Pismo Deda Mrazu: sve što mi treba imam

3

Dragi Deda Mraze,

Kako si? Kako je Baba Mraz?

Htela sam prvo da proverim sa tobom šta bi s poklonom za mene kad sam imala 10 godina? Trebalo je da budem balerina i da nosim haljinicu belu, od tila, u kojoj više ličim na devojčicu. Ništa od toga.

Onda, htela sam da vidim šta bi s mojim poklonom kad sam imala 15? Želela sam bilo kakvu sportsku veštinu na poklon, pa makar i samo jači servis u igri “Između dve vatre”,  dane budem uvek prva koju izbace iz igre. Ništa od toga.

Neprijatno mi je da te podsećam, ali ni moj poklon kad sam imala 17 nije stigao. Do tada je već trebalo da imam duže noge, što su mi roditelji obećali kada izađem iz puberteta. Nije se desilo ni genetski, ni u paketiću.

Možda sam zato par godina kasnije dobila najduža stopala na svetu? Pobrkao si me s nekim. Košarkašem.

Sa 23 sam pisala da želim sto krpica za večernje i dnevne izlaske. Nije te bilo.

Sramota je, ali ni kad mi je bilo 30 nisi stigao kroz moj odžak. Možda zato što sam želela da imam 100 pari obuće, jer sam negde pročitala da je to najvažniji odevni predmet za svaku ženu. Mogao si barem jedan par da dobaciš? Ili da ukineš ženske časopise?

Šta je tu je. Imam 47. Pišem ti sada da mi ništa ne treba. Sve imam.

Imam bore oko očiju i bore oko usana. Kažu da je od smeha.

Imam celulit. Pošto su mi kratke noge, nema ga puno.

Imam velika stopala. Zato sam stabilna i ne padnem tako lako.

Imam obuću i odeću kakve poželim. Zato najradije kupujem sportsku. Belo, od tila mi i tako ne stoji dobro.

Imam porodicu i srce da ih u njega smestim.

I, konačno, imam zdravlje da im trajem. Šta će meni više od toga?

Sve sam to uradila iz onoga što imam. Zahvaljujući tome što se kroz moj odžak nikada nisi spustio, i ništa mi s neba bacio, iz onoga što imam izvlačila sam maksimum.

Drago mi je da sam potrajala do dana kada mi nije bitno šta imam u ormanu, ili na sebi, ili u ogledalu.

Kad sam shvatila da je najvažnije ono što imam u sebi, jer mi to niko ne može oduzeti. Osećaj uspeha i ispunjenja. Dobar osećaj koji se vidi

Zato Deda Mraze, čuvaj babu. Ovu ima ko da čuva.

[divider]

Upravo ste pročitali poslednji post nastao iz, za mene predivne, saradnje ovog bloga i brenda Wellness. Keks Wellness sa lešnikom, moj omiljeni treat, bio pre ove saradnje, ostaće zauvek 😉

wellness solja

Ovo jeste blog o wellnessu. I o tome kako da aktivirate, pronađete, stvorite i održite u sebi dobar osećaj, jer je to ono što se vidi i čime plenite sve oko sebe. Ono što vam niko ne može oduzeti!

Wellness i Mooshema vam žele srećnu 2014. godinu i dobar osećaj. Za sebe. Za život. Ako ga još niste svesni, pogledajte malo bolje: vi sigurno već imate u sebi taj dobar osećaj. Ponekad je samo mali, malecki, ovolicni, ali je tu. Njega ne donosi Deda Mraz. Njega otkrivamo sami.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

3 Comments

 1. Hvala Vam na ovom tekstu i svim lepim željama.
  I ja Vama želim da trajete i budete zdravi i radosni.

  A tekst i ceo Vaš blog mi znače mnogo, otkrila sam mušemu pre deset dana, ja mislim.Mlada sam mama, i sveža pa naleteh na preporuku na mušemu na sajtu jedne mame (Kondom preko srca, Dragana).
  Svesna sam svega što moram da menjam i polako se pripremam, moram krenuti…..iz razloga što sam u prethodnim mesecima negde izgubila taj dobar osećaj u sebi o kom pišete…..ili se bar on više ne vidi.Moram da se probudim.
  Lep pozdrav iz Vašeg NS.
  Krenuću…uz Vas…javiću se.

  • Draga Ivona,

   Dobrodošla!
   Znaš šta, samo polako! Uživaj u bebi, u novom životu i roditeljstvu. Ne znam koliko si mlada mama, ali veruj mi da jedan period moraš provesti tako što kažeš, ja sam mama, daj ovamo taj čokoladni kolač s višnjama! 🙂 Posle idu promene.

   Želim ti da u 2014. zaista otkriješ taj dobar osećaj i pokažeš ga celom svetu!

   • Baš sam se nasmejala. Jeste, bilo je i takvih perioda:-)
    Imam 27 godina, a baby ima devet meseci, tako da smo spremne na maminu borbu za poboljšanjima…Visoka sam 164 cm, imam 62 kg tako da želim da smršam, ali više da povratim kondiciju, zdrav duh, snagu i čvrstinu…..i vidim da sam na pravom mestu:-)

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.