Tonus hleb i reketaši, u 19 tačaka

10

Građanin Kamponeski, istraživač, novinar, bloger, razotkriva organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila iznudom.

Da post ne bi ostao nezapažen, uključuje se i Tonus, koji inače nikakve veze nema sa tim tekstom, kao na primer, nije dostavio delove poslovne prepiske i nije  sponzorisao blogerov tekst:

tonus sponsored

Rečima supermarketa i bloga, razložimo stvari onako kako ih vidi bloger, uz sponzorsku podršku Trivita da to vidi što više Facebook sveta: organizovano. reketiranje. blogeraško. tviteraške. mafije.

Po sredi je zavera, i to ovakva, sve ću obelodaniti:

[dropcap2]1.[/dropcap2]Sve ovo počinje još februara 2007. godine, kada otvaram ovaj blog, u nameri da reketiram kompanije. U tom cilju, napisano je tačno 670 postova kojima uspevam da skrijem svoje zločinačke namere. Na blogu zapošljavam 21.608 botova koji glume komentatore, 10K fanova na FB-u, 150 pretplatnika na postove i 2400 pretplatnika na njuzleter koji ne pišem. U gepeku sajta skrivam još 119 postova, koje sam planirala da zloupotrebim u vremenu koje dolazi.

[dropcap2]2.[/dropcap2]Poslednji slučaj, razotkriven tajnom i munjevitom zajedničkom akcijom jedne ljudine i jednog odeljenja za preobražaje i skretanje teme, na kojem je pala cela kriminalna grupa sastavljena od mene kao mozga, tela i tastature operacije, planira se još od dana kada sam naterala nekog proizvođača hleba da svom proizvodu pripisuje lekovita svojstva i licencu Ruske Akademija nauka (u daljem tekstu RAN).

[dropcap2]3.[/dropcap2]Još od tada, organizujem grupu za reket, koja će biti sastavljena od državne inspekcije, PR agencija i eksperata, svih štampanih medija, vlade Crne Gore, novinara iz Makedonije, Sorosa i, babe. Pre toga pripremam teren i kod zakonodavca, koji pod mojim pritiskom još ranije donosi zakone i pravilnike koji će sada biti zlopotrebljeni protiv onih koji ih krše.

[dropcap2]4.[/dropcap2]Potom, skoro 9 godina i tačno 670 blog postova kasnije, dočekam pravi momenat da sprovedem kriminalnu radnju  iznude u delo.

[dropcap2]5.[/dropcap2]Prvo, u julu 2015. godine, danonoćnim vršenjem vrebanja prilike, konačno je uvrebam i ubacujem se u ovaj razgovor. Koji sam izmislila.

[dropcap2]6.[/dropcap2]Da ne bi bilo sumnjivo, tek sutradan ujutru a ne iste večeri (moralo je da izgleda kao da sam celu noć razmišljala), otvaram istu temu na fan stranici ovog bloga, praveći suptilnu vremensku distancu, glumeći ponovo iznenađenje. I revoltiranost.

[dropcap2]7.[/dropcap2]Tada prelazim na viši nivo igrice. Pišem inspekcijama ovo, ranije dogovoreno, pismo. Pišem kao da se uopšte ne poznajemo i ne znamo šta će od ovoga biti.

[dropcap2]8.[/dropcap2]Da bi sve izgledalo što prirodnije, inspekcije ćute, tri meseca. Da bi bilo još natprirodnije, inspekcija zdravlja me odbija, kao nenadležna za zdravstvene izjave, i grbu prebacuje poljoprivrednoj. Ova je obavila svoj posao, ali prema meni do danas ćuti da ne biste provalili vezu. Put ka reketu je trasiran.

[dropcap2]9.[/dropcap2]Tri meseca i 6 postova kasnije u kojima se pravim naivna, stiže odgovor Tržišne inspekcije sa zaglavljem i memorandumom kao da mi piše država lično. (zbog mojih čvrstih veza sa vlastima).

