Najbolja dijeta na svetu: FUCK DIET

8

Pošto stilova ishrane ima na gomile, i pošto se tamo negde vode pravi mali ratovi o tome šta je najbolje i šta daje najbolje rezultate, i pošto je jedna pametnija od druge, i pošto od toga može da se poludi, odlučujem se da vam dam ovaj savet:

Fuck diet, jedi zdravo i slobodno.

fuck diet

Ili, na svahiliju: pokupite iz svake moguće dijete ono što je najbolje u njoj i – smršaćete na zdrav način, uživajući u slobodi što niste na dijeti. Kad vas pitaju posle kako ste uspeli da smršate i na kojoj ste dijeti, recite, fuck diet.

Koje dijete možete da nabrojite na brzinu a da su vam principi poznati? Evo, da pomognem: vegetarijanska, mediteranska, hrono, lchf,  raw food, atkins, makrobiotika, undiet. Ima još, ali nemate pojma koliko je zapravo svaka slična sa nekom drugom.

Pa, hajde da iz svake uzmemo najbolje:

Vegetarijanska/veganska ishrana:

Odavde uzmite sve povrće, pripremljeno na zdrave načine. Bez izuzetka.

Mediteranska

Odavde povadite za sebe maslinovo ulje, masline i ribu i poneku pastu. I crno vino pokatkad. I sireve.

Hrono

Odavde primenite razmak između obroka, 4 do 5 sati.

LCHF

Odavde uzmite izostavljanje čistog šećera.

Raw food

Ovde uzmite presno povrće i voće za svaki dan.

Atkins

Uzmite meso odavde. Bilo koje. I nije obavezno svakoga dana.

Makrobiotika

Uzmite im semenke i koštunjavo voće i stavite u svoj tanjir. Uzmite i temeljno žvakanje.

UNdiet

Uzmite odavde pravilno kombinovanje namirnica. I ne zovite ovo dijetom ujedinjenih nacija (UN), već kao undiet, nedijeta.

***

Eto ga! Imate svoju dijetu, fuck diet. Jer, nema dijete koja za vas može da uradi ono što može fuck dijeta.

Ako s ovim ne biste mogli da živite lepo, dugo i bez odricanja, i da smršate, evo, tu me secite.

Fuck diet je idealna dijeta za svakoga. A i dobro zvuči.

Ako postane vladajući pravac u ishrani, molim da mi ostavite autorska prava na ime i patentna prava na izum.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

8 Comments

 1. Osvežavajući, sintetički i duhovit pristup 🙂

  Takoreći ~ solomonski. Uz odgovarajuće kretanje i fizičku aktivnost, te razmernu dozu make love, not war koncepta, daće više od rezultata. I zdravlje i raspoloženje.

  Idem da sebi naručim majcu sa odgovarajućim printom 😉
  Nešto mi kaže da bi mogla da postane planetarni hit!

 2. Ovo je genijalna dijeta u svakom pogledu, posebno ime! Mogu misliti reakcije ako bi ste nekome rekli da ste upraznjavali ili da upraznjavate Fuck Diet! Uz malo marketinga bi postao pravi hit. Mada, verujem da ce se razocarati oni koji su stvarno ocekivali nesto 18+.
  Salu na stranu, principi koji su ovde navedeni su odlicni!

 3. Ovo je pravo osveženje! Nikada nisam bila pobornik nekih dijeta jer su me suviše opterećivale svojim pravilima… Kad god sam želela da izgubim koji kilogram, slušala sam svoje telo… Hvala za ovaj post i F-dijetu.

 4. Potpuno se slazem sa Vama! Isprobala na sebi, a rezultat-pa konacno sam na dvocifrenom broju kilograma, prvi put posle 12 godina. I nameravam da na ovoj DIJETI ostanem do kraja zivota, jer mi izuzetno prija. Osim dijete, praktikujem da do i od posla idem peske (to je nekih 4km), nekad je brze, nekad je sporije jer svratim na pijacu i opteretim se ko magare. A skoro sam kupila deci badminton, ali cerki bas i nije interesantan, tako da cemo sin i ja da se razgibavamo svakodnevno. Pozdrav!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.