Testirala sam #Wave2Pay i ja sam – paf!

0

Tehnologija dobija neverovatno ubrzanje. I život počinje, u skladu sa tom brzinom, da bude u potpunosti oslonjen na mobilne tehnologije. Znam da vam ne otkrivam toplu vodu, ali ne prestajem da se oduševljavam.

Ako se starost izvan lične karte meri sposobnošću da usvajaš novotarije, onda sam ja tako napredna da sam dostigla nivo igrice – tinejdžer, toliko sam digital native. Ako to nije slučaj, onda ništa 🙂

Telefon mi je napunjen aplikacijama bez kojih više ne mogu da zamislim svoj dan. Ne znam da li je to dobro ili loše, evo, vi ocenite: koristim aplikacije za praćenje svojih sportskih aktivnosti, imam app koja me podseća da popijem čašu vode, parking plaćam takođe preko aplikacije koja zna gde sam i na kojoj tarifi, ponekad beležim svoju ishranu preko jedne app i pratim unos nečeg konkretnog, vlakana, na primer i, uopšte, sve aplikacije koje imaju veze sa zdravljem, pa makar mi beležile broj koraka ili simptome pred kišu, mene zanimaju i ja ću ih testirati.

Dalje. Aplikaciju plaćanja mobilnim koristim od kad postoji, a sada sam ovom podužem spisku dodala i najnoviji proizvod Bance Intesa, tačno imam utisak da sam zakoračila u 21. vek!

Wave2Pay – mahni i plaćeno je

Reč je o pravom pravcatom 21. veku. Plastika polako odlazi u istoriju. Mobilni brzo ulazi u osnovnu životnu potrebu. Može vam se desiti da izađete bez novčanika, ali mnogo je manja šansa da zaboravite da ponesete svoj mobilni telefon.

E, pa, u ovom slučaju, svoj telefon nosite kao svoj novčanik.

w2pProizvodom Wave2Pay, plaćate svoje račune u radnji svojim telefonom, a ne svojom karticom! How cool is that!

Evo kako to ide:

1. Imate račun u Banci Intesa

2. Imate kartice Visa Inspire ili Visa electron

3. Imate Android verzije 4.4 ili novije ili NFC (Near Feld Communication)

4. Imate sve za #placajmobilnim

Kad dođete na kasu, a vi samo “mahnete”, pokrenete aplikaciju i prođete telefonom iznad POS terminala koji ima opciju za beskontaktno plaćanje (znate, onaj na kojem već prolaze vaše Pay pass kartice). Ako je račun ispod 2.000 dinara, završili ste, ako je iznad te granice, unosite svoj PIN, tj. MPIN, kako se zove šifra na ovoj aplikaciji.

I to je to! Funkcioniše savršeno, i ja sam zadivljena, baš kao i oni koji su stajali u redu i to videli, mašem i plaćam, kupim pinkle i odlazim.

Ne morate čak da imate ni internet konekciju za to!

A od informacija na aplikaciji odmah vidite da je bilo prometa, da je prihvaćeno plaćanje (ili nije, ili se još knjiži…), vidite mesto prodavca, čak na mapi možete da locirate gde je izvršeno plaćanje (to je odlično kada prođe neko vreme, pa se ne sećate šta ste to plaćali, sigurno ćete se setiti kada vidite mesto na mapi gde je to bilo)!

Ono što mi se još dopada, osim što je app besplatna i to mi se nekako podrazumeva, to je i da nema nikakvih dodatnih troškova za ovu komotnost, tipa održavanje ili korišćenje.

U praksi, kako da preuzmete aplikaciju Wave2Pay

Prvi korak: Ugovarate u banci, gde dobijate aktivacioni ključ. Ako ranije niste, registrujete broj mobilnog telefona kojim ćete koristiti app.

Drugi korak: Na vaš registrovani broj telefona, stiže SMS poruka u kojoj dobijate link na Google Play da besplatno preuzmete aplikaciju. Instalirate.

Treći korak: U aplikaciju upisujete aktivacioni ključ koji ste već dobili u banci, i svoj registrovani broj telefona. Aktivirate app.

Korak četiri: Kreirate lozinku, tzv. MPIN, koji mora da ima od 4 do 6 cifara, i istog trenutka automatski se preuzimaju svi vaši podaci sa aktivnih kartica Visa Inspire ili Visa Electron. Ako imate obe kartice, odlučujete koja će biti vezana za aplikaciju, i vi ste spremni da mašete i plaćate, i više ne nosite novčanik.

Korak peti: Telefon u džep, pa shopping.

***

Ovaj post je nastao u saradnji sa Bankom Intesa. To je moja banka već više od 10 godina, a ovo je drugi njihov proizvod koji imam priliku da probam među prvima u Srbiji. Ja imam poverenja u njih i poveravam im svoj novac, a oni, po svoj prilici, imaju u mene i poveravaju mi premijerno na testiranje svoje nove proizvode 🙂

Ako su vam računi već tamo, dajte šansu #Wave2Pay aplikaciji. Nećete se razočarati. Bićete – paf!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

Comments are closed.