KENKAI Protagonist protiv celulita – laž u bočici sa sprejom?

42

fboglas2

Želiš li telo iz snova za sedam dana? Lezi, spavaj i sanjaj.

Želiš li vitko i zdravo telo bez celulita? Ustani, pokreni se i vežbaj.

***

A, ako želite brzo rešenje protiv celulita, kao Zorica na gornjoj reklami, savetujem da dva puta razmislite pre nego što se odlučite za KENKAI Protagnost serum protiv celulita, jer ima dovoljno sumnji da je ovaj preparat, po svoj prilici, zapravo dobro smišljena mamipara za evropske žene.

Malo sam istraživala, više se i ne sećam šta je izazvalo moje sumnje, ali je svakoj ženi koja ima na Facebooku nalog poznat ovaj serum, jer smo sve targetirane snažnom reklamom.

U bočici “seruma” protiv celulita KENKAI Protagonist se, očigledno, nalazi tečnost koja nije, kako se tvrdi, registrovana u FDA i INTERTEK, a čiji kvalitet i efikasnost garantuju sertifikati dve nepoznate kompanije GOCA i EDCA, osnovane po svoj prilici, da samo dodele papire i kojekakva “zlatna priznanja” ovom proizvodu. Verovatno ne slučajno, i te dve nepoznate kompanije osnovao je isti čovek, gotovo u istom danu, a koji je i direktor kompanije koja distribuira ovaj proizvod širom sveta.

Ženama je ovaj oglas verovatno poznat i to jedino nije sporno u vezi sa ovim proizvodom: postoji nešto što je pakovano u bočice sa sprejom i to nešto se prodaje pod nazivom KENKAI Protagonist serum protiv celulita i daje obećanja.

kenkai-protagonist-protiv-celulita-lazno-oglasavanje

Klinička ispitivanja

KENKAI Protagonist body sculpting serum uklanja celulit, kako piše na sajtu u odeljku “Klinička isptivanja”, sa 100% garancijom, što se tvrdi na osnovu, citat “nezavisnog kliničkog ispitivanja koje je u septembru 2009 izvela jedna od najuglednijih nezavisnih organizacija, Evropsko udruženje dermatologa i kozmetičara EDCA“.

EDCA: one-man-show

Niko. Nikada. Nije. Čuo. Za. Ovu. Organizaciju.

Ova, jedna od najuglednijih nezavisnih organizacija, EDCA, je registrovana u Londonu, u takozvanoj “jedinici” u industrijskoj zoni, u kojoj nema nikoga, a nema niti jednog kontakt telefona ili e-maila, potvrđuje mi drugarica iz Londona, Maya, koja je pomogla da ovo proverimo.

Dalja pretraga vodi do osnivača i direktora ove organizacije, Amerikanca Demiana Kniewalda.

klinicka-isptivanja

Dakle, navedeno “kliničko ispitivanje na 175 žena starosne dobi od 22 do 55 godina”, koje je dalo tako fantastične rezultate “sprovodi”, stručnoj javnosti potpuno nepoznata evropska organizacija EDCA, koja se sastoji od samog jednog čoveka, Amerikanca Demiana Kniewalda.

GOCA: the-same-man-show

Prodavac ovog seruma takođe tvrdi da je proizvod 100% organskog porekla, za šta ima još jedan sertifikat “nezavisne organizacije” GOCA – Guaranteed Organic Certification Agency.

goca-edca

Slučaj komedijant je hteo da ova “etička organizacija” ima sedište na istoj adresi, što je baš zgodno u pogledu ekonomije vremena i potrošnje kancelarijskoj materijala – u dva koraka se mogu izdati rezultati kliničkih ispitivanja, dodeliti zlatna priznanja, pa onda i sertifikati o 100% organskom proizvodu.

GOCA je registrovana na istoj adresi gde i EDCA, dan kasnije, 28. oktobra 2008. godine, a osnivač im je isti čovek, Demian Kniewald.

