Sprečimo, zaštitimo, nadoknadimo

1

U sklopu kampanje “Sprečimo, zaštitimo, nadoknadimo”,  NVO ASTRA- Akcija za borbu protiv trgovine ljudima sprovodi veliki broj aktivnosti radi sprečavanja svih oblika trgovine ljudima, kao i edukacije i prevencije potencijalnih rizičnih situacija koje mogu osobu da uvedu u lanac trgovine ljudima. U tom cilju je kreirana i mobilna aplikacija BAN Human Trafficking sa željom da se mlade osobe, korisnici mobilnih telefona, edukuju o problemu trgovine ljudima. Ova višejezična aplikacija će biti promovisana u celom regionu.

ban human trafficing

Aplikacija BAN Human Trafficking

Mobilna aplikacija Ban Human Trafficking je napravljena u cilju edukacije mladih osoba koji su korisnici mobilnih telefona o problemu trgovine ljudima i prevencije ovog oblika kriminala, u okviru projekta Balkans ACT Now! koji podržava Evropska unija.

Kroz interaktivnu igricu korisnici će moći da se upoznaju sa različitim oblicima trgovine ljudima od faze vrbovanja, eksploatacije, izlaska iz lanca trgovine ljudima, do faze oporavka, društvene reintegracije i borbe za ostvarenje prava žrtava trgovine ljudima. Na ovaj način korisnici aplikacije se upoznaju sa potencijalnim rizičnim situacijama koje će moći da prepoznaju i izbegnu. Cilj je da se kroz igricu informišu mlade osobe kako da zaštite sebe i ljude u svojoj okolini i spreče trgovinu ljudima. Takođe, bolje razumevanje iskustva žrtava trgovine ljudima treba da doprinese smanjenju diskriminacije i poboljšanju položaja žrtava kako u društvu, tako i u državnim, pravosudnim sistemima.

Mobilna aplikacija je deo kampanje “Sprečimo, zaštitimo, nadoknadimo” koja nastoji da motiviše i podstakne relevantne javne institucije i društvo da aktivnije učestvuju u kreiranju efikasnijeg pristupa pravima žrtava trgovine ljudima i njihovom pravu na kompenzaciju.

Kampanja podrazumeva veliki broj aktivnosti kao što je i ovaj video spot:

Preuzmite aplikaciju za Android ili za iOS

Pravo na nadoknadu štete

Sve o kampanji obezbeđvanja prava žrtvama na nadokandu materijalne štete, mođete pratiti na Nadoknadimo.org

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

1 Comment

 1. jelenamilosevic on

  Slucajno pogledam pratioca , slucajno vidim ovaj tekst, pogledam video jedan, pogledam video dva CEP koji sam dugo trazila i osetim jezu … i pogledam vise videa izmedju ostalog i ovaj https://www.youtube.com/watch?v=NUIFR21dQ4k
  I onda pogledam broj lajkova, broj reakcija na ovaj tekst i zanemim
  Setim se svih postova koji se dele , o cemu se prica, prepucavanja i pametovanja a o ovakvim teme svi cute !
  Setim se kako se redovno trazi ovo ili ono za sebe a ovakvim nevidljivim ljudima se cuti i neproziva ni drazva ni sistem ni politicari !
  Nemoc ili neinteresovanje … ili osecaj to se meni ne moze desiti a za ostale nemam vremena niti me zanimaju
  A samo je potrebno malo ljudskosti i osvrtanja jednih na druge bez osude vec sa pruzenom rukom zrtvi …ima nacina a to smo mi sami , da budemo ljudi!
  Tebi svaka cast za pisanjem na ovu temu dok masa cuti … !
  Postovanje !

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.