[dropcap2]10.[/dropcap2]Dok sam čekala više od tri meseca odgovor, nisam časila časa da pripremim post i izmislim babu.

[dropcap2]11.[/dropcap2]Čim sam objavila i post i babu, priznajem i da sam angažovala perfektnu PR agenciju da u kriznu komunikaciju uvede napade na mene lično, kako bih ja izigravala žrtvu u očima javnosti. I taj PR ekspert po mom ličnom nalogu dodatno upropašćava reputaciju proizvođača hleba, čiji je jedini problem do tada bio samo to što laže o licenci RAN. Što ni blizu nije dovoljno za ozbiljan reket.

[dropcap2]12.[/dropcap2]Dan nakon objavljivanja, veštim metodama širenja posta, što inače prodajem kao maglu klijentima, nagonim i medije na kriminalno delo širenja tačne vesti, što otvara prvu sumnju na kriminalne aktivnosti. Skoro sve medije uvlačim u svoju zločinačku mrežu. Prikupljam dokaze da su oni mene prvi kontaktirali, ali sakrivam da sam ih ja na to podmuklo navela dajući im temu o proizvođaču i babi. Onemogućavam istraživanje sumnjivog detalja da mi polazi za rukom i da medije, koji se međusobno glože, ujedinim za svoju stvar. Koja sam ja meni kralj.

[dropcap2]13.[/dropcap2]Iako izgleda da samo sedim skrštenih ruku, ja zapravo u pozadini vodim poslednje pregovore sa vladom Crne Gore, i dajem im ranije dogovoreni znak – :blink: :blink: :blink: – da startuju svoje Ministarstvo ekonomije i Direktorat za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača , te ova dva u sprezi, isto zloupotrebljavaju svoje zakone protiv obmanjivačkog oglašavanja i lažnog deklarisanja, i brzinom svetlosti donose rešenje protiv proizvođača hleba po pokvarenom zakonu o zaštiti potrošača i teraju ga da s ambalaže skine sve izjave o lekovitosti i lečenju. Sumnjivo, znam. Nažalost, za Crnu Goru nisam na vreme obezbedila babu, ali je ispalo da je dovoljno da im, pod svojim mudrim rukovodstvom, obezbedim te zakone.

[dropcap2]14.[/dropcap2]Kada mi ne bude dosta medijske pažnje, kojom pokušavam da sakrijem svoje zločinačke namere reketiranja, skrivajući se iza babe u potpuno isfabrikovanoj vesti o obmanjivačkom marketingu jednog preduzeća, ponovo manipulišem medije da mi traže nove i nove izjave, pa mi tako dodatno daju besplatan medijski prostor da izgiravam žrtvu i reklamiram svoj blog, preko kojeg podignem kapacitet za reketiranje. Kako u budućnosti, tako još više u prošlosti.

[dropcap2]15.[/dropcap2]Priznajem i da mi je na noge došao lav lično, prerušen u gospodina Delhaiza: Reci, Mooshema, šta treba. Objasnila sam gospodinu Delhaizu da je reč o najobičnijem reketu, za koji mi je potrebno da oni hitno poštuju rešenje Tržišne inspekcije. On je isprva bio nepoverljiv, rekao je da nije uobičajeno u Srbiji da se zakoni poštuju. Primirila sam ga kad sam objasnila da je u pitanju reket i da je sve normalno. Gospodin Delhaize lično, uz pomoć gospode Maxija, Tempoa i Shop&Goa, a pod mojom zločinačkom palicom, sprovodi ovo, u nikada do sada viđenoj brzini. Na rastanku me Delhaize pita za babu, ja odgovaram da je dobro.