Obe ove organizacije koje “dodeljuju etičke sertifikate” GOCA i EDCA, trenutno se vode kao “dormant companies”, odnosno, kompanije čije je poslovanje u statusu mirovanja – spavanja. Jednom rečju, nisu ugašene, ali – ne rade.

demian-kniewald

[lightbox_btn]U Srbiji, u zemljama u okruženju i gotovo celoj Evropi prodaje se proizvod protiv celulita, o čijem ispitivanju ne znamo ništa! Sve potvrde i sertifikati potiču iz iste kuhinjice jednog čoveka.[/lightbox_btn]

Ne čudi onda, da je kompanija koja proizvodi i distribuira ovaj serum širom sveta, isto povezana sa imenom Demiana Kniewlada -Mediteranea LLC:

mediteranea llc

I tako se zatvara prvi, čvrsto zatvoreni poslovni krug obmanjivanja potrošača: Damian Kniewald ima kompaniju koja proizvodi i distribuira nešto pakovano u bočice sa sprejom, a zlatno prizananje i garanciju da je to nešto klinički ispitano i da je 100% organsko, daju druge dve njegove kompanije.

sertifikati

Serum nije ispitivan na životinjama, gle još jedne potvrde sa slatkim zekom!, ne znamo da li je Demian dao da se ispita na ženama (verujete li sada u to?), ali je sigurno najbolje rezultate postigao na ispitivanju lakovernosti žena  i proveri dubine njihovih novčanika.

Takav proizvod stiže u Srbiju (Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu, Slovačku, Poljsku, Francusku…).

Na carini, što se tiče našeg zakona, ima svu potrebnu dokumentaciju za ulazak — deklaraciju, dokaze o kliničkom ispitivanju, registracije i sertifikate i, nesmetano se nađe na tržištu, kao potpuno legalan i proveren proizvod. U ovom delu treba da se jako zabrinemo i da dalje predmet prepustimo Ministarstvu zdravlja, Carini, Sanitarnoj inspekciji, Udruženjima potrošača, ne znam ni ja.

Mene sada lično zanima i sastav tog proizvoda koji na telo stavljaju žene u Srbiji i širom sveta, što je ipak ključna stvar za zdravlje, i mnogo važnija od činjenice da je cela priča o sertifikovanju i kliničkom ispitivanju – farsa.

I, sada, najvažnije:

Američki FDA i evropski INTERTEK nisu registrovali ovaj proizvod!

Na reklami ovog proizvoda, tvrdi se, takođe i pre svega, da je ovo kozmetičko sredstvo prošlo sve zakonom predviđene procedure ispitivanja i da je registrovano u Americi u okviru FDA (safety status) i u Evropi, u okviru INTERTEK (safety status).

Kontaktom sa FDA (Food and Drug Administration) i njihovim odeljenjem za informacije o lekovima i kozmetičkim preparatima, CDER, saznajem da to nije istina.

fda-kenkai

Klik za veću sliku

Što se tiče Interteka, potvrđeno mi je da 2008. godine ovoj uglednoj instituciji i laboratoriji jeste bio dostavljen spisak svih sastojaka ovog proizvoda na ocenu sigurnosti za korišćenje u odnosu na regulativu EU. Međutim, Intertek nikada nije analizirao sadržaj preparata, niti je to od njih traženo, a ponajmanje je registrovao ovaj proizvod kao siguran ili efikasan, kako tvrdi prodavac (dole je deo prepiske na ovu temu).

intertek-kenkai

Klik za veću sliku

 

Ko je, onda, analizirao stvarne sastojke tog proizvoda? Šta se zaista nalazi u tim bočicama? Ne znamo.

Takođe, na američkoj verziji sajta KENKAI se tvrdi da se proizvod puni i pakuje u Sandoz grupi negde u EU, poslala sam dva upita Sandozu u Velikoj Britaniji, ali nisam dobila odgovor. Možda bi predstavništvo Sandoza u Srbiji moglo da nam pomogne da saznamo? Međutim, i dalje ne znamo gde se proizvodi, a ponajmanje – od čega.

Pažljivo odabran URL – apoteka!

Ako pretražite malo ovaj proizvod na Googlu, primetićete da se u svim zemljama u Evropi ovaj proizvod nalazi na sajtovima čiji URL sadrži reč apoteka. Ovim se dodatno pokušava steći poverenje žena i smanjiti njihov oprez.

apoteke

Ovaj proizvod u Srbiji sasvim verovatno prodaje KENKAI SKIN CARE d.o.o., preduzeće koje je osnovano u aprilu ove godine i čiji pravni zastupnik je izvesni Konstatnin de Ferrer, državljanin Slovenije. Ako je to ovaj de Ferrer, kojeg sam pronašla na LinkedInu, onda o njemu znamo ovo, što i nije bitno, ali čisto ono, kao:

de ferrer

Ipak, na domaćoj verziji KENKAI sajta, stoji naziv neke druge firme koja ne postoji u APR-u pod ti nazivom, a koja je opet predstavništvo jedne isto tako spavajuće firme, koja miruje u Londonu.

