Čokolada koja ubrzava metabolizam

19

U stvari, čokolada sa narom, kajenskom praprikom i svežim đumbirom. Sad već znate i kako da je napravite.

Zato, prvo, kako se čisti nar.

kako se cisti nar mooshema

1. Zasečete ga plitko na mestu gde mu je perčin, ukrug

2. Skinete rukom kapicu i izvučete noktom ili nožem belo “srce” iz sredine

3. Na mestima gde se prikažu spojevi, tj, kriške, zasecate uzduž, opet plitko, od gore do dole

4. Rastvorite ga po tim mestima, slično narandži, skinete belu opnu i samo povadite plod.

E, sad. Čokolada koja ubrzava metabolizam?

Recimo, da će taj posao da uradi ljuta paprika kajenska i đumbir. Nar će samo pomoći da odlepite od sreće. Crna čokolada da unesete antioksidanse. U ovom slučaju, čokolada od 75% udela kakaoa, mogla bi još i jača da bude, da sam imala.

Priprema:

 1. Očistite nar
 2. Istopite 100 g čokolade
 3. U istopljenu čokoladu ubacite sveže izrendan đumbir i pospite paprikom, promeštajte
 4. Na papir za pečenje istresite ovu smesu i po njoj pobacajte svež nar.
 5. Ostavite da se ohladi.
 6. Gledajte da ne pojede sve odjednom jer, božanstveno!

cokolada sa narom mooshema

 

[divider] Odluka da pratiš ovaj blog na Facebooku je možda najbolja odluka koju ćeš doneti u životu. Posebno ako su i ostale bile užasne.
[divider]
Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

19 Comments

 1. Ti meni čitaš misli sa receptima, ja objašnjenje drugo nemam 😀
  Baš sam razmišljala o sličnom, samo mi nar n-i-k-a-d ne bi pao na pamet.
  Yum.

 2. Mmmm, moram ovo da probam! ^_^ Kajenskog bibera pretpostavljam ima u zdravoj hrani.. Uz koje namirnice jos ide? Kakva mu je cena?

  • Možeš da staviš i crvene ljute papričice 🙂

   Kajenski biber sam našla u Maxiju, znaš onaj odeljak što su ubacili sa raznim začinima? Košta, tipa 90 dinara pakovanje, ne sećam se, ali nije nešto skupo.

 3. Uh, ovaj ti je božanstven!
  Ima sve što volim nar, biber, tamnu čokoladu i đumbir. 🙂
  Moraću da napravim kad mi stignu gosti sa dobrim ukusom, ne želim da dovedem sebe u situaciju da pojedem sve sama za 5min. 😉

  • Probaj da staviš u one posudice za led, na dno nar, a preko tu smesu, pa u frižider (ne u friz). Kad ispadnu napolje, zjao, em lepota, em taj sav ukus!

   • Pravila! 🙂
    Mogu ti reći da sam napravila dve greške. Prva je u količini, sledeći put pravim trostruku meru. Druga je u gostima. Sledeći put ne delim ni sa kim. 🙂
    Mogu ti reći da odavno nisam napravila nešto što me je toliko oduševilo. Podseća malo na one čokolade sa čilijem, a nar baš osvežava kako treba.
    Nemam posudice za led (ovde je to neodvojivi deo zamrzivača), ali si mi komentarom svakako dala ideju, pa sam koristila silikonske kalupe za mafine.
    Hvala za divan recept! 🙂

 4. Pravio devojci malopre.. Oduševljena je!!! Mada sam jedva našao nar (Kalenić), a kajenski biber sam takođe našao u maksiju, premijino pakovanje i piše Cayen peper

  • E, što je lepo dobiti muški komentar na receptu i to ovakvim povodom. Blago tvojoj devojci. (da, to je taj kajenski koji i ja koristim, mislim da se kod nas ne može ni naći drugi)

 5. Samo jedna stvar koja ce svima olaksati ciscenje nara 🙂
  Da ga ne bi bilo svuda po kuhinji 🙂
  napunite prvo jednu vecu serpu vodom, dovoljno veliku da mozete da baratate rukama u njoj, stavite prepolovljeni nar u vodu i cistite ga 🙂
  Kako vam dusa iste 🙂
  no mess, no strees and stains 🙂

  • Čekaj, šta? I onda ga loviš po vodi? Meni uspeva da ga ne bude (baš) svuda, ali me ovaj detalj zanima sa skupljanjem bobica. U cediljku?

 6. Pingback: Domaća čokolada sa malinama [zahvalićete mi se posle] | MOOSHEMA

 7. Pozdrav za sviju, a posebno autoricu bloga. Moram da kazem da je odluka da primam obavijesti o blogu na svoj e-mail jedna od najdražih u zadnje vrijeme. Kako sam zaboravna, ovo mi je pomoglo da se svakodnevno podsjetim da postoje ljudi koji se zdravo hrane, i da bih i ja mogla pokušati:) Usput, htjela bih da se ovom prilikom zahvalim mooshemi što nesebično dijeli svoje znanje i iskustvo. Nisam baš neka kuharica, ali odlučila sam se testirati na ovim receptima zdravih kolačića i ja sam i više nego zadovoljna. Jedva čekam da probam ostale recepte. Sliku možete pronaći na ovom linku na FB jer je nisam mogla učitati ovdje https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204602484773880&set=gm.10152536020132338&type=1&theater

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.