[dropcap2]16.[/dropcap2]Konačno, taj trenutak kada me je istraživač, bloger, savesni građanin prozreo, aktiviram Draganu Đermanović, koju inače viđam veoma često, najmanje dva puta godišnje ako ne i ređe, i to samo da bismo razgovarale kako ćemo da reketiramo. Da bi sve izgledalo što spontanije, u trenutku kada objavljujem zločinački post, ona napušta zemlju, a svi znamo kada se zemlja napušta, što će biti predmet posebne istrage, sigurno. Međutim, čim se vrati, ona, iako to nikada do sada u životu najmanje 10-tak puta nije uradila, piše 11. analizu slučaja po prvi put u životu. Kojom pohvali PR nekih kolega, čime joj se oni svesrdno zahvališe, jer se uopšte nisu prepoznali. Tako da post o raskrinkavanju naših zločinačkih poduhvata, nikakve veze nema sa narečenim PR znalcima & Co. nego je spontano.

[dropcap2]17.[/dropcap2]U sve se utrpava novinarka Vremena, Jovana Gligorijević, koju takođe držim u šaci, zato što ima svoje mišljenje pa mogu lako da  manipulišem njome. Za nju se tačno tvrdi da mi je prijateljica, još od vremena kada smo zajedno radile na tome da ispljuje moj autorski projekat, koji se ubrzo zatim pod kritikom i ugasio, što smo obe planirale. Sada opet radimo zajedno na tome da proizvodemo dodatni rast moje reketirajuće kapacitativnosti.

[dropcap2]18.[/dropcap2]Sve do 4. novembra, za reputaciju proizvođača kao obmanjivača, zadužila sam botove koje od ranije plaćam kikirikijem, da na Tviteru ponavljaju vest i prepisuju moje lično mišljenje da je reč o kršenju dva zakona i jednog pravilnika, što su oni učinili 318 puta. Međutim, za botove koji su se probudili 5. novembra, prenuli se iz svog sna letnjeg retvita i počeli aktivno da me taguju i pogrdnim rečima da dodatno podižu moj ugled, i to istog trenutka kada je bloger pritisnuo pabliš na svom postu, tvrdim da nisu na mom kikiriki platnom spisku, pa ih ovim putem obaveštavam da neće biti plaćeni. Mislim, ne iz mog fonda za kikirikarijum.

[dropcap2]19.[/dropcap2]Konačno, posle pune dve nedelje PR tumaranja zbog primene tog beskorisnog i zlonamernog zakona protiv obmanjivanja, proizvođač hleba je izreketiran i stvar je rešena. I dok javnost glođe koskice, samo poneki pametan čovek primećuje:

od juče niko više ne spominje obmanjujuće oglašavanje, varanje potrošača i kršenje zakona, svi se bave našom zlom, zavereničkom organizacijom. 

[divider]

Ovo je, razume se, karikatura Milanove karikature istraživačkog rada. A, sad:

[divider]

Da sumiramo: optuženi smo za zločinačko udruživanje u cilju iznude, Krivični zakonik, Član 214. za koje delo su zaprećene kazne kao što sledi:

iznuda-reket-zakon

U tvrdnjama kako su iznete, ovo delo, da bi iole bilo moguće izvedivo na način kako je tendenciozno predstavljeno na jednom blogu, moralo bi da obuhvati i sledeće aktere, bez kojih zločinačko udruživanje radi reketiranja ne bi bilo moguće:

1) tri inspekcije u Srbiji od kojih su se dve našle nadležne i po slovu zakona izašle na teren po građanskoj prijavi; država, dakle.

b) inspekcije u Crnoj Gori koje su isto postupile kao i naše, i donele identična rešenja o nalogu za uklanjanje spornih izjava sa ambalaže i iz reklama; druga država, dakle.

c) medije, uglavnom male i niskotiražne, kao što su Blic, Kurir, Telegraf, Alo, 24 sata, Informer, Vreme, RTV, Dnevnik, N1, B92, E-novine, Faktor.mk, Njuz… koji su preuzimali priču i davali joj svoj ugao.

