Lagami suknja za zimsko trčanje <3

5

Norvežani kažu da nema lošeg vremena, ima samo loše opreme.

I to je sva istina o zimskom trčanju. Poslednjih nekoliko godina sam posvetila veliku pažnju i značajnu sumu novca da bih imala dobru zimsku opremu. Pisala sam ranije i o oblačenju za trčanje zimi. I, može se reći da imam sve, trčala sam i na minus 15, po snegu, vetru i kiši. Nikada se nisam smrzla. Ali, nikada mi, istina, ni guza nije bila dovoljno topla.

ošto oko će primetiti da ovde preko termo helanki imam biciklističke gaće. nikada zimi nije dovoljno lejera.

 

Tu hladnoću sam probala da rešim zimskim sportskim gaćama, prvim lejer-helenkama, termo helankama i preko svega još i biciklističkim gaćama ili teniskom suknjom koja ima svoje gaće. Uprkos svemu, obavezno bih se smrzla, a osećala bih se i sputano.

Ova zima je, ujedno, bila i prva u poslednjih 5 godina da nisam trčala. Opet neko zezanje s kolenom, starost me  uhvatila neka i tmica, kratko i neophodno mirovanje se odužilo u dugo i bespotrebno sedenje. Tri meseca mirovanja i 4 viška kilograma kasnije, više nisam imala ni najmanju volju da izađem na stazu. Znala sam da me čeka teret novih kilograma, muka izostanka kondicije i izazov hladnoće, a to nisu najidealniji početni uslovi za povratak.

I, onda, vodim ovaj chat sa svojom drugaricom, dizajnerkom Lanom Prosenicom, čiji brend Lagami pomno pratim i čije modele rado nosim već nekoliko godina i, ne manje važno, s kojom rado povremeno trčim i posle uveče pijem pivo:

I, onda dođe sa suknjicom. I nije me nigde prijavila, sama se prijavljujem.

I suknjica me gleda ujutro, gledam ja nju, ma, reko, daj da se družimo nas dve.

 

postavljena, puna, prijatna i lagana.

Minus 5, oblačno ali mirno, obučem samo termo helanke i preko suknjicu, završim trčanje i ne mogu da verujem! Nikada. Ali. Nikada mi nije bilo tako prijatno na zimskom trčanju kao u njoj! Nisam osetila onu ledenu hladnoću koja probija sve slojeve i ledi, prvo butine, a onda jajnike, krsta i prepone. I koja te ne napušta sve dok nekako ne utrneš od zime. Kakva šteta da mi je kondicija tako bedna.

pokušaj selfija posle treninga. gledaj suknjiče.

 

Ništa mi nije smetalo, nisam imala osećaj da sam kao tenk, kretanje je nesmetano. Zadnji deo je malo duži, taman da se ne skrati preko guze kad je obučeš. Prednji deo je kraći da omogući kretanje noge prema napred, a bez ikakvog zastoja. Sa obe strane cibzar, tako da može da se podesi njena širina, odnosno, vaša komotnost prilikom pokreta.

Konačno, lepa je! Jako je lepa!

Krojena u retro fazonu, u slovo A. Od spolja štepana, izgleda kao jakna, iznutra topla, vatirana, sa mekom postavom.

Ukratko. Ja sam konačno kompletirala svoju zimsku opremu. Planiram i da je nosim onako, fora. Lepa je, baš je lepa.

Ako trčite ili skijate, planinarite ili samo volite duge zimske šetnje, ovo je definitivno komad odeće koji vam treba preko helanki. Iskrena preporuka. Topla preporuka. Ova zima će još potrojati (tek je počela), a i sledeća će stići.

 Ako ste je poželeli, a sigurna sam da vam treba, preko DM na Facebooku ili Instagramu, možete je naručiti i dobiti sa 30% popusta ako kažete da ste je videli na ovom blogu. (Puna cena je 7.600 din, sa popustom, 5.300 din) Dostupna je u veličinama S/M i M/L i u dve boje, crna i krem. Popust je aktivan do 3. marta 2018.

Ili svratite do salona. Beograd, Uzun Mirkova 7; Novi Sad, Radnička 26. A obavezno pogledajte kako stoji Lani, na skijanju.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lagami "Ski skirt"

10.0 Awesome

Deo opreme za koji ćete se pitati kako ste bez toga živeli do sad. Lagami pogađa pravo u metu: suknja za trčanje, skijanje, planinarenje, suknja za preko helanki, onaj deo zimske sportske garderobe koji je nedostajao.

 • Dizajn 10
 • Udobnost 10
 • Funkcionalnost 10
Share.

About Author

Osnivač, autorka i urednica Mooshema.com. U slobodno vreme ovde, negde s porodicom, u kuhinji, u teretani ili na stazi, u radno vreme bilo gde odakle može da se radi kopirajting, analitike, strategije i konsalting na društvenim mrežama, kao i društveni aktivizam.

5 Comments

 1. Suknjica je fantastično slatka. Jel se ne povlači na gore prilikom trčanja, s obzirom da je “jaknasta” (u smislu da je malo čvršće strukture od običnog materijala)?
  I sad jedno pitanje za (mojih) milijardu dolara:
  Šta radite sa bolnim kolenom, kada prestane bol (posle koliko vremena), šta radite da se uhodate posle pauze? Koju terapiju uzimate, ili kreme, ili magnetne trake za kolena (meni jedino one pomognu ili neki “ubica boli”).
  Hvala za divan članak, veliki pozdrav za Vas!
  Goca

  • Suknja jeste jaknasta, zato je topla. Ne, ne povlači se gore, ne okreće se i ne živi svoj život :))) Samo stoji. Ja sam u trčanju regulisala cibzarima donju širinu, malo sam ih otvorila sa strane, ali to je zato što mi je knap, pa iz ličnog osećaja.

   Što se kolena tiče. Ja samo mirovanje. Moja boljka su ligamenti. I tu ne pomažu kremice, ali ni magneti. Bol nikada nije tako jak da zahteva medikaciju. Jednostavno, moram da izmirujem i da sačekam da prođe. Nekad mi se smiri posle nedelju dana mirovanja, poslednji put mi je trebao ceo mesec. Imam i steznik za koleno, ali to sam stavila samo par puta, opet iz ličnog osećaja sigurnosti, ne zato što mi pomaže. Čak mi i odmaže, nekako promenim korak kada imam steznik, pa me posle toga bole kukovi :)))

   Ukratko, nemam rešenje za koleno. Posle pauze, silom prilika, krećem postepeno, jer izgubim kondiciju, pa dok nabijam kondiciju (kraće distance, sporiji tempo, kombinacija hod-trčanje) i koleno se usput polako adaptira.

 2. Poštovanje,
  da li je suknja vodootporna ukoliko se dodatno naprska sprejom? Pitam zbog skijanja i mokrih žičara. Koja je cena?

  • Pozdrav, Ljiljo.
   Ne znam čime bi je naprskala, ali za sve informacije, najbolje da kontaktiraš Lanu na @lagami_studio na Instagramu, ili @lagamistudio na Fejsu.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.