Pet pomoćnih sredstava za mršavljenje koji vam neće pomoći da smršate + bonus

6

Kad pogledaš, mršavljenje je najbolji biznis na celom svetu.

Ponekad deluje da su se marketing brze hrane i šećernih pakovanja udružili sa fitness i farmako industrijom, udruženi sa industrijom mršavljenja generalno i zajedno rade. Prvo se nagojiš od proizvoda šarenih reklama, a onda mršaviš uz ponude ove tri industrije.

Na domaćem tržištu u ponudi je sijaset pomagala koja obećavaju brzo mršavljenje bez po muke, mnogi na principu sam svoj majstor. Ne pronalazim statistiku, koliko se godišnje baci para na ove stvari umesto na patike i povrće, ali, pošto se iznova i iznova pojavljuju sve bizarnija sredstva i rešenja za mršavljenje, očigledno da je industrija mršavljenja jedan od najuonosnijih biznisa i da ti proizvodi uvek pronađu kupca.

1. Magični prsten za nožne palčeve za mršavljenje

magicni prsten za mrsavljenje

Pojavio se na Limundu u novembru (možda i ranije), na aukciji sa startnom cenom od 10 dinara. Dostigao je 645. Hoću da kažem, prodat je i dalje se prodaje!

Karakteristike (copy/paste sa oglasa)

Magični prsten za mršavljenje je prsten na bazi anti-alergenih silikona koji sadrži dva moćna neodimijumska magneta koji stimulišu tačke na stopalima koje kontrolišu apetit. Istovremeno, prstenovi podstiču i učinkovitije korišćenje trbušnih i bedrenih mišića, tako da povećavaju i vašu fizičku kondiciju.

Eo, vidiš, za te pare, i mršavljenje i mišići i kondicija.

2. Prsten za mršavljenje

 

spiralni prsten za mrsavljenje

Još jedan prsten, još jedan magnet, ovog puta za  ruku. Prodaje ga Non-stop shop. Cena, uvek na popustu, uvek ušteda, oko 600 din. Nosite ga non-stop i smršaćete.

Karakteristike (copy/paste)

Napravljen od bakra, oblika spirale, pozlaćen, sadrži dva trajna magneta.

Deluje na tri načina: obezbeđuje bakar u organizmu, preko masaže i stimulacije refleksnih zona na prstima, uz sadejstvo magneta, pospešuje cirkulaciju, utiče na bolji rad unutrašnjih organa, poboljšava metabolizam, što omogućava sagorevanje viška masti i sprečava taloženje naslaga.

Nošenje prstena na palcu redukuje masne naslage na licu, na kažiprstu – sa ruku, na srednjem prstu – sa stomaka, na domalom – sužava struk i na malom prstu – sa bedara.

Mene se najviše dojmila redukcija masnih naslaga na licu, ako ga nosiš na kažiprstu.

3. Narukvice za mršavljenje, energiju i balans

Magnetne narukvice koje podižu energiju, ubrzavaju metabolizam i pomažu mršavljenje. Cena, oko 1000 dinara

Opet nakit i opet magneti. Mislim da je ovo jedno vreme bio najprodavaniji artikal iz oblasti energetske juvelernice kod srećne ruke. Prodaje ga, dakako, Non-stop šop, po ceni od 2.030 din. Ponegde se reklamira samo kao sredstvo za pružanje energetskog balansa, ali kad namiguje, tvrdi da ubrzava metabolizam i pomaže mršavljenje.

Ovo je bio svetski hit. Nosili su je i Bekam i Kejt Midlton i Robert de Niro. Međutim, kompanija koja stoji iza ovog pomoćnog sredstva za balans i energiju je 2011. godine, pod pritiskom javnosti, nauke i udruženja potrošača, morala da prizna da ne postoji nijedno naučno pokriće za izjave koje koristi u marketingu ovog proizvoda, jer je ispalo da nošenje ove narukvice nema više benefita od nošenja najobičnije gume oko ruke, što narukvica jeste. Kompanija je čak u Australiji vraćala novac kupcima koji su poverovali reklami, a nisu osetili obećane blagodeti.

Kod nas se još uvek prodaje sa istim svojstvima koje proizvođač više ne sme da pominje, često na grupnim kupovinama za oko 700 din i tada ode kao alva.

4. Sauna-odelo za mršavljenje

sauna-odelo-za mrsavljenje

Nema puno opisa na Planet bikeu, ali je artikal dostupan za 1.210 dinara.

Pošto mu je u imenu sauna i mršavljenje, sigurna sam da znate kako radi: imitira saunu, za koju se zna da ne služi za mršavljenje, ali za te pare, ko te još pita. U susednoj Planeti sport, za iste pare stiže i muško odelo.

Takođe bez opisa, dovoljna je mašta kupca, njegova naivnost i novac.

5. Trenerka za mršavljenje

trenerka za mrsavljenje

I protiv celulita. Radi na principu magneta, a za silne pare prodaje, opet, Non-stop shop. Na popustu je 15.000 din, inače je 28.800.

Karakteristike (copy/paste)

Magcelfit pomaže koži u borbi protiv naslaga masnoće i celulita.

Biološko dejstvo Magcelfit anticelulit trenerke kontrolisanog magnetnog polja ispoljava se na ćeljisku membranu i nucleus ćelije, ubrzavajući metabolizam odnosno resorpciju masnih naslaga.

Ne bih da mračim, ali za te pare možete kupiti pravu trenericu i prave patike, pa čak i sportski grudnjak i čarape, ali i stay dri majicu i da ih stvarno nosite i koristite za ono čemu su namenjeni i da stvarno smršate, uz gomilu dodatnih blagodeti kao što je veće samopouzdanje, bolje raspoloženje ili mršavljenje.

Ovde nema ništa o Hot shapers, to smo elaborirali.

Imam za vas ponudu. Ako kupite odmah, danas, već za mesec dana ćete mi biti zahvalni!

Bonus: trenerica za bolji život

anticelulit-trenerka

 

Obrati pažnju kako se koristi.

Od čega je? Od vaše dobre volje i želje da promenite svoj sedeći život.

A mršavljenje? To je samo jedna od posledica.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

6 Comments

 1. Hm, nema bas veze sa ovim proizvodima, ali neki fitnes centri reklamiraju power plate kao neki ubrzni trening/nacin za brzinsko “sredjivanje”. Trazih na Vasem sajtu, ali ne nadjoh nesto o power plate-u, neke pros&cons ili sl. a bas me interesuje Vas stav 🙂

  • U nekom svom prethodnom životu sam to probala, ali tada nisam ništa znala ni o sportu ni o sebi. Od toga sam imala strahovitu upalu mišića i osećala sam se super 🙂
   Međutim, držalo me je kratko, bilo mi je skupo, te mislim da sam to radila samo mesec dana.
   Ja mislim da je sve bolje od sedenja. Te, ako nemaš iskustva, nemaš puno vremena, imaš dovoljno para i volje, probaj i to, za početak. Ali onda, kad se nadahneš, pređi na neke sporohodne ali sigurno delotvorne stvari.

   • Super. Hvala 🙂 Jeste da cena “pecka po ušima” al’ pomislih, ako je to ta ulaznica do nekadašnje navučenosti na trening, to nadahnuće, onda, možda i vredi probati 🙂

    • Nemoj da očekuješ bogzna kakve promene na telu od toga. Ali možeš da očekuješ upravo to, da te motiviše na nov korak za slow and steady progress.
     Slow and steady wins the race ;-))

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.