f) različita udruženja potrošača, stručnjake i stručna tela koji rade na novom pravilniku, koji su svojim izjavama podržali odluke inspekcija o obmanjujućem oglašavanju i držali temu danima otvorenom i gorućom

f) kompaniju Delhaize koja je, na osnovu odluke Tržišne pristupila zakonitom povratu robe, sa ambalažom koja je protivzakonita

g) i, konačno, prvooptužene Dragana Đermanović i Tatjana Vehovec, inače osobe sa zanimanjem i od integriteta, koje bi sve to povezale da bi mogle da reketiraju kako se to tvrdi.

Mali podsetnik, bitno od nebitnog, Trivitovo kršenje zakona

Kompanija Trivit je obmanjujuće i protivno zakonu oglašavala gotovo sve navode na svojoj ambalaži, utvrdile su Tržišna i Poljoprivredna inspekcija u Srbiji, i Direktorat za zaštitu potrošača u Crnoj Gori. Tu nema nikakve spekulacije, samo fakta. U obe države, naloženo im je da zamene ambalažu, i izmene svuda njihove ranije, obmanjujuće reklamne poruke. U obe države će zbog toga ići na sud.

 

Saopštenje Tritiva fanovima na Facebooku

Zdravstvene izjave o kojima je reč su bile, između ostalih, citat sa veb sajta: Zaustavlja razvoj onkoloških oboljenja; Vrši prevenciju i lečenje dijabetesa

 

Znam da su se već svi umorili od ovoga. I da Trivitu odgovara da javnost veruje da svega ovoga ne bi bilo da nije zavere Moosheme i Gage. Moram da vas podsetim: svega ovoga ne bi bilo da Trivit o Tonus hlebu nije obmanjivao.

Izvođenje zaključaka iz posta Kamponeskog

=> ili ovde imamo na delu diskreditaciju, blaćenje, ugrožavanje integriteta i reputacije, poziv na linč jednog potrošača-uzbunjivača, Tatjane Vehovec i jednog PR analitičara, Dragane Đermanović

 

=> ili ovde imamo na delu jednu dobro organizovanu, mnogoljudnu, u dve države montiranu  i hijerarhijski uređenu kriminalnu grupu, čije su dve žene samo vrh ledenog brega.

Drugo javno obraćanje Milanu Kamponeskom aka Amitz Dulniker

Milane,

Prvi put sam ti na Twitteru napisala ovo

tonus amitz mooshema twitter

Umesto izvinjenja, ti si svoje laži i opasne konstrukcije umnožio. Time si ozbiljno, a moguće i svesno, ugrozio moj lični integritet.

Pozivam te, sada po drugi put, da mi se izviniš i to tako, da će biti vidljivo svuda gde si širio svoje laži o meni.

Ako to nisi u stanju da uradiš zbog nekih ličnih ili poslovnih prepreka, onda te pozivam da odmah podneseš krivičnu prijavu  i informišeš tužilaštvo o svom otkriću kriminalne organizacije, mafije koja organizovano reketira.

Ako ne učiniš ni jedno, ni drugo, ja ću ti pomoći da budeš u prilici da svoja saznanja podeliš sa tužilaštvom i sudom.

Uozbiljite se.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

10 Comments

 1. Sad će vaše izjave da izvlače iz konteksta i svi ćemo saznati kako je Tatjana ustvari strani agent, trovačica naroda koja ne plaća dovoljno svoje botove u banana državi.
  Mi smo ponosni na tebe, i možeš mirno da spavaš. Sasvim dovoljno.

 2. Kakav haos, ništa mi nije jasno.

  Da li je zaista nudjena PR pomoć? To ne nadjoh u tekstu…

  • Ne samo da je nuđena PR pomoć, već te vraćam na početak (ili pri vrhu tačaka), da vidiš kada ja sve to pripremljeno da njima zatreba svaka moguća hitna pomoć.
   Za ostalo se javi mom PR-u, građaninu Kamponeski Milane.

