Kada ste se poslednji put dobro osećali u svome telu?

0

Ovo je vreme kada je najlakše osećati se nesigurno u svom telu ili biti nesiguran zbog svog izgleda. Bilo da je to zbog neprijatnih komentara koje dobijemo, ili zbog toga što je Fotošop u potpunosti izmenio ljudsko telo i nametnuo nedostižne i nerealne modele. Tek, danas ništa lakše nego biti zabrinut zbog svog izgleda.

dove_campaign

Kampanja Dove.

Kada ste se vi posljednji put dobro osećali u svojoj koži?

Odgovori odraslih i odgovori dece na jednostavno pitanje, mnogo će vam reći o tome šta je, zapravo, bitno i koliko smo se promenili samo zato što smo odrasli. Mene je rasplakalo.

Ovo je kampanja koju vodi @JubileeProject i kojoj se možete pridružiti na Twitteru korišćenjem hashtaga #IAmComfortableBecause.

Prošlog meseca i Tamara Jevtović je na portalu Trčanje.rs pisala o nesavršanostima i pozvala žene da se uključe u promociju svojih nesavršenosti hashtagom #nisamsavršena, sa istim ciljem, prihvatanja sebe.

Šta biste vi  menjali na svom telu?

Da li ste shvatili da je nesavršeno ono što nas čini jedinstvenima?

Male istine – domaći zadatak za svakog od nas

[icon_x]Sedenje i prežderavanje ne pomaže samopouzdanju.

[icon_check]Samopouzdanje stiže sa zdravom ishranom i kretanjem, sa  fizičkom aktivnošću.

[icon_check]Zdrava ishrana, bez industrijske hrane iz kutija i kesa, čini da hranimo svoje telo i um, a ne da zatrpavamo rupu. Odgovor tela na to je dragocen i stiže veoma brzo, kao zahvalnost.

[icon_check]Kretanje, fizička aktivnost, daju ogromno samopouzdanje, ne samo zato što se stvori hemija koja nam podiže raspoloženje, već zato što počinjemo da imamo poverenja u svoje telo i što ono počinje da nas zadivljuje. Ne zbog toga kako izgleda, već zbog toga šta sve može.

Imam 48 godina i meni je moje telo taman. Zbog ishrane i kretanja, ono je skladan deo mene prvi put u životu. I dalje je nesavršeno, vidi se da stari, ali je ono meni tako komotno i udobno.

Probajte i vi sa svojim telom isto, hranite ga i pokrenite ga. Na zadovoljstvo i samopouzdanje imate – doživotnu garanciju.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.