Na mnogim forumima u Srbiji i regionu, mogu se pronaći preporuke, raspitivanja ili svedočenja žena u vezi sa korišćenjem ovog proizvoda. U Hrvatskoj, pre dve godine, proizvod je dostavljan i blogerkama i čitateljkama na testiranje. Ja sam probala da ga dobijem na testiranje, ali, nisam bila te sreće 🙂 Da ne govorim da ne bih imala para za neku laboratorijsku analizu, niti znam kako se to radi, pa nisam želela ni da bacim pare za kupovinu proizvoda. U maloprodaji po apotekama i parfimerijama ga nema, a može se nabaviti jedino  naručivanjem preko sajta preduzeća i plaćanjem pouzećem.

Cena proizvoda nije preterano visoka za tako velika obećanja, navodno jedna bočica traje mesec dana, tako da nema mesta sumnji da se u ovo doba godine, proizvod protiv celulita prodaje više nego odlično. A šta je u bočici, mi ne znamo. Sada samo znamo sigurno da proizvod nije registrovan i da je sertifikate i tzv. klinička ispitivanja radio jedan te isti čovek – prodavac!

Tako da:

garancija-kenkai

I priča sa GOCOM je čudna

Prve pretrage o kompaniji GOCA (Guaranteed Organic Certification Agency) odvele su me do izvesnog Charlesa Heermansa, koji je bio osnivač firme sa identičnim nazivom, iz 2002. godine. Međutim, sve internet veze do te agencije, nisu više važeće (www.goca.ws). Na Interentu se još može pronaći da je Heermans pre osnivanja svoje GOCE imao dozvolu američkih vlasti da daje sertifikate za organsku proizvodnju hrane, ali da mu je  USDA 2000. godine oduzima zbog “svesnog kršenja Nacionalnih regulativa za organsku proizvodnju“.

Da li je celulit-GOCA namerno ili slučajno preuzela ime hrana-GOCI nekoliko godina kasnije, ili su ove dve Goce slučajna podudarnost, ili ova dvojica nešto rade zajedno, to mi nije poznato, niti je bitno u činjenici da se ženama u Srbiji i širom Evrope i Amerike prodaje neregistrovan i neispitan proizvod nepoznatog sastava i efekta na ljudsko zdravlje, koji se koristi neistinitim tvrdnjama i obmanjujućim porukama.

[icon_check]Napomena: ovaj tekst, sa saznanjima koja su izneta kao rezultat istraživanja autora, nije dozvoljeno prenositi, u celosti, u delovima i obrađen, bez striktne dozvole autora. Dočim je deljenje teksta na mrežama uvek dobrodošlo.

Izvori:

Pratite ovaj blog na Facebooku.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

42 Comments

 1. Igrom slucaja sam i ja jednom prilikom poumnjala da je rec o prevari. Namime moju paznju je privukla adresa sajta: apoteka-beograd, sto me jeodmah asociralo na nasu apoteku Beograd, koja ima svoju liniju proizvoda. Kad sam pitala drugaricu koja radi u toj apoteci o kakvom proizvodu je rec, rekla mi je da nikad nije cula za to.
  Zatim sam nasla mail na kontakt stranici tog sajta i poslala im pitanje dal je rec o proizvodu iz linije apoteke Beograd..jer im tako glasi adresa sajta, Nikad nikakvu povratnu informaciju nisam dobila.
  Takvo je moje iskustvo sa ovom kampanjom. Nadam se da nije bilo puno devojaka koje su se navukle na reklamu.

 2. Ima da tužim tog Kniewalda na ime krađe autorskih prava za ime Goca!
  🙂
  Prodavci magle nijedni.

 3. @cyberbosanka, sećam se kad si mi slala to. ja ih nisam sklonila, jer sam skupljala oglase za ovaj tekst 🙂

  @Namy, da, jesi li videla? I ja sam bila prvo pomislila da je reč o Apotekarskoj ustanovi Beograd. A kad sam im ja pisala, preko formulara na sajtu, takođe nisam dobila nikakav odgovor. Očigledno da je poslovna politika da se preko sajta samo naručuje i plaća, nikakav čapras-divan sa ženama 🙂

  @Goco, sram da ga bude 😛

 4. Hvala na iscrpnom istrazivanju i obavestenju u vezi ovog navodnog, carobnog seruma.Zaista moramo da budemo svesni, posebno kod obecavajucih reklama ,da uglavnom stoje dobro osmisljene prevare radi profita.
  Jos jednom Hvala Mooshema!

