Govori tiho i nosi banku sa sobom [#IntesaMobi]

14

I taman kad sam rekla mužu da neću više išta novo da učim i koristim od tehnologije, i čak neću da naučim ni kako se pali taj naš TV koji je povezan na komp, a koji je povezan na audio surround sistem, a koji je povezan sa… i da sam preumorna da pamtim redosled dugmića za prelazak s jednog na drugo, Banca Intesa je promovisala svoju IntesaMobi aplikaciju, a to je značilo da mi je odmah postala neophodna! I ne samo neophodna, već sam se zaljubila u nju.

Nego, nekim redom: Između toga da trčim po prirodi i da jurcam po bankama, biram ono prvo. Zbog onog drugog, vlasnica sam svih mogućih andorid aplikacija i veb login naloga koji će me spasiti trčanja po šalterima, i onog još manje lepog dela – čekanja na red. Bez toga drugog, mnogo puta nešto nisam završila ili sam kasnila sa završavanjem. Uključujući sva kašnjenja plaćanja struje u eri pre e-bankinga. Ali, postoji i nešto što se zove zasićenje. Nazvala bih to mojim ulaskom u doba tehnološkog konzervatizma. Zato imam telefon star 3 godine i neću da naučim koji daljinski je za šta u kući.

Moja app za plaćanja na vreme

Prošlu nedelju provela sam na Tisi, drsko, u sred radne nedelje, pobegla u vikendicu bez struje i vode. Trčala jesam, pored reke i kukuruza, ali sam sve svoje aplikacije koristila veoma štedljivo, jer nije bilo mogućnosti za napajanje. Tačnije, isključila sam se skroz. Osim što je trebalo da se plati struja u roku koji mi obezbeđuje tih malenih 5% popusta na koje se palim. Na vreme, pa i pre roka, iz udobne ležaljke u hladu pokraj reke. Odmah posle ovog momenta.

DSCN4822

 

Moj otac kaže da je  nekada bilo bolje. Ali, on i dalje nema nijedan broj memorisan u imeniku svog mobilnog telefona, nego pamti. Brojeve. U 21. veku. Kad ga nazoveš, on te prepoznaje po tvom broju, ne prema imenu kojim bi te memorisao. I onda mi on kaže da je internet čudo, ali i bespotrebno, a za plaćanje putem telefona, ne može ni da zamisli, kao što ja ne mogu da zamislim u glavi visoko ce.

A ja tako ležim, pobegla iz grada u prostor u kojem postoji samo priroda, reka, kukuruzi, trska i trava, čitam i lenčarim, plivam i trčim, svuda je tiho, od zvukova samo ptičice ujutru smene zrikavce iz noći, pa se setim da ću do povratka kući promašiti svoju furku da struju platim na vreme, i pre roka, kako bih napravila 5% uštede u sledećem računu. Proteglim se do telefona, tata, gledaj ovo! i platim račun. Samo tako. Iz svoje divljine. Moja nova ljubav: IntesaMobi. Pruža mi slobodu da uteknem iz grada. Govori tiho da ne uznemiriš ribe, i nosi svoju banku sa sobom.

Stvari koje su mi bitne

Ko me prati na Tviteru i ostalim mrežama, zna da ja volim Intesu. Čiji sam ja kljent, zna da sam teška i preteška. Možda je čak moj broj obeležen crvenim u mnogim kompanijama, pa kad nazovem, pali se lampica na kojoj piše: OPREZ! ZOVE VEHOVEC. Možda, kada ja zovem neki korisnički servis, službenici dobijaju gorušicu, ženama otpada manikir, a muškarci gužvaju kravatu. Ne znam. Ali mogu da pretpostavim, znajući kakva sam i koliko su visoka moja očekivanja za moje pare. A sa bankom Intesa nemam nikakav problem. Naprotiv, povremeno moram da tvitnem ili komentarišem nešto jako pozitivno, zato što ja njihovom korisničkom servisu i njihovim proizvodima, ne mogu da pronađem manu. Nije da nisam probala. Ali uvek sam sve svoje probleme, nedoumice, nerazumevanja, greške, rešavala jednim pozivom (ređe odlaskom, samo kad stvarno mora). I, njihov sam klijent, na ovaj ili onaj način, skoro celu deceniju.

Iako, kao zahtevan klijent, smatram da je njihova korisnička podrška besprekorna,

banca intesa fb

i ponekad sam oduševljena najmanje voljenim kontaktom, odlaskom u najbližu filijalu,

tek aplikacija IntesaMobi je potpuno savršena, klizeća, prijateljska i lako razumljiva aplikacija za mobilne telefone, pa ja mislim, svetski su je opravili!

Sve što vam treba je u njoj:

 • uvid u stanje i promet po svim tvojim računima koje imaš u toj banci (ili si na njih ovlašćen)
 • uvid u stanje i promet po svim platnim karticama ove banke
 • prenos sredstava među svojim računima u banci Intesa
 • menjačnica
 • sva bezgotovinska plaćanja
 • izmirenje obaveza po kreditnim karticama
 • pretragu ekspozitura i bankomata banke Intesa (…)
banca intesa mobi

Klik za veću sliku

Nemam više snage za nove aplikacije i daljinske upravljače. Ali mi je bitno da imam uslove da svoju banku sa sobom nosim. I u divljinu bez struje i vode. I za svaki slučaj, i za rokove. I da svoje transakcije obavljam, na primer, upravo odavde:

DSCN4775

 

*Ovaj tekst je sponzorisan. Moje mišljenje o #IntesaMobi, nije.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

14 Comments

 1. Baš ću da pobam – imam poverenje u tvoje ocene i preporuke. Možda je to rešenje za sve one trenutke besa kada sam htela da promenim banku, jer se dešavalo da im se on-line plaćanje zaglupi. A rešenja su za web developere a ne za nas, obične smrtnike. Zato ću da probam!

