Akumuliran kružni trening

11

Ovo mora biti da je praznični trening, kad na donjoj ilustraciji vežbačica ima tu kapicu. Međutim, sigurna sam da može i bez kapice. Zapravo, savetujem ovaj trening bez kapice 😀

Pravo da vam kažem, oduševljena sam ovim programom! Osim što je izazovan, deluje zabavno i dobro koncipirano i dosegljivo. Tih 12 dana je nešto što svako sebi može da priušti, a nakon toga, ako je početnik, i da bude inficiran virusom rekreacije. Od negde se mora početi, a ovo je totalno kul za početak  jednog divnog prijateljstva s fizičkom aktivnošću i nepodnošljivom lakoćom ogromne upale mišića. Ubeđena sam da je ovaj koncpet jako dobra zabava, s osećajem uspeha na  svakog pojedinačnog dana. A tek na kraju dvanestog!

Radi se kod kuće, što sve zajedno čini još lepšim, komotnijim i praktičnijim.

12daysoffitness

Klik za veću sliku. Ilustracija: Tribesport

Sistem akumuliranog kružnog treninga je da – gomilaš:

Prvog dana radiš minut izdržaja (plank)

Drugog dana: dva minuta čučnjeva uz zid + minut plank.

Trećeg dana: tri minuta most + dva minuta čučnjeva uza zid + minut plank.

I tako redom, svakog dana počinješ novom vežbom, pa nastavljaš unazad s vežbama iz prethodnih dana. Fan, fan, fan!

Želim vam brzu odluku i skori početak, nećete zažaliti. Ako, na primer, počnete danas, završićete 4. januara, a to znači i da ste doneli jednu od boljih novogodišnijh odluka — da budete svakodnevno aktivni.

Vežbe sam pronašla na Tribesportu, a vi ih šerujte ako verujete da je nekome od prijatelja potrebno samo malo podsticaja.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

11 Comments

 1. Ovo su potpuno netačne instrukcije. Circuit trening ne znači po jedna vežba svaki dan, već sve te vežbe u jednom danu, odnosno jedna za drugom, bez predaha. Po završenom krugu sledi minut odmora, pa ponavljanje kruga. Da bi trening bio efikasan, potrebno je uraditi 3-5 ponavljanja kruga koji treba da sadrži vremensko ograničenje od oko 15 minuta, u čijem okviru nastojimo da završimo sve vežbe. To je trening snage, ne baletskih predispozicija.

  • Instrukcije su potpuno tačne, naime, preuzete sa sajta koji je kreirao vežbe, postoji link te se može proveriti.

   Što se tiče tumačenja termina kružni trening, pokušaj to da posmatraš ovako: u sklopu 12 dana, ako treninge i ponavljanja gledaš kao celinu, primetićeš da to jeste kružni trening koji traje “12 dana”-setova, s pauzama između – dana/setova. Gledajući kako se gradi, primetićeš da se vežbe akumuliraju.

   Ali, dozvoljeno je individualno tumačenje i varijacije, naravno, samo nije lepo da ne razumeš koncept, pa da zato tvrdiš da je nije tačan 😉

   • To što su preuzete sa nekog tamo sajta ne podrazumeva da su tačne. Ovaj trening je sastavni deo crossfita koji treniram već 10 godina i predstavljene na ovaj način su smejurija.

    • Ok, darling, opušteno, nemoj da se nerviraš.
     Vidiš, ovo je upravo za one koji se ne bave crossfitom celu deceniju, kapiraš?
     Kao i ceo blog.
     BTW, sve vežbe su sastavni deo nekog treninga. Ne sećam se da sam primetila da je neko izmislio posve nove, pa ni sajt sa kojeg su preuzete. Imaš link na izvor, najbolje da se raspravljaš tamo.

 2. jep pozdrav! Imam pitanje vezano za trening kod kuće. Vježbam pon, sri i petak kružni trening (dva kruga od 3 seta vježbi) i na kraju 15 min mountain climbers i jumping jacks (30 sec rada, 20 sec odmora)te u dane između vježbam na orbitreku pola sata. Mene zanima konkretno hiit trening, koliko je takav način treniranja učinkovit u cilju održavanja težine, oblikovanja tijela, dobitka mišića (ništa drastično, ipak sam osuđena na kućni trening), kako bi rezultate mogla očekivati kad bi promijenila trening (kružni trening i finisher od 15 min) s hiit treningom? da li je takav način dovoljan za oblikovanje ili je hiit više vezan za aerobni trening, a anaerobne vježbe nemaju veze s njim?

 3. Pingback: Moja prva nedelja individualnog treninga [urnebesni dnevnik za početnike s tegovima] | MOOSHEMA

 4. niko ne prica o ishrani..hmmm… ishrana je najbitnija, treningom samo radi se na finisu… meni su ove vezbe samo uvod u teretani 8) mora se raditi sa tegovima sve to… nista bez tegova.. i 100 cucnjeva…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.