 5. Svaki put ih prijavim kao spam, to i jesu. Sastav je obicna morska voda, teska prevara.

 6. Svaka cast na upornosti da ovo sve saznas i saopstis ljudima! E da takve osobe imamo u drzavnoj sluzbi kojima je to i posao, gde bi mi zavrsili 🙂

  Ne koristim ni jedan proizvod protiv celulita jer mislim da je to sve velika laz, mada ni nemam potrebe da koristim takve proizvode pa se nisam puno ni zanimala za ovo. Prvi put cujem za ovaj proizvod, verovatno zato sto nisam obracala paznju na reklame na netu.

  Devojke uvek traze lak nacin, da kupe kremicu i da leze a da se telo izvaje od sebe 🙂 Cucnjevi i da vidis kako ce leteti celulit 🙂

 7. OGROOOMNOOO hvala za tekst. Ja sam bila jedna od tih naivnih i malo mi je falilo da kupim ovo pre mesec dana. Međutim, neki đavo me natera da sačekam još malo, da vidim da li će to još neko probati! I eto sad nađem ovaj tekst! HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA!

 8. Verujem da je u pitanjui secerna vodica, tj kremica:) I to jedna u moru svih kojima nas zatrpavaju non stop:)

 9. @ Bosiljka, nisi mene pitala, al da podelim svoje iskustvo sa tobom:)
  Ja sam proslog septembra pocela da vezbam redovno i intezivno ( trcanje, vezbe sa tegovima itd..) i promenila ishranu. Promena ishrane obuhvata ogranicen unos hleba, paste, belog secera, alkohola i dostaaa povrca u svakom obliku..kilazu sam skidala polako, ali celulit je vec posle dva meseca skoro nestao ( a imala sam ga ore toga MNOGO)..sad imam jos 2-3 kg da skinem, ali koza mi je zategnuta, celulita ima jako malo, guza je podignuta..nema rezultata bez napornog rada:) Gel ce pomoci privremeno sigurno, ali budi uporna u svom vezbanju, to ce biti mnogooo dugotrajnije!:)

 10. Marko Kohek on

  KENKAI Protagonist – serum za oblikovanje tela 100 ml , EAN Code: 3830004910015, Ref S0526/89, proizvođaća Mediteranea DBA Kenkai Skin Care, Los Angeles California 90069 USA, registrovan je u 28 zemalji u svetu. Registracije vezane na vaša pitanja možete direktno provjeriti kot sledećih organizacija::

  FDA-Food and Drug Administration
  DHHS/FDA/CFSAN
  Cosmetic Manufacturing Establishment Data Processing
  Office of Cosmetics and Colors (HFS-106)
  5100 Paint Branch Parkway
  College Park, MD 20740 – 3835

  REF: MEDITERANEA LLC
  Broj Registracije: CPIS #: F1060558
  Datum Registracije: Filing Date: 10/13/2006
  Brands: KENKAI, MEDITERANEA

  INTERTEK
  Division Consumer Goods
  Centre Court,Meridian Business Park
  Leicester, Leicestershire, LE19 1WD

  REF: MEDITERANEA LLC DBA KENKAI
  Broj Registracije: LECTA00060185
  Datum Registracije: Filing Date: 12/03/2008
  Brands: KENKAI, PROTAGONIST BODY SCUPLTING

  SRBIJA

  JUGOINSPEKT BEOGRAD
  Društvo za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe A.D.
  Zavod Topčider, laboratorija za ispitivanje kvaliteta
  i zdravstvene ispravnosti proizvoda
  Čika Ljubina 8/V, BEOGRAD

  REF: KOZMETIKA ZA NEGU TELA KENKAI
  UP Broj: 15455 / 22018 / 22019
  Broj Registracije: FB2012SRB005/12/17.10.2012
  Datum Registracije:17/10/2012

  Iza kliničkih studija ne stoje nikakve fantomske kompanije nego samo jedna nezavisna i neprofitna organizacija Europe Dermatologist and Cosmetologist Association, Slington House Suite 991,Rankine Road,Basingstoke,RG24 8PH,United Kingdom

  REF: KENKAI EUROPE LTD
  Broj Analize: KEN-254/012009EDCA
  Issue Date:: 25/03/2009
  Product: KENKAI PROTAGONIST BODY SCUPLTING REF:C #3830004910015

  Klinička Ispitivanja su izvršena u skladu sa standardima EDCA .

