Lidl uklonio junake crtanih filmova sa ambalaže

0

Britanski Lidl je odlučio da ukloni slike crtanih junaka sa svih svojih proizvoda cerealija namenjenih deci. Na ovaj korak su se odlučili kako bi, s jedne strane pomogli roditeljima da se odupru dečijem zahtevu da im se kupe ti proizvodi i, s druge strane, kako bi se uključili u borbu protiv dečije gojaznosti.

lidl

levo: ambalaža sada; desno: ambalaža pre

Kompanija se na ovaj potez odlučila nakon što je utvrdila da se čak tri četvtine roditelja žali da ne mogu da se odupru deci koja traže da im se kupi određeni proizvod, a da više od polovine veruje da su crtani likovi ti zbog kojih deca žele određeni proizvod.

Mnoge Lidlove cerealije imaju nazive koji su “nezdravi”. Recimo, Choco Rice, Cereal Cookies, Choco Shells ili Frosted Flakes, mada Lidl trvrdi da je tokom prethodnih godina u njima smanjio količinu šećera za 20%.

Iz Lidla kažu da žele da pomognu roditeljima širom Velike Britanije da prave zdravije i informisane izbore hrane za svoju decu. Svesni su da su slike na proizvodima, kao i nazivi proizvoda, mamili decu a da su roditelji imali problem da se odupru.

Inače, Lidl je bio prvi trgovinski lanac koji je sa kase sklonio čokoladice i slatkiše u celoj Velikoj Britaniji. I to još 2014. godine.

Ovo je sve, naravno, u skladu sa zakonima koji važe u Velikoj Britaniji a koji se odnose na zabranu oglašavanja proizvoda za decu koji sadrže nezdrave, visoke količine masti, ugljenih hidrata i soli.

Mi smo se na ovom blogu bavili već količinom soli u proizvodima za decu Happy meal kompanije McDonalds u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

About Author

Redakcijski tekst ili tekst preuzet iz drugog, naznačenog izvora.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.