sam da je žena parkirala?” Kad mi taksista ljubazno pomogne da stavim torbu u gepek, ja sednem na njegovo mesto za volanom! Često sam u životu morala da budem i “muškarac”, na sreću sada sam sigurna da sam žena jer i ja kažem levo a odem desno!

— Branka

13.

Ja sam žena. Ja ćutim neumoljivo kada treba da odgovorim na ozbiljna pitanja (ko zna kako tada izgledam) a brbljam ako me ne pitaju. Totalni difolt. Čitam kako trenirate pa treniram i ja ali u mislima, svuda me ima, i na traci i na tegovima, iza mene je red na svakoj spravi, prosto kolutaju očima i cupkaju nogama… divna sam osoba.

— Marijana

14.

Ja sam žena koja odvali vrata sopstvenih kola u sopstvenoj garaži, jer je zaboravila da ih zatvori kad je krenula u rikverc isparkiravanje… I, temeljna u svemu što radi, na zvuk “KRRRRRŠŠRRHHHHRŠŠŠ” ne zaustavlja se, o ne, nastavlja da dodaje gas 🙁

I ona što, dok kumuje na venčanju i stoji pred stotinu ljudi, tražeći u već pomenutoj povelikoj prepunjenoj tašni maramicu, izvadi “Allways Ultra” s krilcima i briše suze, ne shvatajući iz prve zbog čega se ori sala od smeha.

— Aleksandra

15.

Ja sam žena, u čijem gepeku je uvek 20-tak maturskih radova , Ustav Republike Srbije, 2 para klizaljki, 2 para rolera, peškir za plažu, kantice, lopatice, a neki su sumnjali i sam Radovan Karadžić.

— Marija

16.

Ja sam žena i automobile delim na velika i male. Crvene, crne, srebrne i bele. Ali zato cveću znam i latinske i narodne nazive.
Ja sam žena. Imam bar 20 tašni i svaka mi je bila NEOPHODNA kada sam je kupovala. U svakoj imam rezervni uložak koji, kao i Aleksandra, nekako najlakše izvadim iz tašne baš kad ne treba. Ali ključeve od kola …. stana … ni detektorom za metal ne mogu pronaći!
Ja sam žena, plačem za King Kongom i pokrivam lice rukama kad god vidim krv na TV-u a krvarila sam i preživela bolove koje bi retko koji muškarac izdržao …
Ja sam žena – umem da rasteglim platu od 1. do 1. ali ne umem da sipam benzin u rezervoar automobola.
Ja sam žena kojoj će supa uvriti jer trkelja ovde sa vama

— Ljiljana

17.

Ja sam žena koja uvek misli da je mogla još bolje nešto da uradi nego što jeste, žena koja uvek misli da nije dala svoj maximum čak i kada jeste. Ja sam žena koja se uvek dvoumi, čak i oko nekih običnih stvari tipa – da l’ da ručam u 14:30 ili 15.  Ja sam žena koja uvek voli više da daje nego da prima i žena koja veruje da zaista jedan zagrljaj znači puno.

— Izeta

18.

Ja sam žena. Fiksni telefon držim između desnog obraza i ramena, levom rukom tipkam poruku, levom novom zatvaram jedna a desnom nogom otvaram druga vrata ( dont ask how:)) Rođeno dete me zove hobotnicom sa milion pipaka. Rođena majka se krsti sa obe ruke kad vidi sta sve odjednom radim i kaže, to u moje vreme nije bilo… Ja sam zena. ON me zove njegovim zmajem, inspiracijom i podrškom. A ja njega plavim andjelom:))

— Dragana

19.

Ja nisam zena i ja kazem da ima i zena i muskaraca koji se dobro i lose snalaze u zivotu. Neko pametan je rekao da covek (muskarci i zene) do tridesete zivi kako mora a posle toga kako je zasluzio. Naravno, tu ne racunam visu silu: zdravlje i sl. Dakle zivot je tezak zadatak za oba pola a ko ga bolje resava vidi se po tome ko duze zivi!!!!

— Ivan

20.

Ja sam žena koja je volela i voli njega i njegovu (ne našu) decu. Njega od svega branila i volela sve što on jeste. Pazila ih sve, negovala, kuvala, kupala, učila da čitaju, gledala crtaće i pravila lažna pisma Deda Mraza, merila temperature i ljubila da prođe. Ja sam davala beskrajnu ljubav, pažnju, energiju, novac. Bila sam negovana i lepa, trudila se da budem jedina. Ja sam bila voljena, ali nedovoljno pažena. Sada sam prevarena i zamenjena..eto..

— Anja

21.

Ja sam žena i u glavi imam sve dogadjaje i podsetnike za moju četvoročlanu porodicu. Obožavam da planiram i organizujem a najbolja sam u multitaskingu i cajtnotu. Ja sam žena i volim da citiram druge jer su me oni opisali bolje od mene.

Pazim na tuđe emocije više nego na svoje. (Moo)
Ja sam žena koja uvek misli da je mogla još bolje nešto da uradi nego što jeste, žena koja uvek misli da nije dala svoj maximum čak i kada jeste. (Izetta)

— Maja

[divider]

Ovo su žene koje su mi ulepšale dan, nasmejale me i učinile da još više uživam što sam žena i što sam u društvu žena. “Priznanja” su preuzeta sa fan stranice Moosheme na FB.

Ako vam ikada padne na pamet da dopunite niz, možete to i dalje učiniti na ovom linku, ili ovde na komentarima, a ja to mogu preneti ovde, da ne zaboravimo koliko je divno i zabavno i posebno biti žena. A i da pomognemo pametnim muškarcima da nas bolje razumeju 😉

women

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

3 Comments

  1. i ja sam zena, ili sam sklona da tako mislim…sa obzirom sta SVE moram da uradim oko i u kuci, a najcesce znam da jesam, kad cigarete napr. bezuspesno trazim po kuci, a nadjem ih u frizideru 🙂

  2. Ja sam žena i obožavam da vozim i ne osećam se krivom što ću izdrndati kvačilo, i majstori treba da zarade.

    Kuvaću mu čaj pet puta dnevno kad je bolestan, ali me baš zabole da li je Liverpul opet izgubio.

    Ja sam jedina osoba na svetu kojoj je poznat sadržaj mog ormara, i ako ja kažem da nemam šta da obučem, onda je to tako. Prebrojavanje mojih suknjica i haljinica nije nikakav argument ni za šta.

    Ne moraš da voliš moje prijateljice. Naravno da moraš da ih voliš.

    Ja verujem da treba reći lepe stvari, a da se ružne mogu reći i na ne tako ružan način.

Šta ti misliš? Reci! [Komentarisanjem na ovom blogu, saglasni ste sa Uslovima korišćenja]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.