  Odabranih je bilo 260 ženskih osoba ( starosti od 20 do 55 godina ) u skladu sa sledećim
  Kriterijumom za uključivanje :

  • Dobro uopšte zdravlje
  • Odsustvo kožnih bolesti
  • Odsustvo farmakološkog lečenja u toku analize
  • Ne menjanj svakodnevna običaja

  Testirali smo tri različite formule seruma Protagonist , uzorci, A B i C. 30 – dnevni period neprekidnog korišćenja u 30 dana postignuti su najvidljivije promene u korišćenju uzorka C mereno numeričkih vrednosti kože uz upotrebu polarizovanog svetla -kamera sa 20X zumom

  Na 175 žena su se značajno promenili parametri kože :

  • poboljšava elastičnost kože
  • promene u mikrocirkulaciji
  • poboljšava elastičnost kože
  • smanjenje nodule
  • smanjenje masnoče
  Odvodnjavanje vode kroz linfu

  U samom period testiranja nije bila zabeležena nikakva alergije ili neka druga vrsta kontraindikacije .

  Domen Apoteke – Beograd je u našem posedu i istog koncepta imamo i druge domene u svetu , jer na taj način smanjujemo marketing troškove i stvaramo potražnju za naše proizvode u apotekama sa kojima kasnije i surađujemo , jer u svakoj apoteki postoji zainteresovanje za prodaju visoko – kvalitetnih proizvoda koje potražuju potrošači .

  Konkretno , u Sloveniji distribuira naše proizvode u apotekama renomirani farmaceutski distributer SALUS dd

  U Srbiji ,priča je sasvim drugačija , APOTEKE BEOGRAD radile bi sa nama samo pod uslovom, da im dajemo proviziju ,

  tako zvanu plavu kovertu .
  Takav način poslovanja našoj kompaniji ne treba, jer je naš proizvod vrhunskog kvaliteta , sa svim nagradama , tako da nećemo podmititi nikoga.

  Imali smo isti slučaj u BiH , tamo smo več na sudskoj tužbi, pošto su APOTEKE Sarajevo vređale naše cenene proizvode .

  Sa svim ostalim zemljama širom Evrope i sveta nemamo nikakvih problema i odličan rad sa većinu apoteka .

  Na tržište Srbije došli smo prije par meseci i na način da promovišemo proizvod Protagonist ,preko sajta http://www.apoteka-beograd.com

  Tražnja su bila visoka ,visoki troškovi pošte, pošto su se sve naruđbe vršile preko principala u Londonu i sve je bilo poslato direktno iz Londona u Beograd .

  Potrošačke reakcije su bile odlične i skoro svi kupci su izuzetno zadovoljni našim proizvodom , inače jedna smo od retkih firmi koja nudi 100% garanciju na zadovoljstvo , što znači da u slučaju neefikasnosti proizvoda ,vršimo povrat novca u punoj naknadi.

  U skladu sa rezultatima ove godine naš glavni principal VICHI LABORATORIES pored postojećeg predstavništva u Srbiji otvorilo je firmu pod imenom KENKAI SKIN CARE d.o.o.
  na adresi : Ul . Bulevar Arsenija Čarnojevića 36 / 29 , Novi Beograd

  Možete da proverite informacije u vašem registru poduzeča.

  Na isti način smo postavili preduzeća u drugim balkanskim zemljama sa glavnim poduzećem u Sloveniji , jer samo Slovenija ima godišnji promet od preko 2 miliona eura, što možete slobodn proveriti i na državnoj stranici : vvv.ajpes.si i http://www.bizi.si/KENKAI-D-O-O/

  Vaša današnja vest uzdrmala je nas, kao i naš glavni Vichy Laboratories, kao i sve druge firme povezane sa nama .

  U skladu sa svojim vestima u kojima iznosite potpuno netačne informacije, naš je brend pretrpeo na srpskom tržištu nepopravljivu štetu, koja može da se meri u milionima evra .

  Molimo vas odmah demantujete ceo post , inače ćemo biti primorani protiv vas upotrebiti sva nacionalna i međunarodna sredstva, da nadoknadimo štetu .