  • Ah, kakva odgovornost! 🙂

   Ali, probaj baš. Moj telefon je star, pa malo više vremena (tipa više od 5 sekundi) je potrebno da se app podigne, ali kod mog muža radi bukvalno na dodir sa boljeg i novijeg telefona. Mada i kod mene kad se podigne, nadalje klizi.

   I, ono što je meni bitno (jer ja više ništa neću da učim :)), to je da je toliko intuitivna i user friendly, da ti je odmah sve jasno i bez ikakvog uputstva. Nekako je “bliža” od veb aplikacije za nas, razbarušene društvenjake :))

 2. Da i meni je ova aplikacija fantasticna jedino iz nekog razloga kada placam racune preko web aplikacije potrebna mi je autorizacija pomocu broja koji se dobija preko android aplikacije Intesa mobi i mtokena .. to mi malo smeta.. jer mi komplikuje posao.. i verovatno su i oni skapirali da je malo to komplikovano pa su posle to promenili.. jer zena sad kad je otisla da produzi online bankarstvo i kada placa racune preko web aplikacije samo joj stigne sms za autorizacionim kodom i to je to.. ne mora da pali aplikaciju i da koristi mtoken

  • Kapiram. Iskreno, još nisam plaćala preko veba, otkad imam mobi (verzija 2.0, možda je to, nema apgrejda za early birds?). Baš ću probati prvom narednom prilikom da vidim kako to radi kod mene sad na vebu.

  • Probala sam i ja sad plaćanje preko veba. Izgleda da je moj slučaj kao i tvoj, tj. postupak. Ako tvoja žena ima drugačiju verziju, baš me zanima kako se objašnjava takva razlika u proceduri.

 3. Hmmm.. Ja predpostavljam da su imali dosta zalbi na taj nacin placanja pa su morali to da promene.. jer kod mene je bukvalno procedura sledeca.. ispunim online nalog, kliknem na placanje i dobijam referentni broj, palim aplikaciju i opciju mtoken, kucam referentni broj sto sam dobio preko web-a i klikam na generisi, tu mi trazi pin kod koji sam sam kreirao i nakod toga je generisan privremeni kod koji upisujem sad u nalog preko web aplikacije i onda placanje prolazi.. eto to je ta procedura koja me malo iritira.. i takodje cu probati naci nacin da podesim da ie kao kod zene.. samo jedan korak, kliknem na placanje dobijem putem sms-a kod i to upisem i to je to… Zena je pre 2 meseca isla da produzi online placanje jer joj je istekao CD pa su joj ukljucili sad takav nacin placanja

  • Pa, čekaj, moja procedura je ista kao i tvoja, a ja sam otprilike kad i tvoja žena pokrenula mob app.
   Valjda čitaju sad ovo, baš me zanima objašnjenje sa tim razlikama u proceduri.

    • Davore, u želji da svako plaćanje učinimo maksimalno bezbednim, te da izbacimo mini CD i uvedemo savremen način autorizacije plaćanja, omogućili smo dve opcije, jedna je mToken (kao što ste opisali), druga je SMS lozinka. Vi možete odabrati način koji Vam više odgovara prilikom aktivacije sistema u ekspozituri, a svakako ćemo Vaš komentar proslediti kolegama u čijoj je nadležnosti. Svaki komentar nam je važan u cilju poboljšanja korisničkog iskustva u korišćenju naših elektronskih servisa. Kada je mToken u pitanju (autorizacija koju ste opisali), postoje već planovi za unapređenje i olakšavanje autorizacije.

     Sistem plaćanja koji je najlakši i najbrži u ovom trenutku, jeste plaćanje putem Intesa Mobi aplikacije koje zahteva samo unos PINa za logovanje u Intesa Mobi. Ako kreirate šablone za česta plaćanja, svako plaćanje se može obaviti u veoma kratkom roku.

     Za sva pitanja možete nam pisati na online@bancaintesa.rs ili pozvati (011 310 88 88), kao i kontaktirati putem društvenih mreža…

 4. odlična im je fora ta mobilna aplikacija. ja preko compa nisam plaćala, jer imam Apple pa ne mogu da guram onaj mini diskić, a i lakše mi je preko telefona. ono, ležim i kliknem već gotove šablone, samo promenim iznos i – plati. 🙂

  • ne postoje vise mini diskici 🙂 sad ide drugaciji nacin .. ko koristi diskice mislim da moze da ode u ekspozituru da ga prebace na novi sistem

    • diskici su bili za desktop a android je platforma za pametne telefoncice .. tako da smo pobrkali ovde nesto 🙂 tako da OS X mozete jedino porediti sa Windowsom ili iOS sa androidom.. ali ta debata moze dugo da potraje 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.