Cake POPs set za pravljenje lizalica kolača – sranje u ružičastom silikonu

10

Ne morate mi sve verovati što napišem, i nemojte, ali trust me on this one and save your money.

Ne znam zašto sam poželela ovaj silikonski kalup. Valjda jer deluje ljupko i zato što sam bila dovoljno umorna da poverujem reklami. Naručila sam s idejom, koje su dve:

1. Nema šta tu da ne uspe

2. Nema šta da ne bude u redu sa silikonskim kalupom.

Na obe ideje sam pukla kao zvečka.

U prvoj, naravno da ima šta da ne uspe, čak i ono što ti inače uspeva, jer kalup dozvoljava razlivanje testa u okolni prostor, vidi na slici (broj 3).Da, kalupov poklopac ne prileže dovoljno na svoju osnovu.

Na drugoj ideji sam pukla još i više: ovaj silikonski kalup se lepi. U tom smislu je zaista originalan i to svojstvo nisam očekivala, zbog osnovne pretpostavke o ovoj vrsti proizvoda – a to je da se silikonski kalupi ne lepe. Vidi sliku 1 i kako delovi ostaju zalepljeni. Na slici 2, vidi se komadić loptice potpuno izmrcvarene i neupotrebljive za ono što obećava proizvod kao rezultat.

Treću ideju nisam imala, ali sam je dobila gratis: Ovaj kalup – smrdi. Na naftu. Makar posle prve upotrebe. A to nećemo u kuhinji, je li? Posebno ne na visokim temperaturama. Neću imati drugu upotrebu.

silikonski kalup

Ja sam ovo sranje kupila preko sajta Kudaukopovinu.rs.

Nemojte napraviti istu grešku.

Ja ću ga vratiti prodavcu, ili koristeći pravo na odustanak od ugovora prilikom kupovine na daljinu (Zakon o zaštiti potrošača, Član 28), ili ću korisiti pravo na raskid ugovora zbog nesaobraznosti robe.

Ono što me je posebno sneveselilo, to je da prodavac u svojim uslovima korišćenja e-prodavnice, zapravo utvrđuje da neće poštovati ZZP, i to u delu koji se odnosi na kupovinu na daljinu (putem veb-sajta), i prilikom reklamacije, odeljak 3. Reklamacije i dodatna pojašnjenja.

kudaukupovinu-reklamacija

Print screen dela Uslova korišćenja

 

Naime, korisnik ima pravo na reklamaciju, garantovanu zakonom, ali, trgovac na nju mora odgovoriti u roku od 8 dana, a ne proizvoljnih 10 (Član 56. “Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju.”)

Videćemo, možda je greška u tekstu. Ali, što se tiče moje kupovine, 100% greška.

***

Ako želite da znate kako da izaberete silikonski kalup, ili, još bolje, da li ste dobar izabrali, proverite preko ovih saveta.

***

EDIT: Prvi radi dan (ponedeljak) nakon objavljivanja ovog iskustva, primila sam telefonski poziv iz kompanije Kuda u kupovinu doo, kada sam pitana da li želim da pokušam još jednom da isprobam proizvod ili sam raspoložena da ga vratim. Odabrala sam ovo drugo.

Istog dana, na moju adresu je poslat kurir iz Daily expressa, kojem sam predala robu i račun, a on meni potvrdu o prijemu pošiljke. Slanje proizvoda nazad je bilo na račun kompanije Kuda u kupovinu doo.

Već danas (utorak), novac mi je vraćen na račun, uvećan za troškove poštarine koje sam imala prilikom naručivanja, tj. prijema robe. Inače, glavni razlog zbog kojeg sam se premišljala da li uopšte da vraćam proizvod – poštarina tamo-nazad, 360 dinara, a vrednost robe 790, kapirate?

Jedno je sigurno, poslovna politika ove firme je čvrsta petica, te možete biti sigurni da kupujete preko e-prodavnice koja će poštovati vaša prava, što je jako važno znati kada kupujete online.

Print Friendly, PDF & Email

Verdikt

2.5 Izuzetno nekvalitetno

Silikonski kalup koji nema nijedno očekivano svojstvo: lepi se i ne proizvodi obećane oblike. Uz to i smrdi na naftu. Ne kupujte ga. Kineski kvalitet.

 • Kvalitet materijala 1
 • Silikonsko svojstvo nelepljenja 1
 • Svojstvo pečenja oblika 1
 • Procena bezbednosti korišćenja 1
 • Procena zdravstvene ispravnosti 1
 • Briga o kupcu 10
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

10 Comments

 1. Auuuu, kakva navlakuša. Nije ni čudo što je jeftino, ali ko može da zna unapred. Meni se puno puta dešavalo da jeftine stvari budu kvalitetne, a skupe propadnu brzo. Ništa više nije garancija kvaliteta.
  Pozdrav!

 2. Ivana Ica on

  Kad sam pravila Pravila korišćenja jednog svog sajta, naravno, čitala sam ista pravila sa drugih, srodnih portala. I naletela sam na stvarno sve i svašta. Recimo, vaše podatke možemo koristiti i prosleđivati trećim licima po bilo kom osnovu, bez vašeg znanja.

  • Možete, sve dok navodite izvor kako je zahtevano, i ne menjate ništa.
   Moj blog je zaštićen Creative Commons licencom, pogledaj u footeru.

   • Ivana Ica on

    Nismo se razumele, tj. ja nisam stavila navodnike posle reči recimo. To “vaše podatke možemo koristiti i prosleđivati…” sam pročitala na jednom sajtu, nisam mislila na vas lično. Taj sajt, inače britanski, je sebe zaštitio da može podatke svojih korisnika da šalje dalje bez ikakve odgovornosti. To sam htela da podelim samo:))

 3. Ti silikoni su nezgodni za koristenje.Potrebna je poduza praksa i milion pokusaja da se stekne osecaj.Na neke cak proizvodjaci napisu da podnose vecu temperaturu nego sto zaista mogu.Rezultat toga je blaga promena boje i taj cudan miris na naftu ili slatkasti miris poput parfema.Za njih ni po koju cenu ne sme da bude retko testo,mora da bude znatno gusce,nesto kao za bakin kolac.Tada se lepo izvade ispeceni proizvodi i ne raspadaju se.Sve u svemu,puno zivaca za jedno veliko nista.

 4. Isto sam prosla kao i vi! Uzas!
  A deca su se bas radovala cake-popsima.
  Na jednom video snimku videla sam devojku koja ovaj kalup pricvrscuje silikonskim stipaljakama. Zaista nemam zelju da potrosim novac na to i ponovo se nerviram ako ne uspe.

 5. Snežana on

  Ja sam ih dobila ali do sada nisam isprobala, dok neke moje prijateljice jesu i nisu imale primedbu. Samo koliko sam ja shvatila ovi se koriste za popse ali bez pečenja tj. ne idu u rernu već se radi na hladno od mase koja se ne peče. Nisam ih isprobala jer mi nije bilo jasno kako da pečem nešto što ide u dve polovine pa posle treba da bude okruglo. Nisam načisto kako se ovaj kalup koristi ali znam da su moje prijateljice pravile nešto poput lizalica i sladoleda. Moraću da ih pitam.

  • pečenjem se računa da će se testo dići i da će biti ograničeno oblikom, te će zauzeti rastom taj prostor i ispasti okruglo. u teoriji. u praksi je to što vidiš na mojim foktama 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.