  Sa svim poštovanjem,

  Marko Kohek CSO

 11. Marko Kohek on

  Tanja bili ste na našem usa sajtu..zasto niste kopirali i objavili substance seruma: ACTIVE INGREDIENTS

  ALGA ISOCHRYSIS GALBANA

  Softens dry skin and allows flexibility and resilience; nourishes skin cells; counteracts the loss of elasticity and restores younger skin tone; helps restore the skin’s own moisture-retaining abilities.

  PLANKTON

  Important for maintaining the function and structure of cell membrane which is in turn a vital component for cell detoxification and for the overall wellness of metabolism; increases elasticity; has instant lifting effects and long term anti-wrinkles effects; promotes cellular-level exchanges; tones tissue; has an anti-aging effect; improves skin firmness through regeneration and hydration.

  BRINE

  Promotes blood circulation, firming and slimming; stimulates lymph flow and drainage; supports the formation of healthy tissue as well as promotes tissue repair and healing; contains extremely effective anti-aging agents; in clinical trials has produced results comparable to Retin-A.

  LAVANDULA OFFICINALIS

  Antibacterial, anticonvulsive, anti-inflammatory, antispasmodic, antitoxic, antiseptic; makes a refreshing astringent as well as an effective skin care moisturizer; has soothing effects.

  ROSMARINUS OFFICINALIS

  Analgesic, astringent, carminative, cephalic, cholagogue; through increased circulation it helps reduce muscle tension and cellulite; restores flexibility to weak connective tissue; is a natural antiseptic and is effective in reducing capillary fragility which causes varicose veins.

  SODIUM

  Maintains osmotic equilibrium in extra-cellular fluid; improves the skin’s metabolism

  POTASSIUM

  Signs of potassium deficiency include abnormally dry skin, acne

  MAGNESIUM

  Stimulates protein synthesis; facilitates energy production

  MANGANESE

  Contains anti-oxidant properties; increases skin microcirculation (anti-ageing skin care); improves the condition of connective tissue; improves skin firmness.

  LITHIUM

  Increases the effectiveness of balneotherapy for psoriasis.

  STRONTIUM

  Effective anti-itching properties; reduces the signs of irritant contact dermatitis, a significant problem for many people that regularly use cosmetics

  CALCIUM

  Plays an important role in cell protection; regulates cell membrane permeability; normalizes skin cells’ differentiation.

  SULPHATE

  Facilitates cell renewal; stimulates collagen and elastin synthesis; free radicals scavenger, improves self regulatiori; anti-inflammatory.

  BROMINE
  Relaxing and soothing effect
  SULFUR

  Is an essential component for the formation of collagen, which is the fibrous substance in connective tissue. Adequate levels of sulfur in the body promote a radiant complexion, glowing skin, skin elasticity, healing and repair.

 12. Marko Kohek on

  Draga Namy,

  Apoteka-beograd.com nije brand nego website, kojeg smo mi vlastniki (zakonik interneta). Zasto to ime? Pošto smo se nadali da cemo zbog potrazivanja potrosaca i mi ulaziti u apoteke u Beogradu ali bez provizije ne ide…

 13. @Marko

  Marko Vi me niste shvatili. Nisam ja rekla da je DOMEN koji ste vi zauzeli brend, vec da ste vi uzeli taj domen (web adresu) kako bi iskoristili tudje IME, odnosno vec poznati brend u Srbiji a to je upravo: Apoteka Beograd. Ukoliko mi ne verujete da postoji takav brend u Srbiji, pogledajte na ovom veb sajtu:
  http://www.apotekabeograd.co.rs/

  To sto ste vi uradili je marketinski trik, koji moze biti kaznjiv ukoliko se vase preduzece ne zove “apoteka-beograd”, i vodi se kao zloupotreba vec ZASTICENOG brenda.

  Apoteka Beograd jeste brend jer proizvodi svoju liniju proizvoda, koji se upravo tako zovu. Ja sam korisnik tih proizvoda, i iz tog razloga sam pomislila da je Vas proizvod deo njihove palete. Ne kazem da je los, NISAM ga koristila, ali me je razbesnelo sto ste iskoristili njihovo ime, i mozda “navukli” neke korisnike da ih kupe jer su mislili da vas proizvod proizvodi Apoteka Beograd

 14. Dragana Đurđević on

  Meni nije jasno @Kohek: zašto vam smeta “provizija” u trgovini? To se u Srbiji zove marža, morate dati procenat prodavcu, to je legalna stvar. ako su Apoteke Beograd tražile maržu, to je najnormalnija poslovna stvar.
  Svašta.