 3. Tužno…. Ali to je naša tužna stvarnost… NO mene sad zanima ovo. Zašto je zabranjeno pisai da nema GMO? To znači da ima..Ili je uopšte to zabranjeno isticati na svim proizvodima.. ? Ja lično bi volela da svako mora da napiše i to velikim slovima :Sadrži -nNe sadrži GMO:::: !!! Pozdrav i srećno i hvala <3

  • Ovako je meni objašnjeno: ne može da se deklariše nešto što se podrazumeva i mora da se deklariše sve kako jeste. To znači, da ako u voću nema masti, ne sme da se reklamira kao low fat, ili bez trans masti, igrajući na podsvest potršača koji su već pomalo naučili neke fraze, ali ipak o njima ne znaju ništa.
   Zakoni su tako koncipirani, laički ti ovo objašnjavam, da, pošto je u našoj zemlji zabranjen GMO, kroz proizvodnju i uvoz, podrazumeva se da nijedan proizvod nema GMO, pa stoga ne može da ističe ono što se podrazumeva.

   Ako se setiš pre par meseci, DM je morao na svim uvoznim proizvodima Alnature, na kojima je na uvoznoj etiketi pisalo No-GMO, da zameni deklaracije na srpskom. Ovo je citat njihovog tadašnjeg saopštenja:

   Prema članu 30 pravilnika o bezbednosti hrane po Službenom glasniku Republike Srbije br. 41/2009 kojim se propisuje da nijedan proizvod koji je u prodaji na tržištu Srbije ne sme da sadrži GMO, dm drogeriemarkt Srbija je u obavezi da ne ističe i ne naglašava deo originalne deklaracije Alnatura proizvoda koji navodi da ovi proizvodi ne sadrže GMO.

   Zato je i ovo mala manipulacija sa tom kuknjavom, “naterali su nas da skinemo ‘ne sadrži GMO”, kao da je reč o osveti, a reč je o Pravilniku o bezbednosti hrane, koji je na snazi.

 4. Draga Tanja,

  Iako Vas ne poznajem, osecam se ponosnom jer ovde postoji jedna ovakva zena koja ima hrabrosti i znanja da se suprotstavi diletantima i prevarantima. Da je srece da ova Vasa situacija bude pocetak kraja raznih mufljuza i licemera, i da se jednom zauvek ucute oni koji ih podrzavaju.

  Pisem Vam ovo samo da znate da imate podrsku i obicnih ljudi kojima smetaju truli sistemi i krsenje pravila pristojosti i moralnih nacela. A ova piskarala koja bi i rodjenu majku prodala za 100e Vam nisu ni do kolena.

 5. Pozdrav,

  Nisam znao gde da postavim ovaj komentar pa cu ovde, posto opet ima neke slicnosti 🙂 elem, u pitanju je reklama koja se trenutno vrti 🙂 u pitanju je Pikova sunkarica, navodno nema glutena, nema pojacivaca ukusa, nema soje… da li onda to znaci da je ona ok za konzumaciju ili i dalje treba izbegavati takve proizvode. Tačnije, vec jedno vreme ne jedem uopste suhomesnate proizvode, pa moram da priznam da sam se malo zazeleo 🙂 Pa kad bi vec uzeo malo da to nije katastrofa proizvod. Inace ne davno sam takodje cuo da od svih suhomesnatih proizvoda najbolje je uzimati pečenice, ali nisam siguran da je to bas tacno 🙂 i navodno ove dimljene stvari su uzas, da to nema veze sa dimljenjem. Eto, voleo bi cuti vase misljenje o svemu ovome jer vas izuzetno postujem! I saznati dali ista vredi uzimati od suhomesnatih proizvoda bilo domace proizvodnje ili industrijske. Unapred hvala

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.