Iznenađujuće otkriće: čips nas u određenim situacijama ne goji, naprotiv!

8

Možda niste znali, ali određena hrana koja je inače poznata kao nezdrava ili da prosto – goji, i određeni rituali tokom prejedanja, u određenim situacijama kada jedete, u stvari imaju nula kalorija ili sagorevaju dodatne kalorije dok jedete! Pa tako mršavite. Nije naučno dokazano, ali postoje jasni i brojni znaci pokušaja da se dokaže u praksi.

cookie_diet1

1. Bilo šta što pojedete ako imate emotivnih problema u vezi – ne goji. Ako tada jedete hranu koja se zove “prazne kalorije”, zapravo uzimate zaista prazne kalorije, tj. ništa.

2. Hrana koja ostane za vašom decom koju onda pojedete, ne utiče na vašu liniju. Vi ste rodili vašu decu, to je vaša krv i meso i sve što pojedete iz dečijeg tanjira, deli se na dva: vaše dete i vas, dakle, -50% kalorija.

3. Bilo šta sa varjače i kašike što probate dok kuvate, ne sadrži kalorije sve dok konačno ne potrefite željeni ukus. Kad ste začinima popravili ukus do savršenstva, od tog trenutka treba da počnete da brojite kalorije. Sve pre toga je nula kalorija.

4. Poslednji kolač na tanjiru, poslednja kocka čokolade. To se zove stidak, a nešto što se tako zove, sadrži nula kalorija. Poslednje parče pice sa kartona – nula kalorija. Poslednja neotvorena kutija keksa iz ormana – nula kalorija. Poslednja tegla pekmeza iz špajza, isto.

5. Bilo koja hrana koja na ambalaži sadrži reči fitness, zdravlje, bez šećera, bez masti, bio ili organski, nema kalorija, jer i sami vidite da je to zdrava hrana. Posebno ako je na slici vitka žena sa krojačkim metrom oko struka, znajte da možete toga da pojedete neograničeno. Ako je na slici tog proizvoda žena u pokretu, s dignutim rukama, u skoku, računajte na negativne kalorije zbog njene rekreacije. Ako na ambalaži još piše i diet, sve vam je jasno – navali bez griže savesti.

6. Jedenje čipsa, štapića ili smokija sagoreva kalorije! Ako stavite celu šaku čipsa u usta, rad zuba i krckanje ovih grickalica će proizvesti sagorevanje masnih ćelija i smatra se jednim oblikom rekreacije. Zato čips možete smatrati hranom s negativnim kalorijama. Poznato je i da oni koji ga ne jedu, ali vas slušaju dok žvaćete, mogu da sagore od 100 do 300 kalorija u zavisnosti od veličine kesice koju jedete. brzine kojom to radite i mrvama koje ostavljate za sobom.

7. Bilo šta što kupite u prodavnicama Zdrave hrane – je zdravo. A ono što je zdravo – ne goji. Naprotiv.

8. Hrana koja vam je ispala na pod, na primer, parče hleba namazano puterom i medom, ne goji. Još ako ste sledili pravilo  “brže od 3 sekunde” i podigli to što vam je palo u tom roku, vi ste dodatno potrošili kalorije da biste parče podigli s poda, pa možete da računate to kao negativne kalorije.

9. Hrana koju jedete u hodu, ne goji. Dok je žvaćete, a u isto vreme hodate, a posebno u situaciji kada žurite i kasnite pa vam sklizne majonez ili kečap na košulju, poništava se automatski s brojem kalorija koje ste potrošili na hodanje i nerviranje. Još ako vam se to desi pred razgovor za posao ili sastanak, vi ćete biti u 100% kalorijskom deficitu, kao da ništa niste stavili u usta tri dana.

10. Ako jedete tako da vas niko ne vidi – nula kalorija. Nema svedoka, nema ni kalorija, jer se to prosto nikad nije ni desilo. Neka dokažu.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

8 Comments

 1. Konačno nešto korisno da pročitam od kako se ovaj blog svrstao na stranu zagovornika zdravog života #justkidding

  Evo i mog skoromnog priloga:
  8.a ako sa hrane podignute s poda odmah oduvate prašinu, dlake i grinje – oduvali ste i kalorije – nema pozitivnih, nema negativnih, samo 0 kalorija
  10.a ne odnosi se na verujuće – Bog i dalje sve vidi i uredno beleži !

 2. @Veličkoviću, broj 10. a šta ako posle izgovoriš 10 očenaša, možeš sve to ponovo da poništiš 🙂

  eto, koliko mi je puno trebalo da te ponovo vratim na svoj blog 😀

 3. Nemoj sebe da kriviš – meni je trebalo 3 godine da se “oslobodim” posla u kojem sam prestao da uživam i da krenem u preduzetnike 🙂

  P.S. 10x”Oče naš” sigurno pomaže ali tek kad konklava izabere novog Borivoja Borovića sa sedištem u Vatikanu 😉

 4. pametnjaković mlađi on

  Vitamini Č-kompleksa zastupljeni su samo u čipsu (vitamin Č1) i čokoladi (vitamin Č2) i njihov nedostatak u ishrani uzrokuje teške poremećaje kao što su neraspoloženje, pothranjenost, povlačenje u sebe, izbegavanje žurki i proslava, te u krajnoj konsekvenci društvenu smrt pojedinca.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.