 15. @Dragana Đurđević – Izvinite, ali marža je po definiciji nešto sasvim drugo – zarada prodavca koju isti uračunava na nabavnu cenu svog dobavljača. Ova druga “marža” koju Vi spominjete je nešto što se pravilnije zaista zove “provizija” ili “plava koverta”.
  Protagonist serum nije proizvod koji mi uliva neko poverenje, zbog svega što sam pročitala na ovom blogu i načina na koji se “promovišu”.
  Zahvaljujem se na korisnim informacijama i istraživanju koje je sprovedeno u cilju zaštite od eventualnih obmana. Jedini način da se zaštitimo i jeste da javno objavimo negativna iskustva i/ili sumnjive radnje distributera u Srbiji. Jer, znate i sami da nakon kupovine i “neispunjenog obećanja” ne postoji institucija koja bi nas zaštitila!

 16. Poštovani Marko,

  Zamolio bih Vas za neka pojašnjenja u vašem komentaru:

  FDA – navodite samo registraciju vaše kompanije u Online Voluntary Cosmetic Registration Program-u, ne i eventualno odobrenje Vašeg proizvoda za korišćenjenje u USA. Mogu li ti detalji?

  Naš APR navodi za KENKAI SKIN CARE d.o.o. (osnovan u aprilu ove godine) za članove / suvlasnike Vichy Laboratories Ltd; po matičnom broju (06726587) to preduzeće je dormant (uspavano) u UK? Takođe, upisani novčani kapital je 20,000 RSD (oko 180€)?

  Linkovi:

  https://www.duedil.com/company/06726587/vichy-laboratories-ltd

  http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseAnnualFinancialReports/6342471?code=65FA54CD82C6F59BB534F51D5B157AB163980574

  • Marko Kohek on

   @Dejan

   Poštovani Dejan,

   Tačno ste definirali. FDA ne odobrava kozmetičke proizvode, to jednostavno zakonski ne postoji. Umesto toga jih registrira, to znači da su sastojci več istraživani sa strane FDA (u njihovi bazi ima jih oko 50.000) Pošto je KENKAI 100% prirodni i organic proizvod napravljen izključivo iz termalnih i morskih minerala, ekstrakta algi i ružmarina i svi sastojci su več u bazi FDA ispunjava sve zakonske obaveze što se tiče prodaje i sigurnosti sastojaka. To zna celi svet i sve odgovorne drzavne institucije, takođe i vaša saniratna. Jedini kome to nije jasno je naravno Tanja Vehovec iz Moosheme, koje se je odlučila i utvrdila da je KENKAI lek i prema tome navedla sve negativne informacije i zakonske propise za lekove.

   Uskoro čemo napraviti obširnji demant na sve druge laži, več bi ga napravili ali čekamo još odgovore svih institucija i konfirmaciju američke i engleske ambasade.

   Na vaše drugo pitanje, istina je sve. Vichy Laboratories je dormant preduzece, što znači da je kot takvo samo investicijsko preduzece sa kapitalom i sam ne fakturira ništa, znači da je u tom smislu u mirovanju.

   To je stalna praksa velikih holdinga i nije ništa novo.

   KENKAI SKIN CARE je bio osnivan sa zakonskim predpisanim kapitalom, kao što ste več sami napisali 20.000 RSD ali i to če se promjeniti tokom poslovanja, tako da se godišnji profit prekniži na kapital, da bi se platilo nižji porez.

   I to je stalna praksa…ništa novo nismo izmislili.

   Hvala na pitanju.

   Pozdrav

 17. A ja i dalje čekam tekst demantija, jer me interesuje šta konkretno nije tačno u ovom tekstu, a to bi bila prilika da objasnim javnosti i ostale detalje o povezanim firmama i licima na ovom poslu, uverena sam da bi to ljude interesovalo.

  • Marko Kohek on

   @Mooshema

   Tanja molim vas, ako ste se več napičili name, da proverite tačne informacije i ne sve gluposti koje vam izbacuje google search:) Da bi bio Gencom LLC odnosno GENCOM Pharm u moji vlasti, vjerujte mi, da se ne bi bavio ovim forumom sada…. I dalje mi nije jasno, šta sam vam napravio i zašto bi mogao vama objasnivati kdje sve imam dionice?? i kakve veze ima to sa proizvodom KENKAI? Pričekajte na demant i sve ostale pravne akcije i možete mi vjerovat, da nečete nikada više zaboraviti KENKAI.

   • @Marko Kohek,

    Vi istinski mislite da ovaj tekst ima veze sa vama lično? Ne poznajem vas i silom prilika mi vaše ime iskače svaki put kada želim nešto da proverim u vezi sa proizvodom koji plasirate u Srbiji, ili sa tvrdnjama koje iznosite lično. Ovde se bavimo navodima sa vašeg sajta i reklamnim porukama, a u vezi sa proizvodom koji se nudi potrošačima Srbije.

 18. Poštovani Marko,

  Onda mi nije baš jasno na šta se odnosi vaš demantij:

  – Efikasnost preparata nije ispitala FDA (sem da su KOMPONENTE leka neškodljive)
  – Isto za INTERTEK: njihova tvrdnja je “komponente su ok” – čak ni ne tvrde da je sam proizvod siguran za korišćenje
  – Ne postoje nezavisna ispitivanja efikasnosti leka (sem od “vezanih”, dormant preduzeća sa istim vlasnikom)

  Tako da sve što je Tanja iznela stoji – pa ako možete da pojasnite šta demantujete, bio bih vam zahvalan.

  Pozdrav,
  Dejan

 19. @ Marko
  Naveli ste listu aktivnih sastojaka. Da li preparat ima i jos neke, pomocne, sastojke? Takodje, sta tacno ”plankton”predstavlja? Ne u bioloskom smislu, vec u ovom konkretnom proizvodu, i na koji nacin je on ”organski”?
  Pozdrav,
  Sasa

 20. Jos jedno pitanjce-USDA je oduzela GOCA-i akreditaciju za sertifikaciju. Zbog ceka to i dalje stoji na vasem web sajtu? Ko nama garantuje da su vasi proizvodi organski, kada je firma koja radi sertifikaciju izgubila licencu?

 21. He,he,he….ovaj Marko misli da smo svi zaista teletabisi. Lala i Nana….he,he,he…..

 22. Hvala puno na korisnim informacijama, umalo sam se upecala jer se vode na sajtu pod nazivom “apoteke beograd”. Volim da proverim pre nego kliknem na “poruci sada”, sto neprestano iskace prilikom prezentacije proizvoda. Za proizvod sam cula preko facebooka, ali kada sam pokusala da izadjem na njihovu stranicu dobija se poruka:”izvinite,stranica nije trenutno dostupna. Ova veza je mozda neispravna ili je stranica ukinuta”.
  Pitam se zasto?

 23. I ja sam htela da kupim proizvod…. Svi ste sve rekli, ali niko nije reko dali je koristio proizvod ili ne??? Nisam na nicijoj strani, ali ne bi htela da novac bacim u djubre (ili ne). Znaci, cak i da su sastojci odobreni i kvalitetni, to ne znaci da proizvod deluje.
  Meni je relevantno dali proizvod deluje? Dali postoji neko ko ga je koristio?
  Hvala!

  • Ako želite da Vam neko ovde preporuči taj serum, na pogrešnom ste mestu! Jer čini mi se da su se svi saglasili da je u pitanju prevara! Dalje, kako nakon svega gore navedenog uopšte imate želju da isprobate pomenuti serum na svojoj koži, i to bez obzira da li je odobren ili ne?! Idući obrnutom logikom od Vaše, preporučiću Vam “Proizvod” koji provereno deluje, ali NIKAKO nije odobren za takvu upotrebu – koncentrisana kiselina (bilo koja)…otapa celulit, masne naslage (i kožu). Deluje 100%, pa Vi probajte ako Vam je najvažnije da nešto deluje! Šalu na stranu, od srca Vam želim strpljenja i uspeha u borbi protiv celulita i masnih naslaga. Pozdrav!

 24. Pingback: Budi lepa za sedam dana! – Budilepa

 25. Pingback: Tonus hleb: zbog čega afera? Ceo izveštaj. | MOOSHEMA

 26. Aleksandar on

  Postovanoj i hrabroj autorki Museme, hvala. Mislim da ste raskrinkali celu pricu. Procitao celu prepisku i na kraju, gde je taj famozni demanti?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.